Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΟΒΡΑΔΥΝΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Αθήνα, 30.03.16

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΖΗΤΗΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΣΑΜΑΡΑ - ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ. Η ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΟΣ ΔΡΟΜΟΣ»

«Η ΛΕΞΗ «ΔΗΘΕΝ» ΠΟΥ ΠΡΟΕΤΑΞΕ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΗΤΑΝ Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΝΔ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΠΑΣΕΙ ΣΕ ΤΡΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ»
Ο Υφυπουργός παρά των Πρωθυπουργώ και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΛ, Τέρενς Κουίκ, απάντησε σήμερα (30.03.16) σε μεμονωμένες ερωτήσεις δημοσιογράφων για τη χθεσινοβραδινή συζήτηση στη Βουλή και έδωσε συνέντευξη στην ραδιοφωνική εκπομπή του Τάκη Χατζή, με τη συμμετοχή του Νίκου Παναγιωτόπουλου.
Τα κυριότερα αποσπάσματα έχουν ως εξής:

ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΕΚΛΟΓΕΣ, ΠΑΠΑ-ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ, Η «ΔΗΘΕΝ» ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ Η ΤΡΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ
«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε χθες το θέμα της παραίτησης της κυβέρνησης και εκλογών, διότι - ελπίζοντας ότι μπορεί να κερδίσει - σαφέστατα θέλει να ξανάρθει η ΝΔ στην εξουσία, για να προστατέψει εκείνους που έχει μέσα στο Κόμμα του. Δηλαδή Σαμαράδες και Παπασταύρου.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντιλαμβάνεται, ότι ο δρόμος για την πάταξη της διαφθοράς είναι ανεπίστρεπτος, ότι προχωράμε πράγματι στη διερεύνηση όλων αυτών των σημαντικών ζητημάτων, και μέσα στον πανικό του, το μόνο που μπορεί να ζητάει είναι οι εκλογές με την ελπίδα - επαναλαμβάνω - μήπως τις κερδίσει, άρα και πάλι να συνεχιστεί το κουκούλωμα που έκαναν οι κυβερνήσεις Σαμαροβενιζέλων.
Ο κ. Μητσοτάκης χθες δεν έσερνε τον Σταυρό του Μαρτυρίου, έσερνε τον «Παπα-σταύρο» του μαρτυρίου του.
Πάντως είναι εκπληκτικό, ότι το Κόμμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή με συγκεκριμένες αρχές και αξίες, αντί να συμπαραταχθεί με την πάταξη της διαφθοράς, με Πρόεδρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έκανε το εξής κορυφαίο:
Στη δευτερολογία του είπε «έγινε συζήτηση για τη δήθεν διαφθορά».
Είναι δυνατόν ο Πρόεδρος της ΝΔ να μιλάει για δήθεν διαφθορά στην Ελλάδα; Αυτή η λέξη «δήθεν» ήταν η ταφόπλακα χθες του κόμματος της ΝΔ στα χέρια Μητσοτάκη και Σαμαρά. Είναι κρίμα για το κόμμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο βήμα της Βουλής, η  εμφάνιση χτες της ΝΔ, δεν ήταν αντάξια του ονόματος της, όπως την παρέδωσε ο ιδρυτής της Κωνσταντίνος Καραμανλής.  
Και ορισμένοι Βουλευτές της ΝΔ, να μην αμφισβητούν την «καραμανλικότητα» κάποιων, οι οποίοι βλέπουν απ' έξω αυτήν την κατάρρευση!
Η Ν.Δ. πρέπει να σταματήσει να είναι όμηρος της παρέας Σαμαρά! Ας το καταλάβει αυτό ο κύριος Μητσοτάκης. Αν, βέβαια, μπορεί να απαλλαγεί από αυτόν!
Βλέπω, ότι η Ν.Δ. έχει «σπάσει» στα τρία. Η ομάδα Σαμαρά, η ομάδα Μητσοτάκη και οι καραμανλογενείς, οι οποίοι βλέπετε πόσο ψύχραιμα αντιμετωπίζουν την εσωτερική κατάσταση.
ΑΠΑΙΧΤΗ Η ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
Χθες ο κ. Πρωθυπουργός έκανε μια καταγραφή 13 ζητημάτων, που δείχνουν την παρέμβαση των προηγούμενων κυβερνήσεων Σαμαροβενιζέλου στα θέματα της Δικαιοσύνης και όχι μόνο.
Αλλά, νομίζω, ότι ήταν άπαιχτη η δευτερολογία του με τα πρωτοσέλιδα εφημερίδων που αποτέλεσαν ταύτιση - έμπνευση της ομιλίας του κ. Μητσοτάκη, όπως και ασύλληπτη η γκάφα, που ξεσκέπασε, του κ. Μητσοτάκη με τη ΝΕΡΙΤ!!!  Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ουσιαστικός και απόλυτα τεκμηριωμένος. Και δικαίως χαρακτήρισε συκοφάντη τον σημερινό αρχηγό της ΝΔ.
ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ
Η χθεσινή παρουσία του ΑΝΕΛ Προέδρου μας Πάνου Καμμένου ήταν καταλυτική μέσα στη Βουλή. Ήταν μία από τις καλύτερες ομιλίες του, με πολλά ατράνταχτα στοιχεία μέσα. Μια καθαρά πολιτική ομιλία.
Πάντως, ήταν ασύλληπτα αντικοινοβουλευτική η αντίδραση του κ. Βενιζέλου με τα λόγια που εκστόμισε μέσα στο Κοινοβούλιο. Γιατί άραγε έχασε τη ψυχραιμία του;

ΑΗΘΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΤΗ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ
Ο Σταύρος Θεοδωράκης συνειδητοποίησε χτες τι έκανε, με την αήθη επίθεσή του εναντίον της Προέδρου του Αρείου Πάγου; Τον άκουγα εμβρόντητος!!! Ο «πρωινός καφές» του Σημίτη βγήκε και είπε αυτά τα πράγματα στην Βουλή; Αδιανόητα πράγματα.
ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ. ΕΠΕΤΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΟΓΕΝΕΙΣ
Ο κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, (γιατί όλη αυτή η ζήτηση στη Βουλή  προκλήθηκε και από την αήθη επίθεση που δέχθηκε ο ίδιος) παρουσίασε καινούργια στοιχεία που είναι μόνο η αρχή.
Αποκάλυψε, για πρώτη δόση, ότι στο Γραφείο του ξέχασε η Εισαγγελέας Τσατάνη τη φωτογραφία της κόρης της!!! Αυτό και μόνο το στοιχείο, σηματοδοτεί το τέλος ενός σεναρίου που πήγαν να στήσουν και φαντάζομαι θα έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέχεια αύριο Πέμπτη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.
Και συμφωνώ με την επισήμανση, ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος είπε και διάφορα πράγματα για το Βατοπέδι. Συμφωνώ, ότι έκανε εντύπωση, πώς σε σχέση με τον κ. Γιάννη Αγγέλου, η κα Τσατάνη είχε παίξει ένα ρόλο.
Νομίζω, ότι χθες θα πρέπει να υπήρχε μία ικανοποίηση στην πραγματική Καραμανλική πτέρυγα της ΝΔ, για το πώς αποκαταστάθηκαν κάποια πράγματα. Διότι στη περίπτωση του Βατοπεδίου, όταν χτυπούσαν τον Γιάννη Αγγέλου, χτυπούσαν ευθέως τον Κώστα Καραμανλή και ήταν εκ των έσω τα χτυπήματα. Τον ξέρω προσωπικά τον κ. Αγγέλου, έχω την ίδια άποψη με όσους ομιλούν για την εντιμότητά του.
Το θέμα είναι πάντως, ότι στο περιβάλλον του ο Κώστας Καραμανλής δεν είχε πρωτοπαλίκαρα, κατηγορούμενους για διάφορα αδικήματα, όπως παιδεραστία.
Η ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΣΙΩΠΗ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΖΗΜΕΝΣ ΚΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΣΕ ΟΣΑ ΔΙΕΡΕΥΝΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Σε σχέση με την «επόμενη ημέρα», θα συνεχιστούν οι πρωτοβουλίες στην κυβέρνηση για λίστες, φοροδιαφυγή, εμβάσματα, «μαύρο χρήμα», λαθρεμπόριο καυσίμων… Όλα τα διερευνούμε…
Για παράδειγμα χθες ελέχθη από τον κύριο Πρωθυπουργό, ότι ελέγχουμε τα νέα στοιχεία, που έχουν έρθει, σε σχέση με την offshore εταιρεία και τον κύριο Παπασταύρου. Αν είναι δηλαδή ο ιδιοκτήτης ή όχι του συγκεκριμένου λογαριασμού.
Από εκεί και πέρα, μπορώ να σας πω, ότι ελέγχουμε – και θα ζητηθεί η δικαστική συνδρομή οσονούπω – λογαριασμό καινούργιο που είναι στο εξωτερικό, (δεν θα πω σε ποια ήπειρο),  μέσα από τον οποίο τροφοδοτήθηκαν και αγορές διαμερισμάτων.  
Διαβεβαιώνω κατηγορηματικά, ότι η κυβέρνηση δεν έχει διάθεση να «χαριστεί» σε κανένα!
Άρα, όταν για όποιες υποθέσεις διερευνώνται, βγάλει τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση η Δικαιοσύνη, θα γίνουν τα νόμιμα, ακόμα κι αν είναι «βραχιόλια», χειροπέδες ή όχι…
Χθες για παράδειγμα στην Βουλή, ακούσατε καθόλου να μιλάει ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για το θέμα της SIEMENS, της επαναδιαπραγμάτευσης, που έθεσε ευθέως ο Πρωθυπουργός;;; Ούτε που το «αγγίζουν» το θέμα στη ΝΔ του Σαμαρά και του Κυριάκου Μητσοτάκη!!!
Εμείς δεν συμφωνούμε με το χάρισμα των 2 δις στη SIEMENS, ποσό για το οποίο είχε αποφανθεί η Επιτροπή της Βουλής και η κυβέρνηση Σαμαροβενιζέλου το συμβίβασε στο 10%, δηλαδή στα 200.000 ευρώ. Είναι θέμα της ελληνικής κυβέρνησης, του ελληνικού Κράτους η επαναδιαπραγμάτευση. Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης σιώπησε εκκωφαντικά. Γιατί άραγε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου