Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ ΣΤΟ ΕΚΚΙ


Πέμπτη 31 Μάρτη, 7.00 μμ
Να μην περάσει ο νόμος-λαιμητόμος για το ασφαλιστικό!
Να μην περάσει η εξαθλίωση, η ανέχεια, η νέα σφαγή στη ζωή μας!
Ενωμένοι, δυνατοί, με πίστη στο δίκιο μας, μπορούμε να τους νικήσουμε!
Έχουμε τη δύναμη για να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας, να συναντήσουν αδιαπέραστο λαϊκό τοίχος! Αν τολμήσει η κυβέρνηση και φέρει στη Βουλή το νόμο έκτρωμα για το ασφαλιστικό παρά τη γενική κατακραυγή, απαντάμε με 48ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!
Η ανάκαμψη στον κλάδο του Τουρισμού όχι μόνο δεν απέτρεψε τα τρία τελευταία χρόνια την επιδείνωση της ζωής των εργαζομένων και την επιβολή νέων μέτρων, αλλά οι εργοδότες αύξησαν την εντατικοποίηση, τις ελαστικές μορφές εργασίας, τα 4ωρα, τα 4ήμερα, τις απολύσεις,την εξτρά απασχόληση και τα δουλεμπορικά, τη συνέχιση της τζάμπα δουλειάς μέσα από προγράμματα του ΟΑΕΔ, της μαθητείας μέσα από την πρακτική άσκηση.
Η πλειοφηφία της Ομοσπονδίας Επισιτισμού Τουρισμού υπέγραψε με τους ξενοδόχους συλλογική σύμβαση εργασίας για τα έτη 2016 και 2017.

Πρόκειται για την κατάληξη μιας διαπραγμάτευσης που έγινε ξανά μακριά από τους εργαζόμενους του κλάδου, με κριτήριο τα συμφέροντα των μεγαλοξενοδόχων. Η διατήρηση της μείωσης των μισθών που επιβλήθηκε το 2012 και για τα επόμενα δυο χρόνια, τα κουτσουρεμένα δικαιώματα που σφράγισε η προηγούμενη συλλογική σύμβαση με την πρόβλεψη για 10ωρη δουλειά, η κοροϊδία της αύξησης κατά 1% των μισθών μας από τον Απρίλη του 2017 και κυρίως η μη εφαρμογή έστω κι αυτής της συλλογικής ρύθμισης στην πλειονότητα των ξενοδοχοϋπαλλήλων, είναι το αποτέλεσμα της γραμμής του κυβερνητικού κι εργοδοτικού συνδικαλισμού και στον κλάδο μας.Το σωματείο Επισιτισμού-Τουρισμού , θα συνεχίσει αταλάντευτα,την οργάνωση των εργαζομένων του κλάδου στο νησί  για μισθούς και δικαιώματα,για συλλογικές συμβάσεις εργασίας που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας σε γραμμή,.ρήξης και ανατροπής με τη στρατηγική της ΕΕ,της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,και του ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.
Το ΔΣ ύστερα από συνεδρίαση αποφάσισε, τη στήριξη και συμμετοχή του στην πορεία αγώνα 220 χιλιομέτρων Πάτρα-Αθήνα για τη ανεργία,με κεντρικό σύνθημα «Δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα»που θα ξεκινήσει την Κυριακή 3 Απρίλη στις 8 π.μ. στην πλατεία Γεωργίου, την οποία διοργανώνει ο Δήμος Πάτρας. 
Η διαδρομή των 220 χιλιομέτρων μέχρι την Αθήνα θα σηματοδοτηθεί με στάσεις στους δήμους από τους οποίους θα διέλθει, απευθύνοντας κάλεσμα και στους δημάρχους, τα Δημοτικά Συμβούλια αυτών των περιοχών, αλλά και ολόκληρης της χώρας, για συμπαράσταση και από κοινού διεκδίκηση για μέτρα προστασίας των ανέργων και θα καταλήξε ιστις 8 Απρίλη στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου