Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Στο κράτος οι παραλίες , αλλά οι Δήμοι δεν θα κάτσουν με σταυρωμένα χέρια!

To  kefaloniapress παρακολουθεί πολύ στενά το θέμα της μίσθωσης των παραλιών καθώς απασχολεί αρκετούς ιδιώτες επιχειρηματίες και στην Κεφαλονιά. Οι πρόσφατες πληροφορίες μας αναφέρουν τα εξής:

Εχει καταρτιστεί προσχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών (υπεύθυνος ΓΓ κ. Κώστας Πουλάκης),  το οποίο προβλέπει ότι οι παραλίες περνάνε οριστικά στο δημόσιο , το δημόσιο μέσω της Κτηματικής Εταιρίας θα προκηρύξει τους διαγωνισμούς και θα τις εκμισθώσει σε ιδιώτες.
Με μια τέτοια εξέλιξη δήμαρχοι τουριστικών περιοχών ανέβηκαν στα «κάγκελα». Η Ένωση Δήμων Ελλάδος ζητάει την συνεκμετάλλευση και όλη η συζήτηση τώρα είναι τι ποσοστό εσόδων θα εξασφαλίσουν οι Δήμοι.  Η πρόταση της ΚΕΔ είναι 50-50 λιγάκι δύσκολο τη μνημονιακή εποχή όπου οι δανειστές πιέζουν να ελέγχει το δημόσιο το 100% (για να χουν να εισπράττουν τα δανεικά τους).
Τελειώνει και ο Μάρτης, τα charters έχουν ήδη αρχίσει να έρχονται στην Ελλάδα, οι πρώτοι τουρίστες της σεζόν εμφανίστηκαν και ακόμα δεν έχει λυθεί τι θα γίνει με τις παραλίες. Ποιος θα κάνει τους διαγωνισμούς, τι θα γίνει με τη μοιρασιά κράτους-δήμων και άλλα πολλά. Εν τω μεταξύ οι χιλιάδες ανα την Ελλάδα επιχειρηματίες των παραλιών  είναι «ξεκρέμαστοι» και δεν ξέρουν πότε θα εκμισθώσουν και από πού, τις παραλίες.   Είναι υπερβολή αν πούμε ότι η κατάσταση  θυμίζει κάτι από «μπάχαλο»??
kefalonia press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου