Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Συμμετοχή Δήμου Κεφαλονιάς στην «Αμφικτιονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων»

           
Με Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά από Εισήγηση του Α/Δημάρχου κ.Ευάγγελου Κεκάτου, ο Δήμος Κεφαλονιάς θα συμμετάσχει στην «Αμφικτιονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων» η ιδρυτική Πράξη της οποίας θα υπογραφεί στο Μουσείο της Ακρόπολης.
Πρόκειται για έναν νέο θεσμό που δημιουργείται με πρωτοβουλία του Δημάρχου Μαραθώνος κ.Ηλία Ψηνάκη και βασική επιδίωξή του είναι η προώθηση του Ελληνικού Πολιτισμού, η βέλτιστη οργάνωση του Πολιτισμού σε τοπικό επίπεδο και η σωστή διαχείριση των θεμάτων του, όπως η προστασία, η διεκδίκηση και η διάδοση της Πολιτιστικής κληρονομιάς της Χώρας μας σε Ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Μέλη της Αμφικτιονίας θα είναι Υπουργεία, Περιφέρειες, Δήμοι και Φορείς, που επιδιώκουν την ανάδειξη του Πολιτιστικού πλούτου της Χώρας.
Η Κεφαλονιά που πρωτοκατοικήθηκε τον 10ο π.Χ. αιώνα και από τον 5ο π.Χ. αιώνα  ήταν χωρισμένη σε τέσσερα αυτόνομα κράτη – πόλεις, που αποτελούσαν την «Κεφαλληνιακή Τετράπολη», την Κράνη, την Πάλλη, την Σάμη και τους Πρόννους και με τα πλούσια αρχαιολογικά ευρήματα, όπως τον Μυκηναικό Τάφο στα Τζαννάτα και προσφάτως το μικρό Αρχαίο Θέατρο στο Φισκάρδο, έχει τις δυνατότητες να προβληθεί περαιτέρω μέσω της συμμετοχής του Δήμου στην Αμφικτιονία.
Ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς, κ.Αλέξανδρος Παρίσης, έχοντας σαν βασική προτεραιότητα την Πολιτιστική ανάδειξη του Νησιού, θα καταβάλλει με τους Συνεργάτες του και της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου (ΚΕΔΗΚΕ)  κάθε προσπάθεια σε Εθνικό και διεθνές επίπεδο για την μεγαλύτερη δυνατή ανάδειξη του Αρχαιολογικού πλούτου του Νησιού.
by kefaloniapress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου