Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Το απροσπέλαστο λιμάνι, άμυνα της Πάτρας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016
Δελτίο Τύπου
Γρ. Αλεξόπουλος: Το απροσπέλαστο λιμάνι, άμυνα της Πάτρας – Συνεργασία Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ΟΛΠΑ και Λιμενικού

Στη δραστική περαιτέρω ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στο λιμάνι της Πάτρας, ώστε να σταλεί ευκρινές σήμα προς κάθε κατεύθυνση, ότι οι λιμενικοί χώροι είναι απροσπέλαστοι σε κάθε απόπειρα παράνομης εισόδου, προχωρά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλου.

Η ακόμα μεγαλύτερη θωράκιση του λιμανιού είναι η πρώτη προϋπόθεση, προκειμένου να αποτραπεί η επανάληψη στην Πάτρα δυσάρεστων καταστάσεων του πρόσφατου παρελθόντος, είπε ο κ. Αλεξόπουλος στη διάρκεια συνάντησης που είχε χθες με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΠΑ Νίκο Κοντοέ, αλλά και κατά τη σημερινή επίσκεψη στο χώρο του νότιου λιμένα και τη συζήτηση με τον Κεντρικό Λιμενάρχη Πατρών Τρύφωνα Κοροντζή.
Επιπλέον, ο κ. Αλεξόπουλος επανέλαβε την αδιαπραγμάτευτη θέση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τον αποκλεισμό κάθε σκέψης χωροθέτησης Κέντρων Φιλοξενίας προσφύγων σε χώρους κοντά στο λιμάνι, όπως και σε σημεία απ’ όπου οι πρόσφυγες εύκολα θα μπορούσαν να προσεγγίσουν σ’ αυτό.
«Σε καμία περίπτωση η περιοχή κοντά στο λιμάνι της Πάτρας δε θα γίνει μια νέα Ειδομένη. Δε θα επιτρέψουμε να επαναληφθούν οι ταραγμένες καταστάσεις που έζησε η πόλη της Πάτρας τα προηγούμενα χρόνια», τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας.
Από τη χθεσινή σύσκεψη, αλλά και τη σημερινή παρουσία του κ. Αλεξόπουλου στους χώρους του λιμανιού, διαπιστώθηκε η ένταση των μέτρων ασφάλειας μετά και την πρόσφατη προμήθεια σύγχρονων τεχνολογικών μέσων που χρηματοδοτήθηκαν από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Επίσης, είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τα μέτρα ασφαλείας που έχει λάβει η Λιμενική Αρχή της Πάτρας και η Ελληνική Αστυνομία.
«Φαίνεται πια καθαρά ότι το λιμάνι της Πάτρας δεν μπορεί να θεωρηθεί προσπελάσιμο από οποιονδήποτε σκεφτεί ή παρακινηθεί να μπει παράνομα στους χώρους του», είπε ο κ. Αλεξόπουλος, προσθέτοντας ότι «η Περιφέρεια είναι διαθέσιμη να συνδράμει στην ακόμα μεγαλύτερη ένταση των μέτρων, με εξοπλισμούς που χρησιμοποιούνται σήμερα σε όλα τα μεγάλα λιμάνια της Ευρώπης και επ’ αυτού βρισκόμαστε ήδη σε συνεννόηση με τον ΟΛΠΑ και το Λιμενικό».
Είναι προφανές ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τον ΟΛΠΑ και το Λιμεναρχείο Πάτρας, θα συνεχίσει να συνεισφέρει όπου της ζητηθεί και για άλλα προληπτικά μέτρα, ανάλογα και με τη δυναμική των εξελίξεων, για την περαιτέρω ασφάλεια του λιμανιού και την αποτροπή κάθε σκέψης παράνομης διέλευσης μέσω αυτού.

Ο ΟΛΠΑ και το Κεντρικό Λιμεναρχείο, θα εξετάσουν τα σενάρια που μπορεί να υπάρξουν και θα προτείνουν συγκεκριμένες δράσεις που μπορεί να χρηματοδοτηθούν από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου