Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Σκόπελος: Βούτηξε σε βάθος 28 μέτρων και έπιασε ένα ψάρι που δεν μπορούσε να σηκώσει


Οι εικόνες με το ''τρόπαιο'' του νεαρού ψαροντουφεκά κάνουν το γύρο του διαδικτύου. Έκπληκτος και ο ίδιος από το αποτέλεσμα της προσπάθειάς του... 



Δεινός ψαροντουφεκάς ο 26χρονος Σκοπελίτης Γιώργος Θεολόγου, ο οποίος έπιασε πρόσφατα ροφό 18 κιλών και απέσπασε το γενικό θαυμασμό για το εντυπωσιακό... τρόπαιο που προσέθεσε στη συλλογή του. 


Ο νεαρός Σκοπελίτης, ασχολείται με το αγαπημένο του χόμπι, χειμώνα – καλοκαίρι «150 μέρες το χρόνο», όπως αναφέρει ο ίδιος χαρακτηριστικά, για να προσθέσει ότι «είναι συναρπαστική εμπειρία και τρόπος ζωής ταυτόχρονα». Ο δεινός ψαροντουφεκάς, ο οποίος έχει πιάσει μαγιάτικο 30 κιλών, ροφούς άνω των 20 κιλών και πολλά ακόμη μεγάλα ψάρια, ασχολείται πολλά χρόνια με το ψαροντούφεκο, και γνωρίζει τα μυστικά της θάλασσας, όπως αποδεικνύεται, εξάλλου, σε καθημερινή σχεδόν βάση...


ΦΩΤΟ από taxydromos.gr



O νεαρός ψαροντουφεκάς επεσήμανε ότι «τα τελευταία έντεκα χρόνια ασχολούμαι χειμώνα – καλοκαίρι με το ψαροντούφεκο και είναι συναρπαστική η διαδικασία να κυνηγάς το ψάρι. Μόνο και μόνο που το βγάζεις με μια ανάσα, είναι πραγματικά μαγικό. Μου αρέσει πολύ το ψαροντούφεκο και βοηθάει παράλληλα το μέρος που μένω» προσθέτει ο ίδιος.

Ο ροφός με τον οποίο εικονίζεται ο Γιώργος Θεολόγου, αλιεύτηκε στην περιοχή της Σκοπέλου, σε βάθος 28 περίπου μέτρων και αποτέλεσε λουκούλλειο γεύμα για όσους είχαν την τύχη να τον γευτούν. «Ο μισός φαγώθηκε από την παρέα ψητός σε φέτες και ο υπόλοιπος έγινε σούπα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο νεαρός Σκοπελίτης, ο οποίος έχει αποσπάσει το θαυμασμό των κατοίκων της Σκοπέλου για την αλιευτική του δεινότητα ως ψαροντουφεκάς.

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου, taxydromos.gr

2 σχόλια:

  1. Έ όχι και δεν έχω δεί τέτοιο ψάρι σιγά τώρα! Μια φορά είδα μεγαλύτερο και γύρισα πίσω από ξηράς ξυπόλητος και ακόμα τρέχω, χα χα χα.
    Λοιπόνε φίλε ψαρεύοντας με ένα Γάλλο παρέα βγάλαμε έναν κοντά στα 14 κιλά.
    Τον τελευταίο που είδα και έχασα αν και τον χτύπησα ήταν γύρω στα 6-7 κιλά και αυτό πριν 8 χρόνια, τώρα δεν κατεβαίνω τόσο βαθειά γιατί μεγαλώσαμε λίγο.
    Τα παλιά τα χρόνια εκεί στο Εσκί – Σεχίρ, όπα το παρά πήγα πίσω χα χα, υπήρχαν ροφοί 12κιλοι μόνο στα 10 μέτρα στα νησιά μας, αλλά εδώ και πολλά χρόνια χάθηκαν πλέον.
    Έκανα παρέα με το Γάλλο μερικά καλοκαίρια όσπου ένα καλοκαίρι δεν βρήκαμε τίποτε.
    Το επόμενο πήγε στις Σποράδες (μετά από πληροφορίες) και ξεπατώθηκε στους ροφούς σε μικρά βάθη. Με είχε πεθάνει στις φωτό για να ζηλεύω. Δεν γνωρίζω αν ισχύει ακόμα αυτό.
    Πάντως μπορεί να έχω μείνει πίσω αλλά τα 28 μέτρα για ψαροντούφεκο με μόνο ανάσα σαν πολλά μου φαίνονται, στην εποχή μου οι πρωταθλητές πιάνανε τα 24 με το ζόρι.
    Εγώ δούλευα στις καλές μου 15-17 μέτρα όχι πάρα πάνω.
    Πάντως μετά τα 6-7 κιλά ο ορφός εκτός από το κεφάλι δε λέει και πολλά πράγματα, εκτός και αν συνοδεύεται με αλιάδα.
    Χουά χα χα χα χα χα χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εγω δεν εχω ασχοληθει με ψαροτουφεκι,,και πολυ κακως,,ειναι η καλυτερη γυμναστικη! Με κυνηγι ομως μεγαλων ψαριων αρκετες φορες ,,παλιοτερα! πιτσιρικς ειχαμε τα μαγυατικα ,(γκοφοι),με την μεθοδο καρτερι (στιλ τρατας απο εξω) παρανομο βεβαια,,γιατι ερχονται εξω και τα αρσενικα ριχνουν σπερμα και τα θυληκα αυγα.
    εκει εχουμε πιασει και κοπαδια 70κιλα, και πάνω μερικές φορες!(θηρια πραγματα)!
    με χοντροπαραγαδα που ερκετες φορες εχουμε πιασει,,περισσοτερο σφυριδες συναγριδες πριν 3-4 χρονια μια σφυριδα 13 κιλα,, ηταν πιασμενη, και το παραγαδι αντεσμενο,, την βλέπαμε από πανω σαν μικρο χανακι,,βλεπουμε ένα ψαροτουφεκα,εξω, βαζουμε σημαδουρα, παμε τον παιρνουε του λεμε καμοια 10 μετρα πρεπει ναν ειναι ,,βουταω λεει,, ελα που μπορει να ητανε από 20 και πάνω,,ισα -ισα καταφερε να ανεβει ο φουκαρας!! μολις εφτασε, του εριξε μια καμακια στο κεφαλι, και εκοψε με το μαχαιριτου το παραγάδι κατω από το ψαρι,,και ανεβηκαν και οι δυο μαζι (ειχε φουσκα φυσικα το ψαρι και ηρθε γρηγορα επανω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή