Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

Το Istituto Scudi di San Martino βραβεύει τον Δήμο Κεφαλονιάς







Με ιδιαίτερη τιμή, ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς, κ.Αλέξανδρος Παρίσης απεδέχθηκε την Βράβευση της Κεφαλονιάς από το Istituto Scudi di San Martino, για την αλληλεγγύη που επέδειξαν οι Κεφαλλήνες στους Στρατιώτες της Μεραρχίας Aqui κατά τη διάρκεια των τραγικών γεγονότων στο 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο.  

Η Βράβευση αποτελεί τη διαχρονική ευγνωμοσύνη των Ιταλών απέναντι στους κατοίκους του Νησιού, οι οποίοι ξεπέρασαν το γεγονός ότι οι Ιταλοί στρατιώτες υπήρξαν δυνάμεις Κατοχής μαζί με τους Γερμανούς και ανέδειξαν με την γενναιόδωρη συμπεριφορά τους και με αυτοθυσία , τις αξίες του Ανθρωπισμού και της Αλληλεγγύης ως ύψιστες έννοιες Πολιτισμού.
Το γεγονός αυτό έχει επισημανθεί ιδιαιτέρως στις Συνεδριακές και Εικαστικές  Εκδηλώσεις, που οργάνωσε η Δημοτική Αρχή, υπό την επιμέλεια του Α/Δημάρχου κ.Ευάγγελου Κεκάτου, το 2013 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, υπό την Τιμητική Αιγίδα του Προέδρου του κ.Martin Schultz, όπου η Κεφαλονιά αναδείχθηκε και επισήμως, ως το Νησί Σύμβολο της Ειρήνης, της Αλληλεγγύης και του Διαλόγου.
Η Εκδήλωση Βράβευσης  έγινε στο Δημαρχιακό Μέγαρο Palazzo Vecchio – Salonedei Cinquecento στην Φλωρεντία, στις 29 Οκτωβρίου 2016 και το Βραβείο παρέλαβε, με Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ.Κεκάτος από τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου κ.Roberto Lupi.
Την Τελετή τίμησαν με την παρουσία τους η Πρόεδρος της Aqui International κ.Γκρατσιέλλα Μπετίνι, Ανώτατοι Πολιτικοί και Πολιτειακοί παράγοντες της Ιταλίας και Μέλη της Ελληνικής Παροικίας.
Ο κ.Κεκάτος ευχαρίστησε θερμά για την τιμή της Βράβευσης και κατά τη διάρκεια συνεντεύξεων στα Ιταλικά ΜΜΕ προσκάλεσε όλους όσοι το επιθυμούν, να επισκεφθούν την Κεφαλονιά, που πάντα υποδέχεται με εγκάρδια Φιλοξενία, όσους την επιλέγουν για διακοπές ή ακόμα και μόνιμη κατοικία.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου