Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
POROSNEWS

ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2017

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΙ ΜΕ ΤΣΟΥ ΒΟΜΒΙΣΤΕς

(ΕΥΤΥΧΩς ΠΟΥ  ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝΕ  ΣΗΜΑΔΙ!)
10 σχόλια:

 1. Πρέπει να έχετε καλές Αρχαιολογικές Μυστικές Υπηρεσίες εκεί κάτου,
  Εμείς καλά τη στείλαμε αλλά μόλις ασηκώθηκε κάποιος γνώριζε τσι συχνότητες οδήγησης και τση άλλαξε πορεία για Λευκάδα και εκείνη έφτασε Θεσσαλονίκη!
  Κακακακα.
  Στην Άσσο πάντως σκάσανε με τεχνική έκρηξη δύο που τσι έφερε η θάλασσα και είχαν έρθει από το τελευταίο πόλεμο στη Σερβία αλλά τζούφιες ήτανε τελικά μου φαίνεται.
  Τσάμπα ο κόπος.
  Χα χα.ΝΕΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΜΕ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΗ
POROSNEWS.BLOGSPOT.COM|ΑΠΟ E-POROS
 1. ΕΧΩ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΕΚΤΟς ΤΗΝ ΙΝΤΕΡΝΕΤΟΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΚΑΙ ΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ!,, ΜΟΛΙς ΕΝΤΟΠΙΣΩ ΒΟΜΒΕς ΡΟΥΚΕΤΕς ΚΑΙ ΤΑ ΤΙ ΑΥΤΑ,,ΤΣΟΥ ΔΙΝΩ ΜΕ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΠΑΤΡΙΟΤ ΜΟΥ ΠΟΡΕΙΕς ΠΡΟΣ ΒΟΡΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΡΥΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥς ΖΕΣΤΑΝΩ ΚΙΟΛΑΣ ΚΑΚΑΚΑΚΑΚΑ


 2. Και γιατί δε λες ορέ Ρισσιάνε ότι τη μία την είχα δει πρώτος εγώ και ήτανε άδεια??
  Έπειτα Poros τη νέα μπόμπα τήνε έχουμε έτοιμη αλλά έχει δημιουργηθεί διπλωματικό επεισόδιο και δε ξέρω άμα φύγει.
  Άμα φύγει πάντως, για την ώρα θα είναι μονομερής ενέργεια και ουδεμία ευθύνη φέρω.
  Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα. 

 3. Εφκείες οι μπόμπες έχουνε ένα καλό:
  Ψάξε, ψάξε για καταφύγιο μπορεί να εύρετε κανιά καλύτερη σπηλιά από τη Μελισσάνη, γιατί εφκείνη είναι ανοιχτή από πάνουθε!
  Κά κα κα κα κα κα κα.

 4. καλημέρα , να σου πω την Αληθεια,, αν εβρισκα μια αλη σπηλια,, με νερα, και κοντα σε μια παραλία που να ειναι σε κολπο,, και βορειοτερα του Πόρου (γιατι λογικά δεν θα τονε φερνανε πιο νοτια αν οι Φαιακες ήταν τελικά Κερκυραιοι) θα με βολευε καλύτερα! Αν τελικά ομως δεν ήταν Κερκυραίοι, και δεν ήταν Βόρεια τσι Κεφαλονιάς,, θα επαιζε και το Σενάριο , Φορκυνας να ήταν σε Κρανιά-Αργοστολι,, ετσι για να βάζουμε ολα τα σενάρια!

 5. Λοιπόν άμα πάρουμε κατά γράμμα την Οδύσσεια οι Φαίακες δεν ήταν οι Κερκυραίοι αλλά κάποιοι Δυτικά μας. Η άποψή μου είναι οι Μαλτέζοι αλλά μόνο άποψη είναι.
  Όταν λοιπόν ξεκινήσουμε από Δυτικά σας έρχεται γάντι και σε εσάς και σους Ρισσιάνους αλλά και στους Θιακούς. Κατάληξη μηδέν δηλαδή.
  Πρέπει να απορρίψετε όμως τη Μελισσάνη και το λιμάνι του Φόρκυνα.
  Όπως και ο τάφος πρέπει να είναι παλιότερος του Κέφαλου όπως και τα ερείπια της αρχαίας οικίας. Ο κ. Βασιλάκης κάνει αναφορά με επιστημονική ορολογία και λέει ότι ανήκουν σε «άνακτα».
  Άνακτες την εποχή της οικογένειας του Οδυσσέα δεν υπήρχαν στη Θιακοκεφαλονιά, άνακτες υπήρχαν στη πατρίδα του.
  Άσχετο: Έχω ορέ ένα πεντακοσάευρω, να πάω να το αλλάξω για να το κρατήσω μπας και αποκτήσει αρχαιολογική αξία???
  Κα κα κα κα κα κα κα.

 6. ΑΝΑΞ ΤΩΝ ΚΕΦΑΛΛΗΝΩΝ ΤΟΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ!! Η ΟΔΥΣΣΕΙΑ! ή ΚΑΝΩ ΛΑΘΟς!
  ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΣΑς ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΕΣΑς ΓΙΑ ΙΘΑΚΗ,,ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΥΜΝΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΟΝΑ
  ΔΙΟΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟ ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΟ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΑΛΛΙΚΗ ΚΑΙ ΕΡΙΣΣΟ,, ΟΠΟΤΕ ΠΑΠΑΛΑ ΕΚΕΙ Η ΙΘΑΚΗ! ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΤΩΡΑ ΕΡΧΟΤΑΝ ΑΠΟ ΔΥΤΙΚΑ Ο ΦΑΙΑΚΕς,, ΤΟΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΦΟΡΚΥΝΑΣ=ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ,,, ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΤΕΛΕΙΟΣ,, ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΚΟΛΠΟ ,ΑΝ ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΕΛΙΚΑ ΗΤΑΝ ΜΕΡΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ!

 7. ΤΕΛΙΚΑ ΣΑς ΤΣΑΚΩΣΑ,, ΠΟΙΟΝΕ ΚΛΕΨΑΤΕ ,, ΚΑΙ ΚΟΠΑΝΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΣΟ!
  C.H Goekoop
  (εγγονός του AEH Goekoop) – -γράφοντας το 1990-, θεώρησε ότι το κέντρο της Ομηρικής Ιθάκης ήταν στην βόρεια Κεφαλληνία στην περιοχή της Ερίσου, κοντά στην κωμόπολη του σημερινού Φισκάρδου.
  «Op zoek naar Ithaka». Weesp: Heureka. 1990.
  «Where on Earth is Ithaca? A Quest for the Homeland of Odysseus». Delft: Eburon. 2010. ISBN 978-90-5972-344-3

 8. Με τον ύμνο προς (ΣΤΟΝ ΠΥΘΙΟ ΑΠΟΛΛΩΝΑ) που λές καλέ μου φίλε από πατραϊκό λέει ότι βλέπει το Βουνό της Ιθάκης και:
  ...«Πηγαίνοντας γιά τίς Φερές οὔριο ἐχάρη ἄνεμο τοῦ Δία
  καί κάτω ἀπ ̓ τά νέφη φάνηκαν τ’ἀψύ ὅρος τῆς Ιθάκης,
  ἡ Σάμη, τό Δουλίχιο, ἡ Ζάκυνθος ἡ δασώδης»...
  και άλλη φορά να ταξιδέψεις χωρίς σύννεφα να τα γδείς.
  Τώρα ο C.H Goekoop το έκλεψε διαβάζοντας τσού πιο από πίσω, μετά το είπε κάποιος άλλος που δε ξέρω που τόβρηκε (αλλά υποθέτω από τον Ολλανδό) και μετά εμένα μου το είπε το πουλάκι. Κακακα
  Καλά ορέ τώρα κατάλαβες ότι με τα αρχαιολογικά για τρείς χιλιάδες και βάλε χρόνια κλέβει ο ένας τον άλλονε??
  Εκεί που τα μπερδέψανε στη ξεπατικωτούρα ήτανε με την Ομηρική Ζάκυνθο που είναι καραντί θεωρεία των Ρισσιάνωνε με τη βούλα του Πάπα κιόλα και θα ανατρέψει τα πάντα. Κάκακακα μια και υπάρχει ο Ησίοδος, που σαν ιστορικός ο Όμηρος δεν λέει τίποτα μπροστά του.
  Άνακτας με την αρχαία έννοια σε Ομηρική Ιθάκη δεν αναφέρεται πουθενά.
  Τα νερά την εποχή του Ομήρου ήτανε 3-4 μέτρα πιο κάτου εχτός και στη δικιά σας μεριά είχε θαλασσινό σκαλοπάτι!
  Με κάνεις και σας στεναχωρώ χωρίς να θέλω…

  Κά κα κα κα κα κα κα κα κα.

 9. ΣΚΑΛΟΠΑΤΙ ΞΕΣΚΑΛΟΠΑΤΙ ,,ΑΠΟ ΣΚΑΛΑ ΜΕΧΡΙ ΜΑΚΡΥΑ ΠΕΤΡΑ ΤΟ 53 ΑΝΕΒΗΚΑΜΕ ΑΝΩ ΤΩΝ 53 ΕΚΑΤΟΣΤΩΝ,, ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΧΑΝΕ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΘΗΜΑ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ( ΤΟ ΝΗΣΑΚΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΗΤΑΝΕ ΥΦΑΛΟΣ)
  ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΕΧΡΙ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ Ο ΒΟΧΥΝΑΣ ΗΤΑΝΕ ΠΛΩΤΟς,, ΑΚΟΥΤΕ ΤΟΝ ΤΡΕΛΟ ΠΟΥ ΤΑ ΦΩΝΑΖΕΙ! ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΔΑ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΜΟΥ,, ΚΑΠΟΥ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΧΑΧΑΧΑ!
  ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ ,,ΕΧΩ ΕΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥΔΑΚΙ,, ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΞΑΝΑΡΙΞΩ ΤΗΝ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΓΥΡΙΖΩΝΤΑς ΑΠΟ ΚΥΛΛΗΝΗ,, ΝΑ ΔΩ ΜΠΑς ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΤΕ Η ΑΣΣΟς ,, ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΜΟΥ ΔΙΕΦΥΓΕ ! (ΑΣΤΑ ΣΚΟΝΗ ΣΕ ΕΚΑΝΑ

5 σχόλια:


 1. Άμα πάρουμε λέξη προς λέξη γεωγραφικά την αφήγηση του μύθου τότε καλά κάνεις που δεν βλέπεις την Άσσο γιατί η Άσσος (σαν πόλη Ιθάκη) είναι πίσω από το βουνό της (Νήριτο), δηλαδή πίσω από τη προίκα σου και φυσικά δε φαίνεται. Τώρα άμα βάλουμε τη σημερινή Ιθάκη σαν Ομηρική στο σχετικό μύθο έχει το πρόβλημα ότι φαίνεται ολόκληρη.
  Εσείς βολευτείτε σα μαϊμού Ζάκυνθος τώρα και γλέπουμε.
  Κά κα κα κα
  Και με εφκείο τον ύφαλο που έγινε από ύφαλος νησάκι από τους σεισμούς να προσέχετε γιατί ανέβασε – ανέβασε, με σεισμό – σεισμό πάτε για τουμπάρισμα!!!
  Κάκακακακακακα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Και τώρα που το είδα για πρόσεξε εκείνο το μαυράδι στη μέση του λαιμού τση Άσσου που βρέχεται στη θάλασσα. Η σπηλιά τση Παναγίας είναι που είναι η Νότια είσοδος τση σπηλιάς που έκρυψε ο Δυσσέας τα δώρα των Φαιάκωνε.
  Για πες μου σου κάνει για να πάμε και εμείς στη Μελισσάνη?
  Δε πάμε γιατί του κακομοίρη θα του βγεί η Παναγία στο περπάτημα, αλλά και πάλε η απόσταση μέχρι Άσσο 2,5 ωρίτσες είναι όχι οι 7 δικιές σας.
  Έχουμε και μπόμπες αλλά και εφεδρείες από ό,τι κατάλαβες.

  Κά κα κα κα κα κα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. καταρχην ας καμουμε ακομη μια υποθεσιολογια!!!! Τώρα σαςκανει ο φορκυνας= Μελισσανη χαχα..,, λοιπόν με βαση την γεομορφια,, ολες οι δυτικες μεριες επτανησων ειναι απότομες,, και με ασχετο ακόμη μάτι θα θεωρουσε κανεις οτι λογικά στο χρονο ανυψωνονται με τις μεγάλες σεισμικες δονησεις! Φυσικά ειναι διαφορετικα τα επίκεντρα κάθε φορα!,, και ήδη με βαση των χρονολογιων-στατιστικών εχω κάμει και τον προφητη σεισμολογο,, και εχω κάνει την πρόβλεψη στον επόμενο μετα το 1953 σεισμό που θα γινει δωθε μερια, αλλα δεν το πολυανανεωνω γιατι προβλέπω να τρωω ξύλο! το εχω στο ποροσβρες κυκλος ειναι σεισμικος αν θυμαμαι καλά τον τίτλο! Λοιπον στο θεμα μας πάλι,, εγω λοιπόν ας υπόθεσω οτι ανεβήκατε κατι λιγα μέτρα από την τότε εποχη!! Πάει και η σπηλιά πάει και η ενωση με το κάστρο ,, και σας μ΄΄ενει και εσας ενας Πρό-νησος εξου ισως και η παλια ονομασια pro-nasus ομοια με την δική μας ,, και μετα θα το κοψατε αφου ενωθεικατε με το νησι και το καματε Ασσους

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Και ας πάμε σε άλλο σενάριο,, μιας και ο καθένας εχει το δικό του τελικα!! Αν ιθακη= Πόρος που εγω ατομικά το θεωρω σιγουρο,, και αυτό δεν με φοβιζουν μπομπες από πουθενα,, Δεν εχουμε ενα αλλά πολλά σενάρια και Αστερίδας,, ετσι για ποικιλία! Εγω υποστηριζω σαν πιθανοτερο, λογο και της αιτιολογιας του που ειναι πιο καλή των υπολοίπων ! Μεταξας την θέτι σε οξιες, Σακης Δανηιλ σε τωρινο υφαλο πολυ ρηχο ανάμεσα Ζακυνθο και κυλληνης εκει που βρηκε και βουλιαξε μετα το Ζακυνθος ,, και το αιτιολογει και αυτ΄΄ος διότι οπτικά οταν ανεβαίνεις από Πύλο ειναι ακριβως οπτικα ανάμεσα σημερινης Ιθάκης και Πόρου.! Ο Αβρααμ εχει πιο τραβηγμ΄΄ενη αποψη οτι η Αστερίδα ειναι το Σαρακηνικο! Μοιαζει σαν ξεχωριστο βουναλάκι, οπτικα θα ηταν ανάμεσα αν ησουν βαθυτερα από πελλοπονησο, και την ενωση με την στερια εκτος το ανεβασμα του εδαφους την δικαιολογει με τα φερτα υλικα χρονο με το χρονο από το ποτάμι και ο συνεχης μαιστρος τα εχει εναπωθεσει στο τοτε κανάλι και το μπαζωσε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ειχε φτιαξει και χαρτες , ου αν καποια στιγμη θα τους ξαναανεβασω σε Πόροςβρεςς πια,, με την αιτιολογηση του,, που δειχνει τους τοπους χωρισ βραχισμο, και αυτους με βραχισμο,, και μας το δικαιολογει οτι δεν ειναι τυχαια

  ΑπάντησηΔιαγραφή