Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΖΑΝΝΑΤΑ ΜΕΡΙΑ

Η Πολιτιστικός Σύλλογος Τζαννάτων πρόσθεσε 5 νέες φωτογραφίες.

 Φίλε Μπαμπη μπράβο για της επίκαιρες αναρτήσεις τοποθετήσεις σου αγαπάς το Πόρο όσο και τα Ανιννάτα .Όπως σου υποσχέθηκα σου κοινοποιώ κάποια στοιχεία που έχω για το Δημοτικό σχολείο ΑΝΝΙΝΆΤΩΝ .Από το 1912 ,μετά την διάλυση του Δήμου Πρόννων ,οι κοινότητες Τζαννάτων και Απσπρογ'ερακα είχαν κοινή και παράλληλη πορεία μέχρι που συνενώθηκαν και δημιούργησαν την κραταιά (όπως την ονομάζει ο Μεταξας Αγγελετάτος Γεράσιμος ) Κοινότητα Πόρου . Συστατικό στοιχείο της κοινής τους πορείας , πιστεύω ήταν η κατασκευή του λιμανιού του ΠΌΡΟΥ για να γίνεται η εξαγωγή των προϊόντων των Πρόννων και του Ηρακλείου πεδίου προς άλλες αγορές .Έχω αρκετά αποδεικτικά στοιχεία αυτής της κοινής προσπάθειας ,Διακαής πόθος και των δύο κοινοτήτων ήταν η κατασκευή διδακτηρίου πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης . Από τα στοιχεία που σου κοινοποιώ φαίνεται ότι στα Αννινάτα,(το χωριό σου ) προσεισμικά δεν υπήρχε Δημοτικό Σχολείο .







Makis Metaxas Ένα μεγάλο μπράβο στον Σύλλογο Τζαννάτων για την προστασία και φύλαξη αυτών των πολύτιμων εγγράφων και βεβαίως για την δημοσιοποίησή τους στο ευρύ κοινό. Για μένα βεβαίως ήταν μια ευχάριστη έκπληξη διαπιστώνοντας οτι ο παππούς μου ο Γεράσιμος Μεταξάς Αγγελετάτος ως Πρόεδρος τότε της κοινότητος δύο χρόνια πριν πεθάνει ήταν αυτός που μαζί με τους άλλους του συγχωριανούς αποφάσισαν να φτιάξουν το τότε προπολεμικό (1937) Δημοτικό σχολείο Αννινάτων το οποίο γκρέμισε ο σεισμός το 1953. Στην ίδια θέση με ενέργειες και του συχωρεμένου μου πατέρα, του Οδυσσέα Μεταξά Αγγελετάτου κτίστηκε το 1961 το κτήριο που βλέπουμε σήμερα. Το αστείο είναι οτι το πρώτο πρακτικό που είναι πρόεδρος ο παππούς μου είναι γραμμένο από τον πατέρα μου τον Οδυσσέα !!! να είστε καλά φίλοι μου με συγκινήσατε σήμερα !

Γιωργος Γκιαφης ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΩΤΟ ΑΓΩΝΑ ΣΥΝΝΕΝΟΣΗς ΣΕ ΠΟΡΟ ΤΩΝ ΔΥΟ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΕ ΕΝΑ,, ΕΝΑΣ ΠΡΩΤΟςΤΕΡΑΣΤΙΟς ΑΘΛΟΣ,, ΤΗςΣΥΝΕΧΙΣΗς ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΟΣΟ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΗΓΕΣΙΑς ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ

Γιωργος Γκιαφης Και να θυμισω ενα σεμιναριο που παρακολουθησα στα νεανικα μου χρονια,, με ομιλητη τον γεοπονο Ανζουλάτο αν θυμαμαι καλά!,, οπου μεσα απο μια εργασια καταληξαμε στους λόγους της τεραστιας κλιματολογικης αλαγης στο κλιμα των Τζαννατων,, δεν ξέρω αν ο Μακης το εχει υπόψιν του!
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ
kefalonia,κεφαλονια,πορος,επαγγελματα,αρχαια,ομηρικη ιθακη
POROSVRESS.BLOGSPOT.COM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου