Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
POROSNEWS

ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017

Οι κοντοί θα απαιτήσουν να απαγορευτεί το μπάσκετ!Του Παύλου Παπαδάτου


Ακούγοντας σε τηλεοπτική εκπομπή «καθηγητή» να ισχυρίζεται ότι η επιστροφή στη δραχμή και η μονομερής διαγραφή του ελληνικού χρέους είναι μία εύκολη υπόθεση, όπως έκανε και η Γερμανία το 1953,με έκανε να διερωτηθώ με ποια κριτήρια ανακηρύσσεται κάποιος καθηγητής στα – έστω κατ’ευφημισμόν – πανεπιστήμιά μας. Τα τελευταία μάλιστα ξεφυτρώνουν λες και είναι μανιτάρια και σε λίγο θα είναι περισσότερα από τα δημοτικά σχολεία!

Τέλος πάντων, μέσα στο θλιβερό περιβάλλον της κακομοιριάς και της μοιρολατρίας που ζούμε, χάρηκα γιατί είδα τις εξαγωγές να αυξάνονται κατά 27%, το χρηματιστήριο να κάνει ρεκόρ με 12 συνεχείς ανόδους και τα spreads τωνελληνικών ομολόγων από 19.75 που ήταν τον Ιούλιο του 2015 να είναι σήμερα 5.25 (δηλαδήστα προ μνημονίων επίπεδα)! Θεωρώ επίσης  βέβαιο το γεγονός ότι η χώρα μας θαμπει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και σίγουρα οι εταιρίες αξιολόγησης θα αναβαθμίσουν την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας, ώστε ναανοίξει ο δρόμος για τις αγορές.
Το άλλο γεγονός που επίσης με χαροποίησε είναι ότι η τρόικα μάς ανάγκασε ναπεράσουμετις ΔΕΚΟ στον έλεγχο της Εταιρίας Δημόσιων Συμμετοχών,ώστε να διοικούνται απόανεξάρτητες τεχνοκρατικές διοικήσεις και όχι από κυβερνητικούς αφισοκολλητές,οι οποίοιαναλάμβαναν την εκτέλεση «κοινωνικών πολιτικών» με τα χρήματα των μετόχων των ΔΕΚΟ.Το σημαντικότερο όμως για την χώρα μας είναι ότι η ΝΔ, αποφάσισε από εδώ και στο εξής να προβάλλειτις δικές της προτάσεις και πρόγραμμα για την έξοδο μας από την κρίση, και όχι απλώς να κάνει στείρα κριτική.
Δεν προλαβαίνεις πάντως να πάρεις μια ανάσα αισιοδοξίας και ένας δασάρχης μαζί μεμια ανυποψίαστη Υπουργός Πολιτισμούσούυπενθυμίζουν ότι η αντιδραστικότητα στην ανάπτυξη  και την οπισθοδρόμησηέχουν πάντα τον πρώτο λόγο! Έχουμε βέβαια και κάποιους άλλους που αυτό-χρίζονται επιχειρηματίες, αλλά θέλουν τα καταστήματά τους να μένουν κλειστά τις Κυριακές,επειδή λένε ότι δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τα μεγάλα καταστήματα!Το τραγικό βέβαιαείναι ότι και οι άνεργοι αυτού του χώρου είναι υπέρμαχοι του ρεπό της Κυριακής, λες και δεν βρίσκονται σε ‘ρεπό’ όλη την εβδομάδα!!!
Όπως πάνε, σε λίγο και οι κοντοί θα απαιτήσουννα απαγορευτεί το μπάσκετ με τηδικαιολογίαότι δεν θαμπορούν να ανταγωνιστούν τους ψηλούς!
Σημείωση
Το 1987 ο Ανδρέας Παπανδρέου υπέγραψε συμφωνία με την Τουρκία ότι δεν θα διεξάγονται στο Αιγαίο μονομερείς έρευνες πετρελαίου. Επίσης,ο κύριος Σημίτης το 1997 στη Μαδρίτη συμφώνησε ότι και η Τουρκία έχει ζωτικά συμφέροντα στο Αιγαίο. Το λέω για να μην ξεχνάμε ποιοι άνοιξαν την πόρτα του Αιγαίου στους Τούρκους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου