Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022

"Φωνάζει" η ΕΛΜΕΚΙ για τα πρωτόκολλα στα σχολεία: «Τα μέτρα που έχει πάρει η Κυβέρνηση, είναι μέτρα υπερμετάδοσης του ιού στα σχολεία»


 Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε το απομεσήμερο της Τρίτης η ΕΛΜΕΚΙ (η πρόεδρος Σοφία Ποταμιάνου και ο Γραμματέας Δημήτρης Μαντζουράτος), μαζί με τον πρόεδρο του ΣΕΠΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης  (Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης) Βαγγέλη Βαρδαραμάτο.

Η επαναλειτουργία των σχολείων με τα ισχύοντα πρωτόκολλα, έχουν φέρει αντιδράσεις και η ΕΛΜΕΚΙ μέσω της συνέντευξης Τύπου επισημαίνει πως: «Τα μέτρα που έχει πάρει η Κυβέρνηση είναι μέτρα για την υπερμετάδοση του ιού στα σχολεία. Τα προβλήματα θα πολλαπλασιαστούν τις επόμενες ημέρες. Από τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς γίνεται μία ηρωϊκή προσπάθεια να κρατηθούν ανοικτά, όμως τα σχολεία θα γίνουν εστίες υπερμετάδοσης».

Τόσο η κα Ποταμιάνου, όσο και ο κ. Μαντζουράτος και ο κ. Βαρδαραμάτος επεσήμαναν πως ουσιαστικά η μόνη τροποποίηση που έγινε ήταν το ένα επιπλέον self test την πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργείας των σχολείων δεν φτάνει για να αναχαιτίσει την έξαρση της πανδημία στα σχολεία και πρότειναν μία σειρά μέτρων τα οποία μπορείτε να ακούσετε στο βίντεο που ακολουθεί.

Ο κ. Μαντουράτος χαρακτήρισε απαράδεκτο και το πενθήμερο της καραντίνας που εφαρμόζεται πλέον σε όσους νοσήσουν και μετά τις αλλαγές που προέκυψαν στα πρωτόκολλα, ενώ όπως τονίστηκε έχει εγκαταλειφθεί πλέον η ιχνηλάτηση των κρουσμάτων στα σχολεία.

«Εμείς δεν θέλουμε κλειστά σχολεία. Εμείς θέλουμε όμως περισσότερα μέτρα για να είναι ανοικτά τα σχολεία και με ασφάλεια για τα παιδιά, τους γονείς τους και τους εκπαιδευτικούς» ήταν τα λόγια τους και ανέφεραν πως πλέον από την Κυβέρνηση δεν γίνεται κουβέντα για τηλεκπαίδευση που ήταν η «σημαία» από το ξεκίνημα της πανδημίας.

Γιώργος Χαλαβαζής

Παρακάτω όσα ανέφεραν στην συνέντευξη Τύπου

Ε Δ Ω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου