Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΣΕ ΤΟ ΝΗΣΙ! ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟ ΛΗΞΟΥΡΙ

ΔΕΥΤΕΡΟΣ  ΧΑΡΤΗΣ  ΔΙΝΕΙ 5,9  ΤΕΛΙΚΑ ΑΝΩ ΤΟΥ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ,, ΕΝΩ ΣΤΟΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΣΕΛΙΔΑ  ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΕΤΑΣΕΙΣΜΟ 4,4 ΣΤΗΝ ΣΑΜΗ!
ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ  ΕΩς  ΑΘΗΝΑ!!.., ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕς  ΥΛΙΚΕΣ ΖΗΜΙΕΣ! ΠΙΘΑΝΟ   ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΡΓΟΤΕΡΑ!
http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/397281/ishyri-seismiki-donisi-5-8-rihter-tarakoynise-tin-kefalonia

ακολουθει αναδημοσίευση από την ημέρα της Ζακύνθου!
Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,9 Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 3.55 το απόγευμα της Κυριακής. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 4 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Ληξουρίου, ενώ το εστιακό βάθος της δόνησης εκτιμάται στα 15 χιλιόμετρα. Χαρακτηριστικό του σεισμού ήταν η μεγάλη διάρκεια. Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή σε ολόκληρο το Ιονιο καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, ακόμα και σε δήμους της Αττικής. Ακολούθησαν αρκετοί μετασεισμοί ωστόσο στη Ζάκυνθο δεν έχουν σημειωθεί κάποιες ζημιές. Συναγερμός, όμως, έχει σημάνει σε Πυροσβεστική Υπηρεσία και Αστυνομία στο νησί της Κεφαλλονιάς, ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται και οι Υγειονομικές Μονάδες του νησιού.
Με δηλώσεις του στο «Ionian Channel» ο Καθηγητής Σισμολογίας Άκης Τσελέντης έκανε λόγο για το κύριο γεγονός, «όχι λόγω της ομαλής μετασεισμικής ακολουθίας που καταγράφηκε, αλλά γιατι το μέγεθος των σημάτων που είχαμεστα χέρια μας δεν δίνουν σεισμό μεγαλύτερο των 6R. Οι πολίτες θα πρέπει να δείξουν υπομονή καθώς θα ακολουθήσουν και άλλοι μετασεισμοί που μπορεί να ξεπεράσουν ακόμη και τα 5R. Να επισημάνω ότι ο αντισεισμικός σχεδιασμός και η θωράκιση των κτηρίων είναι τέτοια ώστε δεν θα πρέπει να ανησυχούμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου