Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Γ.Ε.) ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ


Εργαζόμενη, άνεργη, νέα μητέρα, γυναίκα της εργατικής, λαϊκής οικογένειας,
Οι Ομάδες γυναικών Αργοστολίου και Ληξουρίου, μέλη της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος (Ο.Γ.Ε.), εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στις λαϊκές οικογένειες της Κεφαλονιάς και τα παιδιά τους  που επλήγησαν από τον πρόσφατο σεισμό στην Κεφαλονιά. Σε καλούμε να αγωνιστούμε για να υπερασπιστούμε τη ζωή τη δική μας και των παιδιών μας. Να συντονίσουμε τα βήματά μας με τα σωματεία, που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και την ΠΑΣΕΒΕ.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα  στο νησί μας εντοπίζονται σε δημόσια κτίρια (σχολεία, γηροκομεία κλπ) ή κτίρια που κατασκευάστηκαν με ευθύνη του δημοσίου (πχ εργατικές κατοικίες Ληξουρίου), αλλά και στο οδικό δίκτυο.


Σοβαρές είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης, αλλά  και της Διοίκησης του Δήμου και της Περιφέρειας για την κατάργηση  του Ταμείου Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (ΤΑΣ), του Οργανισμού Σχολικών Κτηρίων (ΟΣΚ), για την  υποβάθμιση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων, στην κατεύθυνση να περάσει όλη η δραστηριότητα στον ιδιωτικό τομέα.
Δε διστάζουν να βάλουν σε κίνδυνο τις ζωές μας για να τα παραδώσουν όλα βορά στην κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων στις Κατασκευές κλπ.

Καλούμε  τις λαϊκές οικογένειες να παλέψουν  για τη συγκρότηση ενός Ενιαίου Φορέα Αντισεισμικής Θωράκισης, στον οποίο θα υπαχθούν οι σημερινές διαφορετικές δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμοί καθώς και για τη σταθερή  χρηματοδότησή του από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Διεκδικούμε:Μέτρα ασφαλείας για τα παιδιά μας. Ουσιαστικό έλεγχο και άμεση αποκατάσταση σχολείων και δημοσίων κτιρίων. Μετεγκατάσταση του Λυκείου Ληξουρίου. Μέτρα για τη στέγαση – σίτιση – ρευματοδότηση των πληγέντων μαθητών.
Διασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών για τη διαβίωση των τροφίμων των γηροκομείων Ληξουρίου – Αργοστολίου (στέγαση – θέρμανση – σίτιση – ιατροφαρμακευτική περίθαλψη). Αποκατάσταση του οδικού δικτύου.
Να δοθεί προτεραιότητα στις οικογένειες των οποίων τα σπίτια έχουν χαρακτηριστεί ακατάλληλα . Να διασφαλιστεί ενίσχυση για τις λαϊκές οικογένειες που πλήγηκαν. Να εξασφαλιστούν άμεσα οι ανάγκες κάθε οικογένειας σε σίτιση-  στέγαση– θέρμανση- υδροδότηση. Κατάργηση των χαρατσιών στη λαϊκή κατοικία.
Καμία αναμονή και εφησυχασμός. Οφείλουμε στις οικογένειές μας και στα παιδιά μας να παλέψουμε  για αντισεισμική προστασία και για μέτρα ασφαλείας, ανέγερση λαϊκών κατοικιών που να εξασφαλίζουν την ασφάλεια των οικογενειών μας, σχολείων και άλλων κτιρίων που στεγάζουν κοινωνικές υπηρεσίες.
Ομάδα Γυναικών Αργοστολίου (τηλ. επικοινωνίας:6974809195)

Ομάδα Γυναικών Ληξουρίου (τηλ. επικοινωνίας:6946686634)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου