Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

ΝΕΑ ΑΠΟ ΛΗΞΟΥΡΙ -

Οι Kefalonias LetsGoionio και Kefalonias.gr κοινοποίησαν ένα σύνδεσμο.
Βέροι Κεφαλονίτες το χιούμορ μας δεν το χάνουμε ποτέ. Λάβαμε το ακόλουθο εμαιλ για τα μέτρα προστασίας που πρέπει να πάρουμε από εδώ και στο εξής. Λές και δεν τα ξέρουμε……:

“Σας  υπενθυμίζουμε τα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας σε περίπτωση σεισμού από τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.) που θα βοηθήσουν για την ασφάλειά σας.
 Για να μπορέσει να επανέλθει η καθημερινότητά σας στους κανονικούς ρυθμούς, όσο το δυνατόν πιο σύντομα, σημαντικό είναι να διατηρήσουμε όλοι την ψυχραιμία μας και να ακολουθούμε τις οδηγίες της Πολιτείας.
-          Μη χρησιμοποιείτε τα κτίρια που έχουν χαρακτηριστεί ως “μη κατοικήσιμα” από τους αρμόδιους μηχανικούς κατά τον πρωτοβάθμιο μετασεισμικό έλεγχο.
-          Προσέχετε όταν μετακινήστε σε εξωτερικό χώρο γιατί μετά το σεισμό υπάρχουν επικίνδυνα στοιχεία στις όψεις των κτιρίων.
-          Μην αγγίζετε κομμένα ή πεσμένα καλώδια, ούτε αντικείμενα που ακουμπούν σε αυτά. Υπάρχει κίνδυνος ηλεκτροπληξίας.
-          Να οδηγείτε προσεκτικά. Να σταθμεύετε το αυτοκίνητό σας μακριά από προσόψεις κτιρίων, γέφυρες και ηλεκτροφόρα καλώδια.
Εάν είσαι μέσα σε κτίριο
  1. Μείνε στο χώρο που βρίσκεσαι και διατήρησε την ψυχραιμία σου.
  2. Σκύψε, καλύψου κάτω από ένα γερό έπιπλο (τραπέζι, γραφείο, θρανίο) και κράτησε με τα χέρια σου τα πόδια σου. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει κατάλληλο έπιπλοσκύψε στο μέσον του δωματίου χαμηλώνοντας όσο γίνεται και προστάτευσε με τα χέρια, το κεφάλι και τον αυχένα σου. Απομακρύνσου από γυάλινες επιφάνειες ή έπιπλα και αντικείμενα που μπορεί να σε τραυματίσουν.
  3. Μην καλύπτεσαι κάτω από την κάσα της πόρτας σε κτίρια από οπλισμένο σκυρόδεμα (παρά μόνο σε παλαιά πέτρινα σπίτια).

Εάν βρίσκεσαι σε εξωτερικό χώρο
  1. Απομακρύνσου από τις προσόψεις των κτιρίων, στύλους με ηλεκτροφόρα καλώδια ή άλλα επικίνδυνα σημεία (όσο αυτό είναι δυνατόν) και προφυλάξου κατάλληλα.
  2. Απομακρύνσου από την ακτή. Ύστερα από ισχυρό σεισμό μπορεί να δημιουργηθούν θαλάσσια κύματα βαρύτητας (tsunamis).
  3. Μείωσε την ταχύτητα του αυτοκινήτου σου και στάθμευσε στο πιο κοντινό, ασφαλές σημείο. Φρόντισε να μην εμποδίζεις την κυκλοφορία.
 Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
 ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΥΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου