Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Έκκληση Μιχελάκη σε σεισμολόγους να μη μιλούν για επερχόμενο μεγάλο σεισμό.


Έκκληση «σε σεισμολόγους και σε σεισμοσιολογούντες» που διαδίδουν διάφορες φήμες για επερχόμενο μεγάλο σεισμό, απηύθυνε, από την Κεφαλονιά όπου βρίσκεται, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης.


«Πρέπει να σεβαστούμε την αγωνία και την ανησυχία του κόσμου» είπε ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΣΚΑΙ, ενώ σε ερώτηση αν είχε υπάρξει προειδοποίηση- ενημέρωση από την ομάδα ΒΑΝ για τον σεισμό στην Κεφαλονιά, απάντησε: «Εγώ δεν γνώριζα κάτι τέτοιο, ούτε είμαι αρμόδιος για να έχω τέτοια ενημέρωση».

Ο κ. Μιχελάκης ανέφερε ότι ήταν σημαντικό να κηρυχθεί η Κεφαλονιά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπως αποφασίστηκε το πρωί, για να διευκολυνθούν οι διαδικασίες αποκατάστασης και αρωγής των πληγέντων.

Σε ό,τι αφορά τη χορήγηση του επιδόματος έκτακτης ανάγκης και γενικότερα τα μέτρα στεγαστικής αποκατάστασης, ο υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά: «Για να είμαστε συγκεκριμένοι σε ό,τι λέμε, θα πρέπει να προχωρήσουν οι διαδικασίες ελέγχου των κτηρίων από τα κλιμάκια των μηχανικών, τα οποία ενισχύονται εντός της ημέρας και από άλλους συναδέλφους τους της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων, του ΟΣΚ και του ΤΕΕ, που φτάνουν στο νησί.

Στο νησί έχουν μεταβεί γενικοί γραμματείς από όλα τα υπουργεία, οι οποίοι θα συνεδριάσουν το μεσημέρι με επικεφαλής τον υπουργό, για να εκτιμηθεί η κατάσταση.

Σύμφωνα με τον κ. Μιχελάκη, μόνο ένα κτήριο έχει υποστεί σοβαρές ζημιές, καθώς, όπως είπε, ακόμη και τα παλιά κτήρια του νησιού άντεξαν.

Σημειώνεται ότι τα μέλη της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού κινδύνου, δηλώνουν πως δεν είχαν ενημέρωση για προσεισμικά σήματα επιστημονικής ομάδας για τον σεισμό στην Κεφαλονιά, ούτε συνεδρίασε η επιτροπή. Σύμφωνα με ελληνικές ιστοσελίδες, Έλληνες επιστήμονες υποστηρίζουν ότι πριν από ενάμιση μήνα είχαν καταγράψει προσεισμικά σήματα για ισχυρό σεισμό στη Δυτική Ελλάδα.
Π[ΗΓΗ  IONIANPRESS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου