Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή(ΝΔ-Ανεξ.Ελληνες)

ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ-ΠΡΟΚΛΗΣΗ-ΚΟΡΟΙΔΙΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΗΜ. ΑΡΧΗΣ-ΠΕΡ.ΑΡΧΗΣ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ

Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή(ΝΔ-Ανεξ.Ελληνες) για την προσχεδιασμένη και σκόπιμη διακοπή του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα τον πρόσφατο καταστροφικό σεισμό. Η παραπάνω ενέργεια σχετίζεται αποκλειστικά με την αδυναμία της, να διαχειρισθεί τα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής που εκτός των άλλων και ο πρόσφατος καταστροφικός σεισμός ανέδειξε πολύ ηχηρά.

Ενδεικτικό της εγκατάλειψης και συνάμα της κοροϊδίας της Δημοτικής πλειοψηφίας στους πληγέντες από τους σεισμούς είναι και η κατανομή ποσού 100.000 ευρώ ( !!! ) που αντιστοιχούν μόνο σε 176 οικογένειες!!!(και αυτά μόνο για τα κτίρια χαρακτηρισμένα κίτρινα και κόκκινα) Η Δημοτική Αρχή αφού απέρριψε το αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης να γίνει ειδικό Δημοτικό Συμβούλιο, την επομένη του καταστροφικού σεισμού, μεθόδευσε την φιέστα της παραπάνω κατανομής ισχυριζόμενη παράλληλα ότι «.. θα καλύψει όλα τα αιτήματα και όλες τις ζημιές στο ακέραιο.. ». Συντονισμένη με τη Περιφερειακή Αρχή και την Κυβέρνηση μοιράζουν σήμερα « καθρεφτάκια στους ιθαγενείς » και ανέξοδες υποσχέσεις, για να παραπλανήσουν και να εφησυχάσουν τους σεισμόπληκτους στις δύσκολες αυτές ώρες. Η τακτική αυτή κορυφώθηκε με την επίσκεψη του κ. πρωθυπουργού στο νησί μας.


Η Λαϊκή Συσπείρωση χρόνια τώρα αλλά και μόλις προχθές καλούσε την Δημοτική Αρχή να επισκευάσει τα σχολεία που σήμερα χαρακτηρίσθηκαν ακατάλληλα από τις αρμόδιες υπηρεσίες και να καλύψει ο Δήμος όλες τις καταγεγραμμένες ανάγκες που έχουν προκύψει έως σήμερα, για να εισπράξει την πλήρη της αδιαφορία. Σήμερα εκ των υστέρων ενδιαφέρεται τάχα για την ασφάλεια των μαθητών και προτείνει να στοιβαχτούν είτε σε κοντέινερ είτε σε απογευματινή βάρδια, « λύση» που βιώνει χρόνια το 2ο Λύκειο Αργοστολίου, το Λύκειο Πάστρας κ.λ.π .

Η Λαϊκή Συσπείρωση τονίζει ότι τα παραπάνω προβλήματα είναι αποτελέσματα της πολιτικής κυβέρνησης – Ε.Ε. που προκειμένου να τροφοδοτήσουν την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου με νέες επιδοτήσεις και κίνητρα, θάβουν τις λαϊκές ανάγκες και συγκεκριμένα αυτή της αντισεισμικής θωράκισης που αφορά την ίδια την ζωή των εργαζομένων και όλου του λαού. Είναι χαρακτηριστικό το μέγεθος του προβλήματος σήμερα από τον ίδιο τον αριθμό των πληγέντων [ θα ξεπεράσει τους χίλιους ] που ζήτησαν βοήθεια και που φιλοξενούνται σήμερα σε καράβια. Φαίνεται ακόμη από την μετασεισμική κατάσταση που βρίσκονται τα δημόσια κτίρια [ σχολεία, γηροκομεία, νοσοκομεία, οδικό δίκτυο κ.α. ], κάτι που αποδεικνύει την χρόνια και συστηματική εγκατάλειψη τους από όλες τις κυβερνητικές Δημοτικές Αρχές.

Ακόμη και σήμερα η αξιωματική αντιπολίτευση [ ΠΑΣΟΚ] σε αντιστοιχία με την συγκυβέρνηση συνέδραμε αποφασιστικά την Δημοτική Αρχή στις μεθοδεύσεις της και στην κοροϊδία της απέναντι στον λαό. Η αφωνία επίσης του ΣΥΡΙΖΑ και της κ. βουλευτού στην συγκεκριμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ουσιαστικά παρέχει άλλοθι στην ασκούμενη πολιτική κυβέρνησης – Ε.Ε.

Καταγγέλλουμε την χυδαία συμπεριφορά των δυο αντιδημάρχων απέναντι σε αιτήματα που έθεσαν εκπρόσωποι φορέων που παραβρέθηκαν στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο.

Η Λαϊκή Συσπείρωση στηρίζει το πλαίσιο της απόφασης που πήραν οι φορείς στην σύσκεψη που συγκάλεσε η ΕΛΜΕΚΙ, σχετικά με την επίλυση των προβλημάτων των σεισμόπληκτων περιοχών. Καλεί τον Λαό να βγάλει τα αναγκαία συμπεράσματα για την ανάγκη ανατροπής αυτής της πολιτικής που θυσιάζει τις ανάγκες του στο βωμό της ανταγωνιστικότητας. Να καταδικάσει τις δυνάμεις που στηρίζουν την πολιτική της Ε.Ε. και του κεφαλαίου, να αλλάξει τους συσχετισμούς, να οργανώσει την πάλη του και να διεκδικήσει:

1.Ουσιαστικός έλεγχος και άμεση αποκατάσταση σχολείων και δημόσιων κτιρίων. Μετεγκατάσταση του Λυκείου Ληξουρίου. Μέτρα για την στέγαση-σίτιση-ρευματοδότηση των πληγέντων μαθητών.
2.Διασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών για τη διαβίωση των τροφίμων των γηροκομείων Ληξουρίου-Αργοστολίου(στέγαση-θέρμανση-σίτιση-ιατροφαρμακευτική περίθαλψη).
3.Προτεραιότητα στις οικογένειες των οποίων τα σπίτια έχουν χαρακτηριστεί ακατάλληλα(κυρίως των εργατικών κατοικιών Ληξουρίου). Αναζήτηση και απόδοση ευθυνών για το σκάνδαλο των κατασκευαστικών προβλημάτων που εμφανίστηκαν στις κατοικίες αυτές, για τις οποίες πληρώνονται ακόμη δάνεια!!! Διασφάλιση της στέγασης-χρηματοδότησης-θέρμανσης για όλους τους πληγέντες.
4.Αμεση ανέγερση κατά προτεραιότητα εργατικών κατοικιών, γηροκομείου και σχολείων στην Παλική.
5.Ακύρωση των στεγαστικών δανείων για τις εργατικές κατοικίες και για όσες άλλες έχουν κριθεί ακατάλληλες ή χρίζουν μεγάλων επισκευών. Κατάργηση των χαρατσιών και του ενιαίου φόρου ακινήτων για τους πληγέντες.
6.Καταγραφή των ζημιών για οικοσκευές και επαγγελματικές δραστηριότητες. Πάγωμα για τους επαγγελματίες και τους μικρούς βιοτέχνες των ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων. Ρύθμιση των δανείων.
7.Ενίσχυση όλων των ανέργων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
8.Αποκάσταση όλων των υποδομών (οδικό και λοιπά δίκτυα).


Αργοστόλι 29 Γενάρη 2014

Λαϊκή Συσπείρωση Κεφαλονιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου