Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΤΟ 
ΚΑΙ   ΝΕΟ  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ: «ΚΑΛΑ ΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΣΩΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ»


Έληξε η περιοδεία στη σεισμόπληκτη Κεφαλονιά του Βουλευτή Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Με όλους τους Πολιτευτές, τον Τομεάρχη και τα μέλη της τοπικής Συντονιστικής, επισκέφθηκε περιοχές και του Αργοστολίου και του Ληξουρίου, όπου κατεγράφησαν ιδιαίτερες ζημιές. Επισκέφθηκε, επίσης και τα δύο νοσοκομεία του νησιού, όπως και το Λιμεναρχείο Αργοστολίου


Μετά από σύσκεψη με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ Κεφαλονιάς - Ιθάκης, ο Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ήμασταν εδώ, με ουσιαστική παρουσία. Καταγράφοντας και ακούγοντας τον κόσμο.

Καλά τα επικοινωνιακά τεχνάσματα του Πρωθυπουργού ή τα προεκλογικά σώου του Δημάρχου, που έχει αναγάγει σε θεατρική τέχνη τα αυτονόητα που καλείται να πράξει για τους δημότες του. Απλά του υπενθυμίζουμε ότι η Κεφαλονιά δεν είναι επιθεωρησιακή σκηνή. Είναι νησί που έβγαλε πολλά προβλήματα.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, καταθέτουμε συγκεκριμένες προτάσεις, τις οποίες αξιώνουμε η συγκυβέρνηση να λάβει σοβαρά υπόψη. Μιλάμε για ουσιαστικά μέτρα ΑΜΕΣΗΣ εφαρμογής που θα αφορούν σεισμοπαθείς.

  1. Το νησί να βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μέχρι να επουλωθεί και η τελευταία πληγή.
  2. Το επίδομα των 500 - 600 ευρώ που μοιάζει με φιλοδώρημα, να αποκτήσει ουσιαστικότερη μορφή. Τουλάχιστον 3000 ευρώ για τον κάθε σεισμόπληκτο, καταβλητέο μέσα στις επόμενες 48 ώρες.
  3. Παράταση για ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ των υποχρεώσεων προς Εφορίες και Ταμεία και μετά νέα ρύθμιση με το μάξιμουμ των προβλεπόμενων δόσεων.
  4. Παράταση πληρωμής λογαριασμών ΔΕΗ, ΥΔΡΕΥΣΗΣ, ΟΤΕ και ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ, με ρύθμιση του ποσού που θα συσσωρευτεί.
  5. Αντίστοιχη παράταση και ρύθμιση και των Τραπεζικών υποχρεώσεων, με ΠΝΠ παρέμβαση.
  6. Επιδοτούμενα άτοκα δάνεια σε κάθε είδους ξενοδοχειακή - τουριστική επιχείρηση για αποκατάσταση ζημιών, κτιριακών ή επίπλων ή σκευών.
  7. Έλεγχος των τραπεζικών επισκευαστικών δανείων, ως προς το επιτόκιο και τα ψηλά γράμματα, καθώς τα «κοράκια» άρχισαν ήδη να διαφημίζουν τα προϊόντα τους.
  8. Εξασφάλιση ΑΞΙΟΠΡΕΠΟΥΣ στέγασης στο ΣΥΝΟΛΟ των πολιτών που τα σπίτια τους κρίθηκαν ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ, για όσο διάστημα διαρκέσει η επισκευή τους.
  9. ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΚΕΥΗ με δαπάνες του κράτους, των Εργατικών κατοικιών Ληξουρίου.
  10. Κανονική, πλήρη και ΜΟΝΙΜΗ λειτουργία της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου Αργοστολίου, με νέο προσωπικό. ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ την πολιτικάντικη μεθόδευση μιας μεταφοράς - βιτρίνας προσωπικού από την παλαιά πτέρυγα, η οποία θα πρέπει να λειτουργεί σε πλήρη ισχύ.
  11. Μεταφοράς του Λιμεναρχείου Αργοστολίου, το οποίο είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ, στο κτίριο του Οίκου Ναύτη, ιδιοκτησίας του αρμόδιου Υπουργείου ή στο κτίριο της Στρατολογίας.
  12. Άμεση επισκευή του Λιμανιού Αργοστολίου. Οι ζημιές στα εξωτερικά μπλοκ το καθιστούν ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ. 


Ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν ή όποια άλλα προβλήματα διαπιστωθούν στην μη εύρυθμη λειτουργία του νησιού, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα επανέλθουμε με συμπληρωματικές προτάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου