Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



«ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΝΑ ΣΥΝΔΡΑΜΕΙ
ΤΟΥΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΕΣ. ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ ΟΙ ΑΝΕΛ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ»

«ΣΝΟΜΠΑΡΟΥΝ ΤΟΝ ΑΚΗ ΤΣΕΛΕΝΤΗ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΔΕΝ ΗΛΘΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΗ ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΔΡΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΠΑΤΡΑ. ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ!»


Για την Κεφαλονιά αναχωρεί απόψε, με εντολή του Προέδρου του Κινήματος Πάνου Καμμένου, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, αμέσως μετά την συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής που πραγματοποιείται στο ΥΠΕΞ στις 15.00 και στο οποίο είναι επιβεβλημένο να παραστεί ως Τομεάρχης των Εξωτερικών του Κινήματος.

Ο Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει υπό την κοινοβουλευτική του εποπτεία τα Ιόνια νησιά, θα εξετάσει από κοντά την κατάσταση, σε συνεργασία με τα κλιμάκια των ΑΝΕΛ Κεφαλονιάς - Ιθάκης, που βρίσκονται σε κινητοποίηση από την πρώτη στιγμή του σεισμού.

Τις δράσεις των ΑΝΕΛ κλιμακίων συντονίζει ο Τομεάρχης Μάκης Πετράτος. Στο Αργοστόλι είναι επικεφαλής η Πολιτευτής Γιώτα Αποστολάτου και στο Ληξούρι ο Πολιτευτής Σταύρος Λυκούδης.

Πριν την αναχώρηση του από την Αθήνα ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:

«Σήμερα έχω μιλήσει και πάλι τηλεφωνικά με τον Καθηγητή Άκη Τσελέντη, ο οποίος είναι και Πολιτευτής των ΑΝΕΛ στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Με ενημέρωσε για την μετασεισμική δραστηριότητα.

Από την μια  πλευρά τον άκουσα πιο ήρεμο σε σχέση με την μετασεισμική δραστηριότητα, αλλά από την άλλη και εξαιρετικά εξοργισμένο. Όπως μου αποκάλυψε κανένας από το κυβερνητικό κλιμάκιο που βρίσκεται στο νησί, με επικεφαλής τον Υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, δεν επικοινώνησε μαζί του, αν και είναι ο Καθηγητής της έδρας Σεισμολογίας στην Πάτρα, η οποία εκ των πραγμάτων ελέγχει  τα κατεξοχήν σεισμογενή νησιά Κεφαλονιά, Ιθάκη, Ζάκυνθο.

Είναι κομπλεξικοί και αχαρακτήριστοι να μη ζητούν την επιστημονική συνδρομή ενός Κεφαλλονίτη σεισμολόγου, διεθνούς κύρους.

Ο κ. Τσελέντης με συμβούλευσε επίσης τι θα πρέπει να κοιτάξω ιδιαίτερα στην επίσκεψη μου στην Κεφαλονιά.

Γιατί το λέω αυτό;

Το κράτος οφείλει άμεσα να πράξει τα αυτονόητα για το νησί. Αλλά να γνωρίζετε από τώρα, ότι οι ΑΝΕΛ συγκεντρώνουμε ήδη συγκεκριμένα στοιχεία
που είναι αρμοδιότητας των Εισαγγελικών Αρχών.

Για όλα αυτά έχω ήδη ενημερώσει τον Πρόεδρό μας Πάνο Καμμένο, σε συνάντηση που είχα σήμερα το μεσημέρι μαζί του. Από το γραφείο του επικοινωνήσαμε και με το στέλεχος των ΑΝΕΛ στην Ιθάκη Δημοσθένη Συρμή.

Είναι εκπληκτικό! Κανένας δεν μιλάει για την Ιθάκη, που έχει υποστεί μικρότερες ζημιές, αλλά με τους Θακιούς να ζουν την δική τους αγωνία, γιατί σεισμός και μετασεισμοί, τους έβγαλαν στον δρόμο,

Προφανώς η μια χούφτα άνθρωποι εκεί, δεν έχει προεκλογικό ενδιαφέρον για τα κυβερνητικά κλιμάκια».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου