Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ,, ΚΑΙ ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΜΕΤΑΣΕΙΣΜΟ!!

Τσελέντης: Έρχεται μεγάλος μετασεισμός στην Κεφαλονιά

Το φαινόμενο εξελίσσεται ομαλότατα είπε ο καθηγητής σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1
Την άποψη πως ο σεισμός της Κυριακής στην Κεφαλονιά ήταν ο κύριος εξέφρασε ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης. Είπε επίσης πως ήταν 50 φορές μικρότερος από τον σεισμό του 1953 και πως τις επόμενες μέρες θα υπάρξει μεγάλος μετασεισμός στο νησί.
Το φαινόμενο εξελίσσεται ομαλότατα είπε ο καθηγητής σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ενώ αναφερόμενος στη μεγάλη διάρκεια του σεισμού τόνισε πως «το ρήγμα στο οποίο έγινε ο σεισμός έγινε προς την Κεφαλονιά και το Ληξούρι και ρήγμα αυτό “έσπαγε” σταδιακά γι’ αυτό φάνηκε πως είχε μεγάλη διάρκεια ο σεισμός».
Πρόσθεσε πως κατά την άποψή του αυτός ήταν ο κύριος σεισμός αλλά θα υπάρξει πλούσια μετασεισμική ακολουθία. «Τις επόμενες μέρες θα έχουμε κι άλλο μεγάλο μετασεισμό», είπε.
«Ο κύκλος της Κεφαλονιάς έχει ολοκληρωθεί αλλά υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με την υπόλοιπη χώρα. Αυτός ο σεισμός, αν γινόταν σε οποιαδήποτε άλλη πόλη, θα είχαμε νεκρούς», πρόσθεσε.
Στάθηκε επίσης στο γεγονός πως λόγω της έντονης σεισμικής δραστηριότητας στην Κεφαλονιά, τα σπίτια στο νησί είναι θωρακισμένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου