Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Δελτίο Τύπου από Ανεξάρτητους Έλληνες Κεφαλονιάς Ιθάκης


Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Κεφαλονιάς & Ιθάκης μαζί με τον βουλευτή επικρατείας του κινήματος, κο Τέρενς Κουίκ, που έφτασε σήμερα 28-01-14 στο νησί μας, είχαν σύσκεψη για την ενημέρωση του βουλευτή για την επικρατούσα κατάσταση, μετά τον σεισμό της 26ης του μήνα.
Στην συνέχεια ο κος Κουίκ, συνοδευόμενος από τον Τομεάρχη κο Πετράτο τον Γ.Γραμματέα κο Μιχαλάκο, το μέλος της συντονιστικής κο Μαρκάτο και την πολιτευτή κα Αποστολάτου μετέβησαν στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων που ενημερώθηκαν από μέλη της κυβέρνησης και της Περιφέρειας Ιονίων, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας.

Οι προσπάθειες για την επίλυση των αρχικών προβλημάτων διαπιστώθηκε πως βρίσκονται σε ένα πολύ μακρύ δρόμο.
Η καταγραφή και έλεγχος των ζημιών, οι αποζημιώσεις για την ανακούφιση των πληγέντων αλλά και η αμεσότητα της λήψης μέτρων στέγασης, ορισμένων ομάδων που είναι απαραίτητη, ήταν το επίκεντρο της συζήτησης-ενημέρωσης με τους αρμοδίους.
Διαπιστώσαμε για μια ακόμη φορά πως επιστήμονες επιπέδου και γνώσεων, που γνωρίζουν την περιοχή καλύτερα από τον καθένα, όπως ο κος Τσελέντης, για άγνωστους λόγους, δεν αξιοποιούνται!
Στην συνέχεια, έγινε επίσκεψη στο Νοσοκομείο Αργοστολίου και στο Λιμεναρχείο Κεφαλονιάς.
Το Νοσοκομείο, χωρίς να αντιμετωπίζει ιδιαίτερα κτιριακά προβλήματα, μας εξέπληξε ευχάριστα με την ανακοίνωση του Διευθυντή κου πως, επιτέλους η νέα πτέρυγα Βεργωτή είναι, αν και εν μέρει, σε λειτουργία.
Έχουν μεταφερθεί εκεί τα χειρουργεία και θα λειτουργήσουν σύντομα, θα μεταφερθεί η αιμοδοσία και γενικά θα γίνει χρήση των εγκαταστάσεων.
Άγνωστο παραμένει όμως, η λειτουργία της ΜΕΘ (Μονάδα Εντατικής Θεραπείας) λόγω έλλειψης προσωπικού.
Πράγμα που με την άφιξη του Βουλευτή μας κου Κουίκ, στην Αθήνα, θα τεθεί άμεσα ως αίτηση-απαίτηση στον Υπουργό υγείας, η αποστολή του κατάλληλου προσωπικού για την λειτουργία της.
Στο Λιμεναρχείο Κεφαληνίας, τα πράγματα είναι άκρως επείγοντα, μιας και η μεταφορά και μετεγκατάστασή του είναι απαραίτητη, αφού το κτήριο αλλά και ο περιβάλλοντας χώρος είναι όχι μόνο ακατάλληλα αλλά και επικίνδυνα για την ασφάλεια των εργαζομένων και των πολιτών που προσέρχονται για να εξυπηρετηθούν.
Οι προτεινόμενοι, ιδιόκτητοι, χώροι για την μεταφορά του Λιμεναρχείου μπορούν να είναι είτε το κτήριο του Οίκου Ναύτου είτε το κτήριο της Στρατολογίας, ΑΜΕΣΑ!!!
Στη συνέχεια η επίσκεψη στο Νοσοκομείο του Ληξουρίου, ανέδειξε για μια ακόμη φορά την καταπληκτική δουλειά που κάνει το προσωπικό και οι Γιατροί στο Μαντζαβινάτειο η οποία διακατέχετε από ανιδιοτέλεια, πράγμα που από τη πρώτη στιγμή είχαμε επισημάνει και η Συντονιστική Επιτροπή και οι Πολιτευτές μας αλλά φυσικά και ο κος Κουίκ, στο ενδεχόμενο κλεισίματός του.
Το Μαντζαβινάτειο, αυτή την δύσκολη στιγμή για την Παλική, περιθάλπει όχι μόνο τα επείγοντα περιστατικά, αλλά και τροφίμους του Γηροκομείου Ληξουρίου που δυστυχώς έχει υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές.
Το Μαντζαβινάτειο μετά από έλεγχο αρμόδιου κλιμακίου δεν παρουσιάζει κανένα στατικό πρόβλημα.
Στις εργατικές κατοικίες Ληξουρίου, η κατάσταση κάτι παραπάνω από τραγική!!
Ολική καταστροφή!!
Οι ιδιοκτήτες τους για τρίτη νύκτα κοιμούνται όπου μπορούν και όσοι έχουν, στα αυτοκίνητά τους. Η προτεραιότητα πρέπει και θα δοθεί, σε ότι αφορά την στέγαση, σε αυτούς τους ανθρώπους που έχασαν τα σπίτια τους σε μια στιγμή.
Σε γενικές γραμμές πάντως, εκτός κακοτεχνειών, ο αυστηρός οικοδομικός κανονισμός και η εμπειρία του παρελθόντος, μας προετοίμασαν και θωράκισαν την ασφάλεια των Κεφαλονιτών αλλά και των επισκεπτών μας σε υψηλό επίπεδο.
Είναι κοινή ομολογία όλων το ότι σε όποια άλλη περιοχή να συνέβαινε το συγκεκριμένο γεγονός θα θρηνούσαμε θύματα.
Η Κεφαλονιά ήταν και παραμένει από 

τους ασφαλέστερους προορισμούς.


Ανεξάρτητοι Έλληνες Νομού Κεφαλληνίας κ Ιθάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου