Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΕΙΣ ΣΤΟ ΛΗΞΟΥΡΙ ΚΑΙ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ‏

30-1-2014



Σήμερα ο κ. Γεώργιος Καλούδης μαζί με τον Περιφερειακό Σύμβουλο Ζακύνθου Κώστα Τσιριγώτη, επισκέφθηκε το Ληξούρι και το Αργοστόλι, στο Ληξούρι ειδικότερα για συμπαράσταση στους σεισμοπαθείς. Στο Ληξούρι βρέθηκαν σε δύο συσκέψεις που είχε προκαλέσει ο Περιφερειάρχης Κεφαλονιάς κ. Παρίσης για τη στέγαση –σίτιση και την προσωρινή φοίτηση των μαθητών του Ληξουρίου της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μέχρι την επισκευή των κτηρίων που υπέστησαν ζημιές. Επίσης παραβρέθηκαν σε μια σύσκεψη της επιτροπής πολιτικής προστασίας και συναντήθηκαν με κατοίκους του Ληξουρίου.
Διαπίστωσαν ότι οι ζημιές είναι πολύ μεγαλύτερες. Οι αιτήσεις των πολιτών για διενέργεια αυτοψίας και ελέγχων είναι πάρα πολλές και γι΄ αυτό θεωρούμε ότι :

α) Τα τμήματα του τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, από κάθε νησί μας , θα μπορούσε να στείλει αντιπροσωπεία
πολιτικών μηχανικών για να συμβάλλουν στη γρήγορη  καταγραφή των ζημιών.
β) Οι Δήμοι των νησιών μας θα πρέπει έμπρακτα να δείξουν την συμπαράστασή τους και ειδικότερα ο μεγαλύτερος Δήμος της Κέρκυρας να συμβάλλει με ένα ποσό της τάξης των 50.000 ευρώ για την άμεση επισκευή του γηροκομείου Ληξουρίου.
γ) Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων να ολοκληρώσει άμεσα την καταγραφή των ζημιών, τόσο σε σπίτια ,όσο σε κατασκευές, όσο και σε οικοσκευές ή οικοσκευές- εξοπλισμούς καταστημάτων, ώστε μέσα σε προθεσμία πέντε (5) εβδομάδων από σήμερα να ζητηθεί τεκμηριωμένα η οικονομική ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
δ ) Να εξετασθεί άμεσα ,ο χαρακτηρισμός της Κεφαλονιάς και ειδικότερα της Παλικής (Ληξούρι) ως σεισμοπαθούς περιοχές, ώστε να έχει τα ευεργετήματα της Χώρας αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου