Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΥΠΟΚ. ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΛΦΑ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ

  ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ     
ΟΙ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙς-ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ  ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ,,,
ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΞΗ,, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ
ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΒΡΕΘΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙς 17:30
ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΗΜΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ,,
ΚΑΙ  ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗς ΕΠΙΤΡΟΠΗς ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟ  ΣΑΒΒΑΤΟ

ΡΑΝΤΕΒΟΥ  ,,ΚΑΙ ΜΕ ΤΙς ΑΠΟΦΑΣΕΙς  ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ,, ΣΥΝ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ,,ΜΑΖΙ ΜΕ ΠΛΗΘΟς ΚΟΣΜΟΥ  ΕΔΩΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙς 10:00
ΣΤΗΝ ΑΛΦΑ  ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ,   ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ  ΑΝ ΕΧΕΙ ΑΛΑΞΕΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ  ΓΝΩΜΗ,, ΚΑΙ  ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ  ΚΑΠΟΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ,, ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΜΕ ΜΑΖΙΚΕς  ΑΠΟΣΥΡΣΕΙς  -ΑΝΑΛΗΨΕΙς ΑΠΟ ΤΟΥς  ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΜΑς ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ.


Ο Δήμαρχος, έλειπε λόγο όπως  ενημέρωσε ο κύριος Κεκάτος,, σε προγραματισμένο ραντεβού μαζί με τον κύριο Λυκούδη στην Αθήνα..  Αθήνα  σε  υποχρεώσεις τους  βρίσκεται και ο Αντιδήμαρχός κύριος Παπαδάτος,, ενώ απουσίασε πάλι λόγο υποχρεώσεων του στην Αθήνα και ο δημοτικός σύμβουλός Ανδρέας Ζαπάντης.
από τηλεφωνική ενημέρωση ,, εκπρόσωπος Τράπεζας  δεν παραβρέθει,, γιατί  όποιος και αν ερχόταν ήταν απλά  ένας υπάληλός,, οπότε δεν θα μπορούσενα πάρει  κάποια θέση.

ΚΕΚΑΤΟΣ:
Ακύρωσε το σημερινό του ραντεβού στην Αθήνα ,,για το συγκεκριμένο πολύ σοβαρό όπως είπε θέμα, και τόνισε ότι η πίεση πρέπει να ασκηθεί στο κοινονικό χαρακτήρα της τράπεζας, και να γίνουν οι κατάληλες πιέσεις  σε θέματα που θίγουν το κύρος της,, και όχι  σε εκβιασμους,, που σαν τράπεζά  δεν τις καταλαβαίνει.
ΣΟΛΩΜΟΣ:
Πρότεινε  την δημιουργία επιτροπης αγώνα από τους φορείς των συλλόγων και να γίνει μια κίνηση απόσυρσης χρημμάτων από την συγκεκριμένη τράπεζα
ΒΑΓΓΕΛΑΟΥ  ΚΑΤΕΡΙΝΑ:
Μίλησε και σαν Δημότης ,,αλλά και σαν εκπρόσωπος περιφέρειας,, 
ενημέρωσε οτι  έχει αποσταλεί από την περιφέρεια επιστολή για το θέμα,
και ο αντιπεριφεριάρχής κύριος Δρακουλόγκονας  έχει κλείσει ραντεβού στην Αθήνα γι αυτό το θέμα
Θεόφιλός Μιχαλάτος .
καλεσμένος  σαν Πρόεδρος επιμελητηρίου,, δι'ορθωσε  την φράση που λέγεται
οτι η Τράπεζα είναι "ιδιωτική" και εξήγησε το Δημόσιο χαρακτήρα της.
Αν ο Πόρος  δεν είχε αυτή την συνεχή κατρακύλα ,,"οικονομική-τουριστική"σίγουρα κα η τράπεζα  δεν θα είχε λόγο να κλείσει,, οπότε ίσως τα προβλήματα είναι αλλού.
Εφερε ηχηρό παράδειγμα την Αμφίπολη,, πως ε την στηριξη Περιφέρειας εκεί και Δήμου,, φέρνούν άμεσα αποτελέσματα,,σε αντίθεση με τον Πόρο,, πλουσιότατο σε αρχαιολογικα ,, και  σε συνεχή μαράζωμα,, και εριξέ τις ευθυνες στον Δήμο για την απουσία του,, και έφερε και την ενηέρωση ότι την Κυριακή που θα συζητηθεί το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου,, για Πόρο  δεν έχουμε "ΞΑΝΑ" τίποτε.  
Επειδή  ο Δήμος εξάλου είναι αυτός που διαχιρίζεται μεγάλα ποσά,, (περίπου 60 εκατομύρια) είναι και ο μοναδικός που έχει και την δυνατότητα  να "εκβιάσει" και να ταρακουνήσει την Τράπεζα να διατηρήσει το υποκατάστημα της στον Πόρο.
Κουρούκλης ,,Λαική συσπείρωση,,
παρόντες μαζί με τον Γκισγκινη,, που αν και ακάλεστοι,, για άλλη μια φορά μας τίμησαν με την παρουσία τους  ,  Τόνισε ότι επειδή γνωρίζει ότι είναι πολλά τα προβλήματα του χωριού μας,, ίσως θα ήταν καλό να διευρυνθεί η κουβέντα , και  πρότρεψε όλους να είναι παρόν στο Δημοτικό συμβούλιο τόσο για το θέμα  ,,ψηφίσματός για την τράπεζα,, αλλά τόσο και για το βασικότερο ακόμη θέμα Προυπολόγισμου, και της κουλούρας ,, που άλλη μια φορά  παίρνει ο Πόρος στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΜΠΙΤΣΗΣ

Μετάφερε  την στήριξη του συνδιασμου Ενωμένη Τετράπολη,, και πρότεινέ δυναμικές κινητοποιησεις  , επισης  μια επιπλέον δυναμικη πρόταση,, οτί ήδη έχει κάνει προσφορά σε άλλη τράπεζα να της χωρηγήσει χώρο δωρεάν να ανοίξει υποκατάστημα,, και να το στηρίξουε όλοι,, διότι χωρίς τράπεζα η νεκρομένη περιοχή μας απονεκρώθηκε.
Κρητικός Μάκης
Θυμίθηκε  την δυναμική  κινητοποίηση (πριν το 2000) στο λιμάνι,, που φάνηκε η δύναμη του αγώνα 
οταν  έσπασε το μονοπώλειο.., και  όπως είπε και ο Πρόεδρος Γιάννης,,  "οι πολλοι πέρνουν την πόλη, και οι μονάχοι τους τα Ορη", και  τα έβαλε με τον Δήμο,, που για άλλη μια φορά  δεν εχει πάρει θέση.Επίσης έθεσε και το παράπονο στον Σημερινό Δήμαρχο,, που 4 χρονια θητείας δεν έχει κάνει τίποτε για το χωριό μας.

Γιώργος Γαβριελάτος¨
διατύπωσε ότι οπώς παρατηρεί όλοι συμφωνάμε  στο θέμα αγώνα για την τράπεζα,, και επειδή όλοι λίγο πολύ,, λόγο του ότι ήταν το υποκατάστημα εδω έχουμε λογαριασμό,, η βασική  κίνηση που θα την πονέσει είναι η άμεση ανάληψη  των χρημματων μας από αυτήν,.

Σιμωτάς Παναγής.

Ξεκίνησε με το  συμέρασμα ότι  το τωρινό πρόβλήμα ήταν ακόλουθο του οικονομικού μαρασμού της περιοχής μας,,  Ο κύριος Κεκάτος αν και έχει ξανακούσει  τα προβλήματα μαςσαν δημοτική αρχή δεν εχει κάνει το παραμικρό,,,,,εξάλου ουδέποτε ήρθε καν το Δημοτικό συμβούλιο στην περιοχήμας για να συζητηθεί έστω κάποιο απο τα τόσα του  προβλήματα,,, , και αυτό είναι κάτι,,"εφόσον η σημερινη μέρα είναι μόνο για το πρόβλημά Τράπεζας,", σε πολύ σύντοο χρονικό διάστημα.

Μάκης Σιμωτάς

μας θύμισε την πρώτη μέρα λειτουργίας της τράπεζας,, (1η Αυγούστου 1995, και εγκαίνια 22 Οκτωβρίου 1995) με την σημείωση ότι Πρόεδρός ήταν ο Μάκης Μεταξάς, και Βουλευτής ο Αρσένης.

Μάκης Μεταξάς

Τόνισε το γεγονός ότι την δύναη πίεσης την έχει μόνο ο Δήμος,, όπως είπε και ο Θεόφιλός ,,, και κάτι επιπλέον είναι η στήριξη  και αναβάθμιση του Ταχυδρομικού ταμιευτηρίου.
Και για να έχουμε κάτι στο χωριό μας πρέπει να βρεθεί μια επιτροπή ,,που θα γίνεται τσιμπούρι,, και θα απαιτει πράγματά από όλες τις επιτροπές του Δήμου.

μίλησαν ακόμη, με την πρόταση για οικονομική πίεση ο Π.Μηλιαρέσης, ο Χ.Νικολετάτος, και η Πρόεδρος δωματίων Βαβάση Μαργαρίτα, η οποία ανάφερε την στηριξή και από άλλους συλλόγους , και την άμεση επιπλέον ανάγκη να λυθεί επιτέλους και το πρόβλημα με τον γιατρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου