Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Στις επόμενες ημέρες αναλαμβάνει τοποτηρητής της Μητρόπολης Κεφαλληνίας, ο Επίσκοπος Αθανάσιος

Η κατάσταση της υγείας του Μητροπολίτη Κεφαλονιάς κ. Σπυρίδωνα παραμένει κρίσιμη παρότι δεν παρουσίασε επιδείνωση.
Ο Μητροπολιτης θα χρειαστεί μακρόχρονη ανάρρωση που προφανώς δεν θα του επιτρέψει πλέον την εκτέλεση των καθηκόντων του στη Μητρόπολη.
 Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (κατά κόσμον Αριστείδης Μπαχός)Ετσι, αναμένεται  να φθάσει στην Κεφαλονιά τις επόμενες ημέρες ο τοποτηρητής της Μητρόπολης ο οποίος σύμφωνα με τους κανόνες της Ιεραρχίας πρέπει να είναι ο γηραιότερος Μητροπολίτης όμορης Μητρόπολης.  Πρόκειται για τον Μητροπολίτη Ηλείας  κ. Γερμενό   ο οποίος όμως ήδη –λόγω ηλικίας έχει βοηθό τον  Επίσκοπο  ΑΘΑΝΑΣΙΟ  (κατά κόσμον Αριστείδης Μπαχός).
 Ο Επίσκοπος Αθανάσιος, 60 ετών,  θα αναλάβει την Μητρόπολη Κεφαλληνίας έως την εκλογή του νέου Μητροπολίτη τον Φεβρουάριο του 2015.   
  ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (κατά κόσμον Αριστείδης Μπαχός), εγεννήθη στο χωριό Ξυλοκέρα Ηλείας την 10-2-1954 από αγρότες γονείς τον Γεώργιον και την Μαρίαν. Μετά το Δημοτικό στην γενέτειρά του και τις Γυμνασιακές του σπουδές (ενιαίον Γυμνάσιον-Λυκειον) εις τον Πυργον, εφοίτησε για δύο έτη (1973-1975) εις το Ανώτερον Εκκλ. Φροντιστήριον Ριζαρείου Εκκλ. Σχολής Αθηνῶν. Μετά από εισαγωγικές εξετάσεις εισήλθε εις τη Θεολογικήν Σχολήν Αθηνών, λαβών το πτυχίον του το 1982.

Την 13 Ιουλίου 1975 εκάρη Μοναχός εις την Ι.Μονήν Χρυσοπηγής Λαμπείας υπό του αειμνήστου Μητροπολίτου Ηλείας κυρού ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ονομασθείς ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ και το 1976 εχειροτονήθη Διάκονος υπό του αυτού Μητροπολίτου Ηλείας κυρού ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ. Την 5ην Σεπτεμβρίου 1982 εχειροτονήθη Πρεσβύτερος και εν συνεχεία προεχειρίσθη εις Αρχιμανδρίτην υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Ηλείας κ. ΓΕΡΜΑΝΟΥ. Την 1-11-2009 εχειροτονήθη Επίσκοπος της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Ωλένης υπό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ εις τον Ι. Ναόν Αγίου Νικολάου Πύργου.

Διετέλεσε από το 1980 Ηγούμενος της Άνω Μονής Δίβρης και από το 1982 Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας. Προσέφερε τις υπηρεσίας του διά πολλά έτη ως Γραμματέας εις τα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας, έχει τακτικές Ραδιοφωνικές εκπομπές στο Ραδιόφωνο της ΕΡΑ Πύργου και  στον Ραδ. Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας. Είναι συγγρεφεύς πολλών βιβλίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου