Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Στις φλόγες πλοίο ανοικτά της Κέρκυρας - Μεγάλη επιχείρηση εγκατάλειψης


Διαβάστε την ανακοίνωση της ΑΝΕΚ για το πλοίο που φλέγεται από το πρωί ανοικτά της Κέρκυρας:
"Τις πρώτες πρωινές ώρες της 28ης-12-2014 σημειώθηκε πυρκαγιά στο ιταλικής πλοιοκτησίας και σημαίας επιβατικό – οχηματαγωγό πλοίο “NORMAN ATLANTIC” της εταιρείας “VISEMAR di Navigazione S.R.l.”, ναυλωμένο από την εταιρεία ΑΝΕΚ Α.Ε., το οποίο εκτελούσε την δρομολογιακή γραμμή Πάτρα – Ηγουμενίτσα – Ανκόνα και ενώ βρισκόταν 35 μίλια βόρεια της Κέρκυρας, στα διεθνή χωρικά ύδατα. Στο πλοίο επέβαιναν 422 επιβάτες και 56 άτομα πλήρωμα. Σε εξελιξη ευρισκεται η επιχειρηση εκκενωσης του πλοιου αποτο πληρωμα του πλοιου και την πλοιοκτητρια εταιρεια σε συνεργασια με τις αρμοδιες ιταλικές και ελληνικές αρχες. Η εταιρεία θα επανέλθει με κάθε νεώτερη πληροφορία."
(ΑΝΩ ΦΩΤΟ  12:45)



Rogo su traghetto tra Grecia e Italia


Συνολικά 150 άτομα επιβιβάστηκαν στη μία σωσίβια λέμβο και εν συνεχεία όλοι τους ανέβησαν στο φορτηγό πλοίο «Spirit of Piraeus», όμως οι καιρικές συνθήκες δυσκολεύουν πολύ την επιχείρηση, καθώς στο σημείο πνέουν άνεμοι 10 μποφόρ και τα κύματα φτάνουν στα επτά μέτρα!





Στη διάσωση βοηθάει και το πλοίο Cruise Europa του ομίλου Grimaldi, που έριξε σωσίβιες λέμβους στη θάλασσα, ενώ τα οκτώ παραπλέοντα πλοία κάνουν κύκλους γύρω από το Norman Atlantic, για να «κόψουν» τον καιρό. Ακόμη, το πλοίο «Εύηνος» θα χρησιμοποιηθεί ως πλατφόρμα για τα ελικόπτερα, σε περίπτωση που χρειαστεί να γίνει διάσωση από αέρος.

Το Cruise Europa όμως δεν μπόρεσε να πλησιάσει λόγω της κακοκαιρίας και τώρα δεν μπορούν καν να ανεβάσουν τη βάρκα στο δικό τους πλοίο.

Πρόβλημα υπάρχει και με τη δεύτερη μεγάλη σωσίβια λέμβο, καθώς βρίσκεται από την άλλη πλευρά του πλοίου, όπου οι καπνοί που βγαίνουν από το γκαράζ είναι πολύ πυκνοί και είναι αδύνατον να πέσει η λέμβος στο νερό.
AΝΩ ΠΗΓΗ http://www.protothema.gr/greece/article/437988/fotia-se-ploio-anoihta-tis-kerkuras-me-466-epivainodes/ 




Cronaca.
Renzi su Twitter: "Stiamo seguendo la vicenda", "in contatto con il premier Samaras". L'imbarcazione della Norman Atlantic partita da Igoumenitsa e diretta ad Ancona è in fiamme dopo un incendio che si è sviluppato a partire dai garage. Scialuppe in mare. La testimonianza dei passeggeri: "le scarpe cominciavano a fondersi". A bordo 400 persone
Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση εγκατάλειψης του επιβατικού οχηματαγωγού πλοίου «Νorman Αtlantic» στο οποίο νωρίς το πρωί της Κυριακής εκδηλώθηκε μεγάλη πυρκαγιά, ενώ έπλεε βορειοδυτικά των Οθωνών, 45 ναυτικά μίλια απο την Κέρκυρα. Στο πλοίο, το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Πάτρα - Ηγουμενίτσα - Ανκόνα, επιβαίνουν συνολικά 466 άτομα.

Στις φλόγες πλοίο ανοικτά της Κέρκυρας - Μεγάλη επιχείρηση εγκατάλειψης
Σύμφωνα με στέλεχος της ναυλώτριας εταιρείας, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε ένα απο τα γκαράζ του πλοίου για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και γρήγορα εξαπλώθηκε.


Δίπλα στο φλεγόμενο Νorman Αtlantic βρίσκονται επτά παραπλέοντα πλοία ενώ σε ένα απο αυτά το «spirit of Piraeus» γίνεται ήδη επιβίβαση επιβατών. Η επιχείρηση εγκατάλειψης συντονίζεται απο την ελληνική και ιταλική ακτοφυλακή, καθώς το πλοίο βρίσκεται σε ιταλικά χωρικά ύδατα.

Επίσης βρίσκονται τέσσερα πλωτά σκάφη του λιμενικού, τρία ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη των ελληνικών και των ιταλικών αρχών, ενώ η ιταλική ακτοφυλακή αποστέλλει και ρυμουλκό πλοίο.

Σύμφωνα με στέλεχος της ναυλώτριας εταιρείας του πλοίου η κατάσταση είναι υπο έλεγχο, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, ενώ έχει δοθεί προτεραιότητα στις γυναίκες και στα παιδιά.

Ηδη η φωτιά σύμφωνα με πληροφορίες απο το πλήρωμα, βρίσκεται σε ύφεση, ενώ πυροσβεστικό ναυαγοσωστικό πλοίο σπεύδει στο σημείο του συμβάντος απο την Ηγουμενίτσα.

Σύμφωνα το Ενιαίο Κέντρο Ερευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, στη θαλάσσια περιοχή όπου βρίσκεται το Νorman Αtlantic επικρατούν νότιοι άνεμοι 7 με 8 μποφόρ με βροχόπτωση.

Ηδη στο θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας βρίσκεται ο αρμόδιος υπουργός Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και παρακολουθεί από κοντά την όλη την επιχείρηση, ενώ για το θέμα ενημερώνεται διαρκώς και ο πρωθυπουργός.

Νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιοι από τους 466 επιβάτες έχασαν την ψυχραιμία τους με αποτέλεσμα τρομοκρατημένοι να αρχίσουν να πηδούν στη θάλασσα για να σωθούν και περισυνελέγησαν από ιταλικό καΐκι.

Το πλοίο που είχε αναχωρήσει στις 5:30 το απόγευμα απο την Πάτρα με προορισμό την Ιταλία μέσω Ηγουμενίτσας, ήταν ναυλωμένο στην ΑΝΕΚ και σε αυτό επιβαίνουν συνολικά 411 επιβάτες και 55 άτομα πλήρωμα, 125 φορτηγά, 3 λεωφορεία 84 IX, 3 αυτοκινούμενα και μία μηχανή.
ΠΗΓΗ http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=64115346

NEOTEΡΑ ΑΠΟ
Ώρες αγωνίας για τη διάσωση εκατοντάδων ανθρώπων που επέβαιναν στο φλεγόμενο επιβατηγό οχηματαγωγό Norman Atlantic με την κακοκαιρία να είναι αυτή την ώρα ο μεγάλος αντίπαλος. Για μια από τις πιο επικίνδυνες περίπλοκες επιχειρήσεις ερευνάς και διάσωσης που έχουν γίνει έως σήμερα έκανε λόγο σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, επισημαίνοντας ότι στην περιοχή πνέουν άνεμοι έντασης 10 μποφόρμε ταχύτητα ανέμου 50 μίλια, με ισχυρή βροχόπτωση και χαλάζι, που δυσκολεύουν κατά πολύ τις επιχειρήσεις από αέρος. 

Είναι χαρακτηριστικό, ότι λόγω των καιρικών συνθηκών από τα 150 άτομα της σωσίβιας λέμβου που έπεσε στη θάλασσα από το φλεγόμενο επιβατηγό οχηματαγωγό, μόλις 35 κατάφεραν να επιβιβαστούν στο παραπλέον πλοίο Spirit of Pireus και τα υπόλοιπα παραμένουν στη θάλασσα. 

Όπως εξήγησε ο κ. Βαρβιτσιώτης, το συντονισμό της έρευνας και διάσωσης έχει αναλάβει το επιβατηγό Cruise Europa, ενώ οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις ιταλικές αρχές. Ο υπουργός ανέφερε ότι το δεξαμενόπλοιο Εύηνος θα χρησιμοποιηθεί ως πλατφόρμα διάσωσης, ενώ πυροσβεστικό πλοίο με 16 άτομα, αναχώρησε από την Κέρκυρα με προορισμό το σημείο. 


Κακές καιρικές συνθήκες στην περιοχή δυσκολεύουν την επιχείρηση 

Επίσης, βρίσκονται τέσσερα πλωτά σκάφη του λιμενικού, τρία ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη των ελληνικών και των ιταλικών αρχών, ενώ η ιταλική ακτοφυλακή αποστέλλει και ρυμουλκό πλοίο.

«Προσπαθούμε να διασφαλίσουμε ότι κανένας δεν θα μείνει αβοήθητος σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Δεν έχουμε καμία πληροφορία για αγνοούμενους» τόνισε. 

Στο Norman Atlantic με 316 εναπομείναντες επιβαίνοντες (σε σύνολο 466 επιβαινόντων) έχει ξεσπάσει πυρκαγιά από τις 4 τα ξημερώματα, 45 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Κέρκυρας. Το πλοίο κατευθυνόταν από την Ηγουμενίτσα στην Ανκόνα. 

Ο πλοίαρχος του σκάφους είναι Ιταλός και από τα μέλη του πληρώματος 22 είναι Ιταλοί και οι 34 Έλληνες. 

Στην περιοχή έχει φτάσει ένα ιταλικό περιπολικό σκάφος και ένα αεροπλάνο. Δίπλα στο Νorman Αtlantic βρίσκονται επτά παραπλέοντα πλοία. Επίσης, αποστέλλονται από ελληνικής πλευράς έξι ελικόπτερα και ένα αεροπλάνο C-130, ενώ στην περιοχή καταπλέει και η φρεγάτα Ναυαρίνος. Τα παραπλέοντα πλοία επιδιώκουν να δημιουργήσουν ένα τεχνητό κλοιό για να περιορίσουν την θαλασσοταραχή και να διευκολύνουν την επιχείρηση εκκένωσης.





Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/272066/kerkura-ploio-kaigetai-kai-to-egataleipoun-epivates/#ixzz3NBASphfl
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου