Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Συγκρότηση και λειτουργία Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και Σχολικής Επιτροπής Β΄ Βάθμιας

Συγκρότηση και λειτουργία Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και Σχολικής Επιτροπής Β΄ Βάθμιας


ΑΙΤΗΣΗ
Προς:
κ. Δήμαρχο Κεφαλονιάς
κ. Αντιδήμαρχο Παιδείας
Κοιν.
Παρατάξεις Δημοτ. Συμβουλίου και προσωπικά στους Δημοτικούς Συμβούλους
Θέμα:
«Συγκρότηση και λειτουργία Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και Σχολικής Επιτροπής Β΄ Βάθμιας, προκειμένου να συζητηθούν τα επείγοντα ζητήματα α) των καταργήσεων – συγχωνεύσεων σχολείων και β) των μέτρων για τους σεισμόπληκτους μαθητές»
Κύριοι,

το Υπουργείο Παιδείας (ΥΠΑΙΘ) με εγκύκλιό του καλεί διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα να προχωρήσουν σε προτάσεις προς τους δήμους, που αφορούν καταργήσεις, συγχωνεύσεις και ιδρύσεις σχολείων για το σχολικό έτος 2015-2016. Η διαδικασία θα είναι ταχύτατη και φέτος αφού μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου θα έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις. Όπως είναι φανερό, στο πλαίσιο των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων για την εκπαίδευση, ασκείται πίεση για νέες καταργήσεις – υποβαθμίσεις σχολείων (στο τελευταίο υπήρξαν τοπικά «ιδιαίτερες» επιδόσεις στην Α΄ βάθμια). Η ΕΛΜΕ-ΚΙ και με τη συμμετοχή της στην Δημοτική Επιτροπή Παιδείας (ΔΕΠ), από κοινού με άλλους φορείς (Ένωση Γονέων, ΕΚΚΙ) διευκόλυνε πάντα στο να ορθωθεί τείχος αντίστασης στην επιχειρούμενη επίθεση. Σήμερα ακόμη δεν έχει συγκροτηθεί η ΔΕΠ, ενώ παραμένει εκκρεμότητα για τη συμμετοχή της ΕΛΜΕ-ΚΙ και στη Σχολική Επιτροπή Β΄ Βάθμιας. Οι εξελίξεις επιβάλλουν την άμεση συγκρότηση και λειτουργία της ΔΕΠ και στη συνέχεια την επίσης άμεση κατάθεση της απόφασής της στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Υπενθυμίζουμε, επίσης, ότι το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά τις αποφάσεις μιας σειράς φορέων τοπικών αλλά και περιφερειακής και εθνικής εμβέλειας (Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, ΟΛΜΕ, ΑΣΓΜΕ, ΟΚΙΣ κλπ), είναι το μόνο πολιτικό όργανο που δεν έχει πάρει θέση για τα αιτήματα που αφορούν τους σεισμόπληκτους μαθητές. Για το λόγο αυτό θεωρούμε ότι τα δύο ζητήματα που εισηγούμαστε, με επικαιροποίηση των ήδη γνωστών θέσεών μας, πρέπει να απασχολήσουν πάραυτα τόσο τη ΔΕΠ όσο και το Δημοτικό Συμβούλιο.
Αργοστόλι 26/12/2014
Ο Εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ-ΚΙ
στη ΔΕΠ και στη Σχολική Επιτροπή Β΄ Βάθμιας
Μαντζουράτος Δημήτρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου