Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Θρίλερ με αεροπλάνο της AirAsia: Εξαφανίστηκε από τα ραντάρ

Χάθηκε από τα ραντάρ το Airbus A320-200 της εταιρίας AirAsia. Πετούσε με 155 επιβάτες και πλήρωμα και είχε απογειωθεί από την Σαραμπίγια της Ινδονησίας με προορισμό τη Σιγκαπούρη…

Αεροσκάφος της εταιρείας χαμηλού κόστους AirAsia εξαφανίστηκε νωρίς σήμερα το πρωί ενώ πετούσε μεταξύ της Ινδονησίας και της Σιγκαπούρης.

Στο αεροσκάφος της Airasia που εξαφανίστηκε στον εναέριο χώρο της Ινδονησίας επέβαιναν 162 άνθρωποι, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές και η εταιρία.
Στο A320-200 επέβαινε επταμελές πλήρωμα και 155 επιβάτες, ανάμεσα τους 16 παιδιά και ένα βρέφος, διευκρίνισε ο γενικός διευθυντής της πολιτικής αεροπορίας της Ινδονησίας Τζόκο Μουρτζατμότζο.
Στις 07:24 το πρωί όμως (τοπική ώρα), το αεροπλάνο έχασε κάθε επαφή με τα ραντάρ και από εκείνη την ώρα αγνοείται
Την εξαφάνιση της πτήσης QZ8501 επιβεβαίωσε μέσω Twitter και Facebook και η AirAsia, τονίζοντας πως για την ώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τους επιβάτες και το πλήρωμα του αεροπλάνου.
Οι επιχειρήσεις διάσωσης διεξάγονται από το κέντρο έρευνας και διάσωσης του νησιού Μπάνγκα, στη Θάλασσα της Ιάβας, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.
Η AirAsia θεωρείται αξιόπιστη και δεν έχει χάσει ποτέ αεροσκάφος της, σε αντίθεση με τον εθνικό αερομεταφορέα της Μαλαισίας, τη Malaysia Airlines.
Ο πιλότος είχε ζητήσει να “αποκλίνει” από την πορεία πτήσης για να αποφύγει τις κακές καιρικές συνθήκες
Η αεροπορική εταιρία AirAsia δήλωσε σήμερα ότι “ο πιλότος είχε ζητήσει να αποκλίνει από την πορεία πτήσης λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών” που επικρατούσαν, σε μήνυμα στο λογαριασμό της στο Facebook. “Η επικοινωνία με το αεροσκάφος χάθηκε ενώ ήταν ακόμα υπό τον έλεγχο των ινδονησιακών Αρχών εναέριας κυκλοφορίας”, πρόσθεσε η AirAsia.
Το αεροσκάφος πετούσε σε ύψος 32.000 ποδών όταν ο πιλότος ζήτησε να “αποκλίνει”από την πορεία πτήσης ώστε το αεροπλάνο να πετάξει σε ύψος 38.000 ποδών για να αποφύγει τα σύννεφα και τις κακές καιρικές συνθήκες, σύμφωνα με την αεροπορική εταιρία.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ενημερώθηκε για την εξαφάνιση της πτήσης QZ8501 της Airasia και αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου θα συνεχίσουν να παρακολουθούν την κατάσταση, ανακοίνωσε σήμερα ο Ερικ Σουλτς, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.
Ο Αμερικανός πρόεδρος βρίσκεται με την οικογένειά του στη Χαβάη για τις διακοπές των Χριστουγέννων.
Το 2014 θα μείνει μια μαύρη χρονιά στην ιστορία της αεροπορίας της Μαλαισίας με την απώλεια δύο αεροσκαφών των εθνικών αερογραμμών Malaysia Airlines.
Στις 8 Μαρτίου, η πτήση MH370 εξαφανίστηκε λίγο μετά την απογείωσή της από την Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο με 239 επιβαίνοντες.
Η εξαφάνισή της παραμένει ανεξήγητη μέχρι σήμερα. Το αεροπλάνο φέρεται να συνετρίβη στο νότιο Ινδικό Ωκεανό, όταν πλέον τα καύσιμά του είχαν εξαντληθεί.
Στις 17 Ιουλίου, ένα άλλο Μπόινγκ της Malaysia Airlines που πραγματοποιούσε την πτήση Άμστερνταμ – Κουάλα Λουμπούρ, εξερράγη εν πτήσει, κατά τα φαινόμενα καταρρίφθηκε από πύραυλο ενώ πετούσε πάνω από την ανατολική Ουκρανία. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 298 άτομα, ανάμεσα τους 193 Ολλανδοί.
Η Ινδονησία, ένα αρχιπέλαγος που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις αεροπορικές μεταφορές για τις συνδέσεις ανάμεσα στα 17.000 νησιά της, παρουσιάζει -σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της- μια από τις χειρότερες επιδόσεις στην Ασία στον τομέα της ασφάλειας της αεροπορίας.
(Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, BBC)
Δείτε το στο tro-ma-ktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου