Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

ΑΣΤΕΡΙ ΕΙΔΑ!!!

5   ΦΡΕΣΚΑ σχόλια:



  1. Άμα πάρουμε λέξη προς λέξη γεωγραφικά την αφήγηση του μύθου τότε καλά κάνεις που δεν βλέπεις την Άσσο γιατί η Άσσος (σαν πόλη Ιθάκη) είναι πίσω από το βουνό της (Νήριτο), δηλαδή πίσω από τη προίκα σου και φυσικά δε φαίνεται. Τώρα άμα βάλουμε τη σημερινή Ιθάκη σαν Ομηρική στο σχετικό μύθο έχει το πρόβλημα ότι φαίνεται ολόκληρη.
    Εσείς βολευτείτε σα μαϊμού Ζάκυνθος τώρα και γλέπουμε.
    Κά κα κα κα
    Και με εφκείο τον ύφαλο που έγινε από ύφαλος νησάκι από τους σεισμούς να προσέχετε γιατί ανέβασε – ανέβασε, με σεισμό – σεισμό πάτε για τουμπάρισμα!!!
    Κάκακακακακακα. 

  2. Και τώρα που το είδα για πρόσεξε εκείνο το μαυράδι στη μέση του λαιμού τση Άσσου που βρέχεται στη θάλασσα. Η σπηλιά τση Παναγίας είναι που είναι η Νότια είσοδος τση σπηλιάς που έκρυψε ο Δυσσέας τα δώρα των Φαιάκωνε.
    Για πες μου σου κάνει για να πάμε και εμείς στη Μελισσάνη?
    Δε πάμε γιατί του κακομοίρη θα του βγεί η Παναγία στο περπάτημα, αλλά και πάλε η απόσταση μέχρι Άσσο 2,5 ωρίτσες είναι όχι οι 7 δικιές σας.
    Έχουμε και μπόμπες αλλά και εφεδρείες από ό,τι κατάλαβες.

    Κά κα κα κα κα κα.
  3. καταρχην ας καμουμε ακομη μια υποθεσιολογια!!!! Τώρα σαςκανει ο φορκυνας= Μελισσανη χαχα..,, λοιπόν με βαση την γεομορφια,, ολες οι δυτικες μεριες επτανησων ειναι απότομες,, και με ασχετο ακόμη μάτι θα θεωρουσε κανεις οτι λογικά στο χρονο ανυψωνονται με τις μεγάλες σεισμικες δονησεις! Φυσικά ειναι διαφορετικα τα επίκεντρα κάθε φορα!,, και ήδη με βαση των χρονολογιων-στατιστικών εχω κάμει και τον προφητη σεισμολογο,, και εχω κάνει την πρόβλεψη στον επόμενο μετα το 1953 σεισμό που θα γινει δωθε μερια, αλλα δεν το πολυανανεωνω γιατι προβλέπω να τρωω ξύλο! το εχω στο ποροσβρες κυκλος ειναι σεισμικος αν θυμαμαι καλά τον τίτλο! Λοιπον στο θεμα μας πάλι,, εγω λοιπόν ας υπόθεσω οτι ανεβήκατε κατι λιγα μέτρα από την τότε εποχη!! Πάει και η σπηλιά πάει και η ενωση με το κάστρο ,, και σας μ΄΄ενει και εσας ενας Πρό-νησος εξου ισως και η παλια ονομασια pro-nasus ομοια με την δική μας ,, και μετα θα το κοψατε αφου ενωθεικατε με το νησι και το καματε Ασσους
    ΤΩΡΑ  Ας ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙ  ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ  -ΑΣΤΕΡΙΔΑΣ
  4. ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΣΟΝ  ΤΟΥ ΠΟΡΟΥ-ΤΟΥ ΣΤΕΝΟΥ ΚΑΙ  ΤΟΥ ΠΛΩΤΟΥ ΒΟΧΥΝΑ!
  5. ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ  ΕΧΕΙ ΤΟ  ΓΝΩΣΤΟ  ΣΕ ΕΜΑς ΣΤΕΡΙΑΝΟ (ΚΑΤΕΒΑΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ  ΒΟΥΝΟ ΜΑς (Το Νηριτο)
  6. ΚΑΙ  ΜΕ  ΤΟ ΠΑΝΑΚΙ ΣΟΥ  ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΡΕΚΟΡ ΕΦΤΑΣΕς  ΟΞΙΕς! 
  7. 08 Οκτ 2012
    ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΤΗΛΕΜΑΧΟΥ ,ΚΑΙ Η ΧΑΜΕΝΗ ΑΣΤΕΡΙΔΑ. Το ταξίδι του Τηλέμαχου, Μια πολύ καλή θεωρεία πολύ καλού φίλου που συζητάμε τα Ομηρικά. από το διαδύκτιο..,, και θα επανέλθω σε διαστήματα και. με άλλες ...

  8. Και ας πάμε σε άλλο σενάριο,, μιας και ο καθένας εχει το δικό του τελικα!! 

  9. Αν ιθακη= Πόρος που εγω ατομικά το θεωρω σιγουρο,, και αυτό δεν με φοβιζουν μπομπες από πουθενα,, Δεν εχουμε ενα αλλά πολλά σενάρια και Αστερίδας,, ετσι για ποικιλία! Εγω υποστηριζω σαν πιθανοτερο, λογο και της αιτιολογιας του που ειναι πιο καλή των υπολοίπων ! Μεταξας την θέτει σε οξιες, Σακης Δανηιλ σε τωρινο υφαλο πολυ ρηχο ανάμεσα Ζακυνθο και κυλληνης εκει που βρηκε και βουλιαξε μετα το Ζακυνθος ,, και το αιτιολογει και αυτός διότι οπτικά οταν ανεβαίνεις από Πύλο ειναι ακριβως οπτικα ανάμεσα σημερινης Ιθάκης και Πόρου.! Ο Αβρααμ εχει πιο τραβηγμ΄΄ενη αποψη οτι η Αστερίδα ειναι το Σαρακηνικο! Μοιαζει σαν ξεχωριστο βουναλάκι, οπτικα θα ηταν ανάμεσα αν ησουν βαθυτερα από πελλοπονησο, και την ενωση με την στερια εκτος το ανεβασμα του εδαφους την δικαιολογει με τα φερτα υλικα χρονο με το χρονο από το ποτάμι και ο συνεχης μαιστρος τα εχει εναπωθεσει στο τοτε κανάλι και το μπαζωσε!
  10. Ειχε φτιαξει και χαρτες , ου αν καποια στιγμη θα τους ξαναανεβασω σε Πόροςβρεςς πια,, με την αιτιολογηση του,, που δειχνει τους τοπους χωρισ βραχισμο, και αυτους με βραχισμο,, και μας το δικαιολογει οτι δεν ειναι τυχαια
  11. χρησιμές αναρτησεις και σε Ποροσβρεςς
ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ  ΧΡΗΣΙΜΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΟΥ  Ο  ΑΒΡΑΑΜ ,  ΜΕ ΤΙς ΑΠΙΘΑΝΕς ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕς!


  1. kefalonia,κεφαλονια,πορος,επαγγελματα,αρχαια,ομηρικη ιθακη
    POROSVRESS.BLOGSPOT.COM|ΑΠΟ ΠΟΡΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ


  2. kefalonia,κεφαλονια,πορος,επαγγελματα,αρχαια,ομηρικη ιθακη
    POROSVRESS.BLOGSPOT.COM|ΑΠΟ ΠΟΡΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

  3. kefalonia,κεφαλονια,πορος,επαγγελματα,αρχαια,ομηρικη ιθακη
    POROSVRESS.BLOGSPOT.COM|ΑΠΟ ΠΟΡΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

4 σχόλια:

  1. Τώρα ρε φίλε ποια ανεβαίνουνε και ποια κατεβαίνουνε γιατί μπερδεύτηκα.
    Αφού όλα ανεβαίνουνε εκειός ο ύφαλος κοντά στη Ζάκυνθο γιατί ήτανε νησί και κατέβηκε, τόνε τρώανε οι καουρομάνες?? Κακακα.
    Γιατί δε κατεβάζεις και το Θιάκι να το κάμεις ύφαλο να γλυτώσετε?
    Άμα σας λείπει τίποτις να ξέρετε ότι νοικιάζουμε νησάκια, σπήλαια, λιμάνια αλλά με σύμβαση ορισμένου χρόνου όχι μόνιμα.
    Ευκείνη η Αστέρω, Αστερίς πως τη λένε δε ξέρω πάνω στην άμμο του Αβραάμ ανταλλάσσεται με ξερονήσι, επειδής κάποιοι ενδιαφέρουνται??

    Χουά χα χα χα χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΦΙΛΕ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ! ΣΚΑΛΑ ΕΩς ΠΟΡΟΣ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ, ΤΑ ΚΑΚΚΑΒΑ ΒΥΘΙΣΤΗΚΑΝ, Ο ΒΟΧΥΝΑς ΜΠΑΖΩΘΗΚΕ, ΚΑΙ Ο ΥΦΑΛΟς ΑΣΤΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΣΑΚΗ,, ΣΕ ΠΑΛΙΟΥς ΧΑΡΤΕς ΤΟΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΚΟΠΕΛΟ!
    ΤΩΡΑ ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΙ ΕΓΩ Ο ΣΟΥΒΛΑΤΖΗς ,,ΥΠΟΘΕΣΕΙς ΚΑΝΩ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ,, Ας ΜΑς ΤΑ ΛΥΣΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕς ΤΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΤΟΥ ΚΟΥΡΛΟΝΗΣΙΟΥ ΜΑς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πόρος μού θυμίζεις αυτόνε στο ανέκδοτο που λέει στο άρρωστο, εγώ όχι σα γιατρός αλλά σα μηχανικός αυτοκινήτων διαπιστώνω ότι μάλλον έχεις κάψει αποτέτοιο χα χα.
    Γιατί εγώ και οι άλλοι αρχαιολόγοι είμαστε?
    Τσου αρχαιολόγους κάνουμε μπας και ψάξε - ψάξε βρούμε κάτι.
    Δυστυχώς οι αρχαιολόγοι τη δουλειά του αγροφύλακα βλέπω να κάνουνε χωρίς να «καλλιεργούνε».
    Πώς να σου αποδώσει λοιπόν προϊόν ο αγροφύλακας? Μονάχα άμα κλέψει από τα έτοιμα! Για ποιές μελέτες και έρευνες συζητάμε? Μόνο από τα έτοιμα.
    Σκάβει ο άλλος στο Φισκάρδο για βόθρο και βρίσκουνε θεατράκι!
    Πλακώνει η αρχαιολογική με την ανακάλυψη στο πιάτο και να καμάρι!! Κακακα.
    Γιατί κλεμμένη δεν είναι η ανακάλυψη?
    Αρχαιολόγος ήτανε ο χειριστής του σκαπτικού?
    Ποιές οι αρμοδιότητες και τα καθήκοντα των κατά τόπους αρχαιολογικών υπηρεσιών?
    Άμα τσι μάθετε θα γελάτε με αυτά που γλέπουνε χρόνια τώρα τα μάτια σας, και θα κλαίτε με τα λεφτά που πληρώνει συνήθως τσάμπα το έρμο το κράτος δηλαδή ο καθένας μας…

    χα χα χα χα χα χα χα χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εδω σου βγάζω το καπέλο! Εχεις απόλυτο δικιο!
    Οταν με το καλο βρεθει η Ιθάκη μπορεί στα αποκαλυπτηρια να μας αναφέρουν,, κατι λεγανε κατι τρελοι εδεκει στα ιντερνετετοια

    ΑπάντησηΔιαγραφή