Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Άγιος Βαλεντίνος, - το πρόσωπο του προστάτη των ερωτευμένων

ΤΙ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΩΝ
Άγιος Βαλεντίνος: Αυτό είναι το πρόσωπο του προστάτη των ερωτευμένων .

Οι επιστήμονες αποκάλυψαν για πρώτη φορά το πρόσωπο του προστάτη των ερωτευμένων που πλήρωσε με τη ζωή του το τίμημα για την υπέρασπιση του ρομαντισμού πριν από 1.700 χρόνια.

Χρησιμοποιώντας 3D διαδραστική τεχνολογία, επιστήμονες στη Βραζιλία αποκάλυψαν το πρόσωπο βάσει μελέτης του κρανίου του Αγίου Βαλεντίνου.
Τα λείψανά χαρτογραφήθηκαν ψηφιακά και το πρόσωπό του ανακατασκευάστηκε από έναν από τον Cicero Moraes, έναν από τους κορυφαίους graphic designers της χώρας, με τη χρήση της 3D διαδραστικής τεχνολογίας.
Τα αποκαλυπτήρια έρχονται μια μέρα πριν από τη γιορτή των ερωτευμένων. Τα λείψανά του, που βρίσκονται στη Βασιλική της Σάντα Μαρία του Cosmedin, στη Ρώμη, φωτογραφήθηκαν από τον ερευνητή και θρησκευτικό συγγραφέα Jose Luis Lira και αναλύθηκαν από τον ανθρωπολόγο ιατροδικαστή Dr Marcos Paulo Salles Machado.
Ο Machado κατέληξε στο συμπερασμα πως το κεφάλι ανήκε σε Ευρωπαίο γύρω στα 55 ή και παραπάνω. Παρά την περιορισμένη πρόσβαση στο κρανίο, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι έχουν κατασκευάσει την αυθεντική εικόνα του.
(ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗς  ΠΑΝΟΡΑΜΑ)


ΚΑΙ ΕΙΧΑΜΕ ΜΙΑ ΣΚΑΣΙΆ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟ ΕΝΑΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΑΓΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΜΟΡΦΗΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΕΙΣΗΓΑΓΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 1970 ΚΑΙΑΠΟ ΤΟΤΕ ΜΑΣ ΕΚΑΤΣΕ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΟΤΕ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΜΕ ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΕΑ ΜΕΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΟΝ ΚΑΝΑΜΕ ΑΓΙΟ ΜΑΣ Οι άγιοι Ακύλας και Πρίσκιλλα: μια Ορθόδοξη αντιπρόταση στην γιορτή του Βαλεντίνου ΨΑΞΤΕΤΟ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕΤΟ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ Ο ΟΜΟΡΦΟΥΛΗΣ Ο ΠΟΝΗΡΟΥΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΚΛΟΣ ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου