Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Θεόφραστος περί της μυθικής Ατλαντίδος…



Ένα απόσπασμα του Αιμιλιανού ο οποίος διέσωσε μία άγνωστη αναφορά στην μυθική Ατλαντίδα του Θεόφραστου * (σύγχρονος του Μεγάλου Αλεξάνδρου). Πρόκειται περί ενός διαλόγου μεταξύ του Μίδα ( του Φρυγός) και του Σειληνού.
Διατήρησα το ύφος του κειμένου όπως το διάβασα στο βιβλίο: «Αι εκπληκτικαί αποκαλύψεις επί της αρχαίας Ελλάδος», του Αντωνίου Χαλά.
Η περιγραφή έχει ως εξής:
«Ο Θεόπομπος διηγείται μία συνομιλία του Μίδου του Φρυγός και του Σειληνού. Ο Σειληνός είναι τέκνο νύμφης, Θεού μεν αφανέστατος κατά την φύσιν ανθρώπου κρείτων, αφού ήτο και αθάνατος. Πολλά μεν άλλα μεταξύ αλλήλων διεξήχθησαν, αλλά τα ακόλουθα ήσαν τα σπουδαιότερα εξ όσων έλεγε ο Σειληνό, εν τη ανωτέρα του σοφία προς τον Μίδα.

Σχόλια
Evi Kokolaki Αυτη η συνομιλια ειναι πραγματικα μια μαρτυρια σημαντικη και αξιοπιστη ομως την υποτιθεμενη ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ την τοποθετει μεν στον ωκεανο αλλα την χατακτηριζει τεραστια σε συγκριση με τις τρεις ηπειρους Ευρωπη Ασια Αφρικη που περιβρεχονται απο θαλασσα.Περι σημερινης Αμερικανικης ηπειρου καμια νυξη, πως λεει τοσο τεραστια την Α τλαντιδα συγκρινοντας την με τις τρεις αλλες ηπειρους που αναφερει, ποσο ποιο μεγαλη θα ηταν εαν οπως εχει λεχθει μεχρι σημερα εκτεινοταν μεταξυ Ευρωπης-Αφρικης-Αμερικης τις οποιες χαρακυηριζει περιβρεκτες. Μου δημιουργησε την υποψια μηπως περιελαμβανε χωρις βεβαια να το χσρσκτηριζει και την Αμερικανικη ηπειρο που και βριθει προιστορικων σκελετων τερσστιων ζωων και ο χρυσος παραδιδεται ως αγαθο εν αφθονια εξ ου και οι κονκιστατορες Ισπανοι και οι τεραστιοι ανθρωποι βλεπει τυπος κυκλοπιων τειχων σε Κεντρικη και Νοτια Αμερικη.


Ένα απόσπασμα του Αιμιλιανού ο οποίος διέσωσε μία άγνωστη αναφορά στην μυθική Ατλαντίδα του Θεόφραστου * (σύγχρονος του Μεγάλου Αλεξάνδρου). Πρόκειται περί ενός διαλόγου μεταξύ του Μίδα ( του Φρυγός)
PRONEWS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου