Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
POROSNEWS

ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017

Πρωτοφανής επιχείρηση μεταφοράς 50.000 ανθρώπων στη Θεσσαλονίκη για τη βόμβα στο Κορδελιό

Ήδη αναζητούνται λεωφορεία για τη μετακίνηση των κατοίκων, αλλά και πού θα σταθμεύσουν για όσο διαρκεί η επιχείρηση


Πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα επιχείρηση θα στηθεί στη Θεσσαλονίκη για να απομακρυνθεί η βόμβα με εκρηκτικά 150 κιλών που εντοπίστηκε σε βενζινάδικο στο Δήμο Κορδελιού.
Οι εργασίες εξουδετέρωσης της, σταμάτησαν, καθώς η βόμβα ήταν μεγαλύτερη από όσο περίμεναν και θα πρέπει να γίνει ειδική επιχείρηση, ώστε να εξουδετερωθεί με ασφάλεια για τους πολίτες.

Το θέμα πλέον χειρίζεται η Περιφέρεια, με συντονίστρια την αντιπεριφερειάρχη Βούλας Πατουλίδου, ενώ την επιχείρηση εμπλέκονται ο δήμος Δέλτα, ο δήμος Αμπελοκήπων- Μενεμένης και το μεγαλύτερο βάρος πέφτει στον δήμο Κορδελιού - Ευόσμου.
Για την επιχείρηση την Κυριακή θα μετακινηθούν περισσότεροι από 50.000 κάτοικοι των περιοχών σε ακτίνα δύο χιλιομέτρων από το σημείο που βρέθηκε η βόμβα.

Το περιφερειακό συμβούλιο για τη διαδικασία απενεργοποίησης και απομάκρυνσης του βλήματος που βρέθηκε στη Διαλογή του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου ενημέρωσε η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου επισημαίνοντας ότι τα εκρηκτικά που περιέχει το βλήμα είναι 150 κιλά.
Σήμερα θα προηγηθεί σύσκεψη με τους τρεις Δήμους και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ενώ αύριο Τετάρτη θα δοθεί πλήρης ενημέρωση για το σχεδιασμό της επιχείρησης, που θα γίνει κατόπιν των οδηγιών του Στρατού και της Αστυνομίας και σε συνεννόηση με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Η επιλογή της Κυριακής έγινε γιατί είναι κλειστά τα σχολεία και τα καταστήματα. Ήδη αναζητούνται λεωφορεία για τη μετακίνηση των κατοίκων, αλλά και πού θα σταθμεύσουν για όσο διαρκεί η επιχείρηση.

2 σχόλια:

  1. Μπόμπα για το Πόρο ήτανε που μας εξέφυε!
    Αλλά αρχαιολογική είναι, δε σκοτώνει ανθρώπους ορές.

    Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μα και εσεις ωραίο σημάδι ξέρατε ,,χαχαχα,, Οταν σε Πόρο σκάσανε μια ναρκη ,, ειχαν πει στον κοσμο να απομακρυνθει στο βουνο,, τα θραυσματα πετάκτηκαν ως εκει,, ενώ από το οστικό κυμα,, δεν εμεινε τζάμι για τζάμι στα λιγοστα σπιτια! Ως και τα πανζουρια του τοτε μονοπωλείου εγιναν αχρηστα

    ΑπάντησηΔιαγραφή