Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

ΡΙΣΙΑΝΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ

aris ΣΕ  

Ορέ καπετάνιε να σε γδώ έτσι ντυμένονε όξου στη γέφυρα πλοίου να κοιτάς με τα κιάλε σου και να αποθάνω μετά των αλλοφύλων!!!
(Και του χρόνου σε όλους και με μέτρο η Διονυσιακή κατάνυξη).

Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα.



consolas10 Φεβρουαρίου 2017 - 10:30 μ.μ.  ΣΕ  

Η Κεφαλονιά είναι σαν το γαλατικό χωριό του Αστερίξ

Πρόταση προς την ΕΕ, θεσμοθέτησης 
"Ευρωπαϊκής Νήσου Πολιτισμού"!
Λοιπόνε επειδή χτές είχα κάνει ένα σχόλιο για νησιωτική Κουρλανδία άμα δε πετύχουμε το χαρακτηρισμό "Ευρωπαϊκής Νήσου Πολιτισμού"
κάτι αντίστοιχο με το χωριό του Αστερίξ του Κούλογλου (μου φαίνεται με έκλεψε χα χα) και επειδή νομίζετε ότι είναι απλά πλάκα υπάρχει αληθινά Κουρλανδία (Πολωνικά : Kurlandia) είναι μία ιστορική και πολιτιστική περιοχή τση Λετονίας .
Δεν κάνουμε καμιά αδελφοποίηση??
Υπ΄ όψη ότι οι Ραζήδες αν θυμάμαι καλά είναι Ιταλοπολωνικής καταγωγής και μου φαίνεται από εκεί πήραμε το επίθετο κουρλοί και εμείς το εξελίξαμε σε θεόκουρλοι!!!
Κά κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα

1 σχόλιο:  ΣΕ 

"Πύλαρος" και "Άσσος"

  1. Χα χα.
    Καλές οι προθέσεις του άρθρου αλλά το μπλογκ «Δαμουλιανάτα» έχει γράψει ευγενικότατα και τις πηγές του ενώ πολλές αναδημοσιεύσεις τίποτις. Ο φίλος ο aris γλέπω το τσίμπισε! Χα χα.
    Μερικές διευκρινίσεις για τις φωτό:
    Και οι δύο αποβιβάσεις επιβατών είναι στο Λουτράκι. Η φωτό (πίνακας λαδιού) του πλοίου Άσσος είναι άλλο πλοίο αλλά κάπως να μοιάζει αρκετά και η φωτό του Πύλαρος στο Πειραιά είναι μετά τη σύγκρουση. Υπάρχουν και κάτι ψιλοανακρίβειες στην εξιστόρηση και εκειό που δεν ήξερα είναι ότι το χωριό μου παλιά τότε το λέανε Αγιά Θημιά! Κακακα.
    Άμα θέλει κανείς λεπτομέρειες και την εικόνα του πλοίου Άσσος μπορεί να βρεί στο:
    https://www.portoassos.gr/plia-assos-pilaros/
    Είπαμε έχω και «γένια» 
    Κά κα κα κα κα κα.
  2. 1 σχόλιο: 

    ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΙΘΑΚΗΣ

    1. Ο Σλήμαν έφυε από την Ιθάκη όχι γιατί διαπίστωσε ότι δεν ήταν η Ομηρική αλλά γιατί χρήμα δεν έβλεπε. Όλες του οι ανασκαφές το κέρδος είχαν σα πρόθεση. Μη ξεχνάτε ότι ακόμα και η γυναίκα του κυκλοφορούσε με αρχαία περιδέραια στο λαιμό. Επίσης μη ξεχνάτε ότι το «πράμα» περίσσευε μέχρι και για τον ψεύτικο «θησαυρό του Ατρέως)! Χα χα.
      Βέβαια το ίδιο γινόταν και από Έλληνες ακόμα και από γνωστούς ιερωμένους. (Σαν ένανε που τον έφαε ο γαμπρός του στο Άργος και τον είχε μανία ο Κολοκοτρώνης).
      Τι να κάμουμε τότε στους στραβούς πλεονεκτούσαν οι μονόφθαλμοι στα σημεία!!
      Μετά πλάκωσε ο Δαίπερφιλτ με τους ίδιους σκοπούς και έκαμε τσου Λευκαδίτες να πιστεύουνε σε μακακίες.
      Έ ρε πόσοι θα φάανε χρυσό τότε.
      Με φορτωσιές γαϊδάρων μετράανε τότες τα αρχαία κοσμήματα που φεύγανε για Ιταλία!

      Κά κα κα κα κα κα.

    Από ό,τι βλέπω εδώ μέσα υπάρχουνε παλιές τοποθετήσεις που δεν ήξερα. Λοιπόν κατ΄εμέ πάντα Δουλίχιο = Ζάκυνθος και για να διευκρινήσω το Ομηρικό Δουλίχιο είχε πρωτεύουσα πόλη τη Ζάκυνθο από μετά Μέγη Επειών με αρχηγό το Ζάκυνθο από την Ψωφίδα Αρκαδίας (για αυτό η ακρόπολη της Ζακύνθου λέγεται Ψωφίς) που μετά έδωσε το όνομά της (η πόλης) σε ολόκληρο το νησί. Το Αιγίλιψ αδιευκρίνιστο μέρος αλλά όχι η Έρισσος που σημαίνει άκανθα ή άκρη λόγχης εικόνα που δύνεται από την χερσόνησο όταν την βλέπει κανείς από ανοιχτά λίγο του Πόρου, ίδια λέξη με το Ιθ-ακή ευθεία ακίδα στα αρχαία. (να ευλοήσουμε και τα γένια μας δηλαδής). Στα Ομηρικά έπη υπάρχει κατά πολλές πιθανότητες μια μπόμπα κριμένη που ναί μεν είναι έτοιμη αλλά δε θέλουμε να έχουμε θύματα. Κά κα κα κα κα κα κα κα κα. σε ΕΔΩ ΣΑς ΘΕΛΩ,,ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ!!
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
    Οταν ξεμενω από χρονο και πυρομαχικα,,ξεσκαβω παλιες αναρτησεις,, να θυμομαστε και τι λεγαμε!! χαχα, τωρα φκιος ο κυκλος στην Ανάρτηση την τοτε,, περιλαμβανει κατα την ποριοτικη αποψη το νησιοτικο βασιλειο,, οποτε το κεντρο του κυκλου, και η ΙΘΑΚΗ, ΤΩΡΑ επειδη στην πορεια,,παμε να μεταφερουμε την Ζακυνθο σε Λευκάδα, για να μας βγει το παζλ,, πρεπει να μεταφερουμε και την Ταφο! (να την πάμε λες Παλικη ή θα τσαντιστει ο Καμπάνης?) Αν τελικα ομως Σαακυνθος η Λευκάδα, ή απέναντι μας τελος πάντον,, τα νησάκια κροκυλια , και αιγιλίπα,, παιζει να ειναι Ατοκος Αρκουδι κλπ΄΄΄΄΄΄ 
    την 10/2/2017
    εδω σου βγάζω το καπέλο! Εχεις απόλυτο δικιο! Οταν με το καλο βρεθει η Ιθάκη μπορεί στα αποκαλυπτηρια να μας αναφέρουν,, κατι λεγανε κατι τρελοι εδεκει στα ιντερνετετοια σε ΑΣΤΕΡΙ ΕΙΔΑ!!!
    την 10/2/2017
    ΣΠΥΡΟΣ ΡΟΚΚΟΣ
    Πόρος μού θυμίζεις αυτόνε στο ανέκδοτο που λέει στο άρρωστο, εγώ όχι σα γιατρός αλλά σα μηχανικός αυτοκινήτων διαπιστώνω ότι μάλλον έχεις κάψει αποτέτοιο χα χα. Γιατί εγώ και οι άλλοι αρχαιολόγοι είμαστε? Τσου αρχαιολόγους κάνουμε μπας και ψάξε - ψάξε βρούμε κάτι. Δυστυχώς οι αρχαιολόγοι τη δουλειά του αγροφύλακα βλέπω να κάνουνε χωρίς να «καλλιεργούνε». Πώς να σου αποδώσει λοιπόν προϊόν ο αγροφύλακας? Μονάχα άμα κλέψει από τα έτοιμα! Για ποιές μελέτες και έρευνες συζητάμε? Μόνο από τα έτοιμα. Σκάβει ο άλλος στο Φισκάρδο για βόθρο και βρίσκουνε θεατράκι! Πλακώνει η αρχαιολογική με την ανακάλυψη στο πιάτο και να καμάρι!! Κακακα. Γιατί κλεμμένη δεν είναι η ανακάλυψη? Αρχαιολόγος ήτανε ο χειριστής του σκαπτικού? Ποιές οι αρμοδιότητες και τα καθήκοντα των κατά τόπους αρχαιολογικών υπηρεσιών? Άμα τσι μάθετε θα γελάτε με αυτά που γλέπουνε χρόνια τώρα τα μάτια σας, και θα κλαίτε με τα λεφτά που πληρώνει συνήθως τσάμπα το έρμο το κράτος δηλαδή ο καθένας μας… χα χα χα χα χα χα χα χα χα. σε ΑΣΤΕΡΙ ΕΙΔΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου