Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

ευχές από τον καλό διαδυκτιακό φίλο, Ρισσίανο, και Ομηριστή,,,, Σπύρο Ρόκκο



Μια και Ρισσιάνος οφείλω να σε ευχαριστήσω για τα αρθράκια σου αγαπητέ “Poros” σχετικά με την Έρισσο, με τους αφάνταστα ταλαιπωρημένους, από την οδική απομόνωση και όχι μόνο κατοίκους της και να ανταποδώσω με τις ευχές μου.
ΚΑΛΕΣ  ΓΙΟΡΤΕΣ   σε όλους μας, ή όσο καλύτερες γίνεται τέλος πάντων.
Ας ευχηθούμε και ας προσπαθήσουμε ειλικρινά όμως για ένα καλύτερο αύριο, με σωστά μυαλά πάντα, γιατί μόνο με ευχές τίποτε δε γίνεται.
Και προπαντός υγεία σε εσάς και σε όσους αγαπάτε.
Και μια και οι ευχές έγιναν της μόδας να μεταφέρονται με καραβάκια, σας τις στέλνω με το αρχικό σκαρί ενός Κεφαλλονίτικου πλοίου, που παλαιότερα έγραψε μαζί με κάποιο άλλο ιστορία στη ντόπια ηρωική ακτοπλοΐα για σαράντα περίπου χρόνια.
 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ !
    
 Εξαιρετικά σπάνια φωτό του θρυλικού “Άσσος”
πριν μετασκευαστεί στο γνωστό “ποστάλι”.
 Ιδιαιτερότητα: Τα “εορταστικά λαμπιόνια”.
Λεπτομέρειες για τους μη γνώστες στο:
Ρόκκος Σπύρος

POROSNEWS
Φίλε Σπύρο,,καταρχήν χρόνια πολλά για χθες,,,,,,, , και  σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου
λόγια,,  και να θυμίσω  τις πολύ καλές Ομηρικές θεωρίες μας,, τόσο  δικές σου,, όσο και του κοινού πολύ καλόυ μας φίλου Αρις,,  που ακόμα δεν ξέρω το πραγματικό του όνομά!

Εχω και εγώ μια φλέβα ρισιάνική,  (από την Γιαγιά μου την Κομίτησα) και είμαι και γνώστης των προβλημάτων σας,, ειδικά,, μετά και τους σεισμούς που κοντευετε να αποξενωθείτε χειρότερα και από την Παλλική.
Εύχομαι τα προβλήματα να λυθούν σύντομα,, και η πανέμορφη Ερισσος να γίνει προσβάσιμη όπως πρώτα.

3 σχόλια:

  1. Τώρα “Poros” κάπου σε μπέρδεψα.
    Εγώ τις ευχές τις έστειλα με τρικάταρτο γιότ της εποχής 1888 νομίζω και εσύ το έκαμες μόνο παπόρο. Πάντως το ίδιο πλοίο είναι, αλλά εκείνο είχε και ανθρώπους για λαμπιόνια! Χα χα. Απλά πριν το αγοράσει ο Γιαννουλάτος είχε άλλο όνομα. Ήταν μία Lady όνομα και πράμα!
    Δεν γνώριζα ότι κρατάς και από Έρισσο.
    Πολλοί οι “μισιακοί” στη Κεφαλονιά,
    Η γιαγιά είχε και οικόσημο? Χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. επειδή απο word πρέπει να κάνω αποθήκευση,, και ανέβασμά πήρα κατευθείαν από τον σύνδεσμό την άλλή φώτο,, λόγο και της διώρυγας, μου άρεσε καλύτερα.,,, με το θέμα φλέβας,, εκτός γιαγιά..,όπως ίσως εχείς προσέξει στα πειράγματα ΑΡΙς έχω πάρει και γυναίκα από κιοπάνω (ίδιο επώνυμο μάλιστα με την γιαγια μου τυχαία) και με το συνεχή του χιούμορ ο Αρις μου το κοπανάει συνέχεια.. !!! τώρα στο θέμα με την πρόσβαση (περισσότερο σε Ασσο) καλή λύση θα ήταν καιμια παντόφλα Ασσό-Μύρτο,, εξάλου είμαστε από τα λίγα νησιά που χρειαζόμαστε παντόφλεςγια την σύνδεση από χωριό σε χωριο..,, εξάλου εδω και στον Πόρο τυχάνει ίδιο πρόβλημα το χειμώνα λόγο γέφυρας,,, αν προκύψει ατυχημα (καθόλου δύσκολο) για την συνδεση αράγια-πλατεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λοιπόνε ωραία φωτό του Ισθμού.
    Κάπου σε αυτό το σημείο παλιά είχε και μια σχεδία που έπαιρνε δεν έπαιρνε δυο αυτοκίνητα απάνου, είχε και έναν με κάτι σαν βίντσι χειροκίνητο που τράβαε μια αλυσίδα και σε πέρναε από τη μια μεριά στην άλλη.
    Εγώ τη πρόλαβα και πέρασα με αυτοκίνητο αφού έταξα και δυο κεριά στον Άη Ποτάπιο τον Λουτρακιώτη. Ευκειό τον Άγιο τονε κουβάλησε ο παππούς του δικού μας Άγιου από την Κωνσταντινούπολη. Παλιά καραβάνα οι Νοταραίοι τσου Αγίους! χα χα χα. Και ο πολιούχος τση Κορίνθου Νοταράς και αυτός.
    Ευκείνο το τρικάταρτο φάση έχει! Ένας από τσου ναύτες απάνου στα ξάρτια μου φαίνεται ότι καπνίζει κιόλας.
    Μου αρέσουνε και τα πρωτευουσιάνικα, εγώ τσι νόνες μου δεν τσι είπα ποτέ γιαγιές.
    Και το βασικότερο:
    Εψές γιόρταζε ο φίλος μας ο Αβραάμ και τόνε γράψαμε στα παλιά μας τα παπούτσια.
    ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ φίλε Αβραάμ, τέτοιους φίλους σα και μας να έχεις και πρόκοψες! Χα χα χα χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή