Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Προειδοποίηση για τσουνάμι από 7,5R στην Ινδονησία

Ισχυρή σεισμική δόνηση 7,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα στο σύμπλεγμα νησιών της Sumatra της Ινδονησίας, όπως ανακοίνωσε του Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS).

Το επίκεντρο της δόνησης, η οποία σημειώθηκε στις 17:42 (ώρα Ελλάδας), εντοπίστηκε σε απόσταση 240 χιλιομέτρων νότια της πόλης Padang στη νήσο Μεντάουι και 241 χιλιομέτρων δυτικά-νοτιοδυτικά της πόλης Bengukulu.
Το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 33 χιλιόμετρα.
Δεν αναφέρθηκαν θύματα ή ζημιές από τον σεισμό, ενώ και το Κέντρο Παρακολούθησης Τσουνάμι του Ειρηνικού Ωκεανού εξέδωσε προειδοποίηση για τοπικό τσουνάμι, δεν διαβλέπει όμως απειλή για τσουνάμι στην ευρύτερη περιοχή. Λίγο αργότερα και η υπηρεσία σεισμών της Ινδονησίας εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι. Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι πέθαναν στη Σουμάτρα τον Σεπτέμβριο του 2009 εξαιτίας του εγκέλαδου που πλήττει συχνά την Ινδονησία, η οποία βρίσκεται επάνω στο ρήγμα που είναι γνωστό ως το «Δαχτυλίδι της Φωτιάς», ένα από τις πιο σεισμικά ενεργά σημεία του πλανήτη.
Τον Ιούνιο τουλάλχιστον τρεις ισχυροί σεισμοί χτύπησαν την περιοχή, κατεδαφίζοντας πολλά σπίτια και προκαλώντας τον θάνατο τριών ανθρώπων. Να σημειωθεί ότι λίγες ώρες νωρίτερα είχε στην ευρύτερη περιοχή είχε σημειωθεί σεισμική δόνηση 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση του USGS, το οποίο αργότερα ανακοίνωσε ότι ο σεισμός αυτός ήταν τελικά 5,7R.
Πηγή: zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου