Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

NEA "STAGE" ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ


Στην από 18/10/2010 ανακοίνωση της ΟΔΥΕ (Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος) αναφέρεται η πρόθεση του Υπουργού Δικαιοσύνης να προβεί σε νομοθετική ρύθμιση για την υποχρεωτική άσκηση των νέων ασκούμενων στη Γραμματεία των Δικαστηρίων επί ένα εξάμηνο έναντι αμοιβής 570 ευρώ και κοινωνικής ασφάλισης.
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης , θέλοντας δήθεν να συμβάλλει στην εξοικονόμηση πόρων για την εθνική οικονομία, προεκλογικά επέλεξε μια υποτιθέμενη «φτηνή» λύση για μία λειτουργία που είναι από τις πιο «ακριβές » και πολύτιμες για κάθε πολιτισμένη χώρα που σέβεται τον εαυτό και την ιστορία της : την απονομή της Δικαιοσύνης! Αποτελεί επικοινωνιακό παιχνίδι και απέχει άρδην από την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος α) του τεράστιου αριθμού των εκκρεμών υποθέσεων στην ελληνική Δικαιοσύνη και β) των 2720 κενών οργανικών θέσεων δικαστικών υπαλλήλων.
Η ανωτέρω νομοθετική ρύθμιση αντιτίθεται κατάφωρα στις συνταγματικά κατοχυρωμένες αρχές:
της μονιμότητας των δικαστικών υπαλλήλων
της θεμελιώδους αρχής της ισότητας και την ειδικότερη έκφρασή αυτής,
της αρχής της αξιοκρατίας στο σύστημα των προσλήψεων στο Δημόσιο, όταν τη δεδομένη χρονική στιγμή μάλιστα παραμένουν αδιόριστοι οι 435 επιτυχόντες και ανολοκλήρωτος ο ειδικός γραπτός διαγωνισμός, δημιουργώντας νέο καθεστώς μαθητείας- «stage», όταν η κυβέρνηση έχει καταργήσει τις εν λόγω συμβάσεις σε όλο το δημόσιο τομέα.
Τις επιπτώσεις δε από το ανωτέρω μέτρο στην απονομή της δικαιοσύνης μπορεί εύκολα να φανταστεί κανείς (παραβίαση απορρήτου, παρέμβαση στις δικογραφίες, πελατειακές σχέσεις ασκούμενων –μελλοντικών δικηγόρων ).

STAGE ΤΕΛΟΣ – ΖΗΤΩ ΤΑ “STAGE”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου