Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Ινδονησία: Εκατοντάδες αγνοούμενοι από τσουνάμι


http://news.ert.gr/images/stories/world/2010/indonesia_plimires.jpgΤουλάχιστον 160 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά, αγνοούνται στην Ινδονησία... καθώς το χωριό τους επλήγη από τεράστιο τοπικό τσουνάμι, μετά τον σεισμό που σημειώθηκε χθες ανοικτά της Σουμάτρα, ανακοίνωσαν τοπικοί αξιωματούχοι. Ο σεισμός, μεγέθους 7,7 βαθμών, έπληξε την περιοχή που βρίσκεται 78 χιλιόμετρα δυτικά του Νότιου Πάγκαλ στη νησιά Μενταουάλ και κατέστρεψε τα περισσότερα κτίσματα του παραλιακού χωριού Μπέτου Μόνγκα, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος της Υπηρεσίας Αλιείας.

«Έχουμε ανθρώπους που δηλώνουν στον τοπικό σταθμό των υπηρεσιών ασφαλείας ότι δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα παιδιά τους, ότι παρασύρθηκαν», πρόσθεσε.
Επίσης, διευκρίνισε ότι στο γειτονικό χωριό, το Μαλακόπα, τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και δύο αγνοούνται. Το 80% των κτισμάτων έχει υποστεί ζημιές και υπάρχουν ελλείψεις σε τρόφιμα.
Ο επικεφαλής της υπηρεσίας αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών στο υπουργείο Υγείας δήλωσε ότι δύο πτώματα έχουν ανασυρθεί κοντά στο νησί Σιπόρα και ότι πολλοί άνθρωποι αγνοούνται.
Στο νησί του Νότιου Πάγκαλ, τα κύματα διείσδυσαν σε βάθος 600 μέτρων από τις ακτές, ενώ στο Βόρειο Πάγκαλ τα κύματα έφθασαν στις στέγες των σπιτιών.
Το υπουργείο Εξωτερικών Υποθέσεων και Εμπορίου της Αυστραλίας ανακοίνωσε ότι μετά τον σεισμό χάθηκε κάθε επαφή με τουριστικό σκάφος που μετέφερε 8-10 Αυστραλούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου