Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Νίκη ή εκλογές


Να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα που κατέγραψαν οι δημοσκοπήσεις, θα προσπαθήσει ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου κατά την διακαναλική συνέντευξή του, που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα στις 9 το βράδυ.

Όπως αναμένεται, ο κ. Παπανδρέου θα επιδιώξει να πείσει ότι δεν θα επιβάλλει νέα μέτρα μετά τις εκλογές, ότι το μνημόνιο ήταν μονόδρομος και θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποσπάσει συναινέσεις, κυρίως για την οικονομική αλλά και για την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησής του.

Επίσης ο πρωθυπουργός προβλέπεται να θέσει το δίλημμα για πρόωρες εκλογές, σε περίπτωση που οι υποψήφιοι που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ υποστούν σοβαρή ήττα κατά τις περιφερειακές εκλογές, πράγμα που όμως, έχει χαρακτηριστεί από τους πολιτικούς αντιπάλους του ως «πολιτικός εκβιασμός». Η εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στο μέγαρο Μαξίμου και σε γενικές γραμμές θα ακολουθήσει τους κανόνες των προεκλογικών τηλεμαχιών μεταξύ πολιτικών αρχηγών.

Ο πρωθυπουργός θα απαντήσει στις ερωτήσεις 7 δημοσιογράφων οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν ισάριθμα τηλεοπτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας.

Ο Α. Κωνσταντάτος από το Alter, η Όλγα Τρέμη από το Mega, η Μαρία Χούκλη από τον Antenna, ο Αντώνης Σρόιτερ από το Alpha, ο Αιμίλιος Λιάτσος από το Star, ο Προκόπης Δούκας από την κρατική τηλεόραση και η Σία Κοσιώνη από το Σκάι, θα θέσουν από 3 ερωτήσεις, στον πρωθυπουργό και θα έχουν δικαίωμα για μία ακόμη διευκρινιστική ερώτηση ο καθένας.

Όπως έγινε γνωστό, τα χρονικά όρια για τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις δεν θα είναι αυστηρά καθορισμένα αλλά πιο χαλαρά, η δε διάρκεια της συνέντευξης προβλέπεται να είναι 90 λεπτά, με ανοικτό ωστόσο το ενδεχόμενο να παραταθεί.

Τον συντονισμό της συνέντευξης θα αναλάβει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

Αναστάτωση στα τηλεοπτικά προγράμματα

Η διακαναλική συνέντευξη η οποία ανακοινώθηκε πριν λίγες μόλις ημέρες, έχει προκαλέσει «πονοκέφαλο» στα επιτελεία των τηλεοπτικών καναλιών, γιατί η μετάδοσή της προϋποθέτει αλλαγές στα προγράμματα, αλλά και συρρίκνωση του προγραμματισμένου -και προπωλημένου- διαφημιστικού χρόνου.

Όπως λέγεται, την πιο σθεναρή «αντίσταση» η μετάδοση της συνέντευξης την συνάντησε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, αφού πρέπει να αναβληθεί ή να μετατεθεί η προβολή της πολυδιαφημισμένης τηλεοπτικής σειράς «Το Νησί». Η τελική απόφαση ελήφθη μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις με διευθυντικά στελέχη του καναλιού.

Όλα τα κανάλια όμως, έχουν σοβαρό πρόβλημα με τις διαφημίσεις που είχαν προγραμματίσει να προβάλλουν από τις 21:00 μέχρι τις 22:30 το βράδυ της Δευτέρας.

Παραμένει ακόμη άγνωστο ποία λύση θα προκριθεί, η μετάδοση των διαφημίσεων μεσούσης της συνέντευξης -πράγμα που κρίνεται ως πολιτικό και τηλεοπτικό ατόπημα-, ή η αναβολή τους, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις συμφωνίες που έχουν συναφθεί με πελάτες και διαφημιστές.

«Διακαναλική κοροϊδία»

Tις έντονες αντιδράσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσε η ανακοίνωση για την διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, δύο μόλις εβδομάδες πριν τις περιφερειακές εκλογές.

Την αντίθεσή τους εξέφρασαν το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ και ζητούν τη συμμετοχή όλων πολιτικών αρχηγών στην συνέντευξη.

«Ο πρωθυπουργός επιχειρεί με διακαναλική συνέντευξη να παρέμβει ώστε η λαϊκή δυσαρέσκεια και οργή να μην εκφραστεί στις κάλπες σε καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ και προσθέτει: «Το ΚΚΕ απαιτεί να έχουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί την ίδια δυνατότητα» κάνοντας λόγο για «διακαναλική κοροϊδία».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ζήτησε τη διεξαγωγή ενός ντιμπέιτ στο οποίο θα συμμετέχουν και οι πέντε πολιτικοί αρχηγοί και κατηγόρησε τη κυβέρνηση ότι «θέλει να βυθίσει αυτές τις εκλογές στη σιωπή».

«Στο όνομα της δημοκρατίας και του πλουραλισμού, τον καλώ να φύγει από την πολυτέλεια του μονολόγου και την ίδια ώρα, αντί για έναν μονόλογο, να οργανωθεί ένα ντιμπέιτ με τους 5 πολιτικούς αρχηγούς, όπως προεκλογικά οργανώθηκε, για να ακουστούν όλες οι απόψεις, να υπάρξει πολιτική αντιπαράθεση, να ενημερωθεί ο λαός, δύο εβδομάδες από τις κρίσιμες αυτές εκλογές, για τις θέσεις των κομμάτων. Ποιος φοβάται τη δημοκρατία σ’ αυτόν τον τόπο; Ποιος φοβάται τον πλουραλισμό; Ποιος φοβάται την αντιπαράθεση των απόψεων;», τόνισε ο κ. Τσίπρας.
πηγή: zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου