Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΜΑΚΗ ΜΕΤΑΞΑ! ΑΠΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΙΘΑΚΗΣ

ΠΙΣΤΕΥΤΗ Η ΕΞΗΓΗΣΗ ΤΟΥ κ. ΜΑΚΗ ΜΕΤΑΞΑ!



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΟΜΗΡΩΝ ΙΘΑΚΗΣ
«ΕΥΧΗΝ ΟΔΥΣΣΕΙ»
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που ο κ. Μάκης Μεταξάς παραδέχτηκε το λάθος του, στην πολυσέλιδη επιστολή του προς τον σύλλογό μας και ζήτησε συγνώμη από τους δύο Έλληνες αρχαιολόγους οι οποίοι ανακοίνωσαν την ανακάλυψη του Οδυσσειακού Ανακτόρου στην Ιθάκη! Πράγματι μέσα στις τόσες πληροφορίες κάποιος μπορούσε να κάνει το λάθος!
Εμείς θεωρήσαμε ότι η καταγγελία του, ότι ο κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος και η κα. Σπυριδούλα Κοντορλή είχαν πριν δύο χρόνια ανακοινώσει ότι βρέθηκε το ανάκτορό σε άλλη τοποθεσία, ήταν μια πισώπλατη μαχαιριά που στόχευε να μειώσει τη βαρύτητα της τελευταίας ανακοίνωσης. Για το λόγο αυτό αντιδράσαμε και ακόμα γιατί ο κ. Μεταξάς παρά τις «ομηρικές» μας διαφορές δεν μας είχε συνηθίσει σε τέτοιες ενέργειες.
Η εξήγηση πάντως για το λάθος είναι πιστευτή!
Σχετικά με την αναφορά στη Βρετανική Αρχαιολογική Σχολή, θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι ουδέποτε ανακοίνωσε ότι βρήκε το ανάκτορο στο λόφο των Πηλικάτων. Η έρευνά της κατέληξε στο ότι «ο λόφος αυτός είναι εκ φύσεως ενδεδειγμένος για ύπαρξη ανακτόρου».
Το ζήτημα της ομηρικής Ιθάκης, αυτό το «καυτό» ζήτημα που απασχολεί τους αρχαιολόγους δεκαετίες, είναι η γενεσιουργός αιτία της απαράδεκτης συμπεριφοράς μερικών που «την δόξαν πολλοί εζήλεψαν» και φθάνουν στο σημείο να απειλούν τη σωματική ακεραιότητα συναδέλφων τους (η επιστολή που μνημόνευσε ο κ. Μεταξάς του κ. Συμεώνογλου είναι η απόδειξη).
Θέλουμε να τονίσουμε πως είναι η πρώτη φορά που αρχαιολόγοι ανακοινώνουν επίσημα ότι βρήκαν το ανάκτορο του Οδυσσέα και της Πηνελόπης και με βάσιμα αποδεικτικά στοιχεία. Οι θεωρίες διαφόρων ερευνητών βεβαίως βοηθούν και είναι καλοδεχούμενες, αλλά δεν επαρκούν διότι λείπει η αρχαιολογική απόδειξη.
Τέλος μην έχετε καμία αμφιβολία ότι η εξέλιξη της αρχαιολογικής έρευνας θα ταυτοποιήσει και όλες τις άλλες Ομηρικές τοποθεσίες στην Ιθάκη.
«ΕΥΧΗΝ ΟΔΥΣΣΕΙ»
Το Δ.Σ.
ΙΘΑΚΗ 9/10/2010

ΚΑΙ ΕΔΩ  ΤΟ  ΒΙΝΤΕΟ  ΜΕ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ  ΤΟΝ  ΠΡΟΕΔΡΟ  ΤΟΥ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ   Κ. ΣΠΥΡΟ  ΑΡΣΕΝΗ   ΕΚΠΟΜΠΗ ( ΣΥΝ ΑΘΗΝΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου