Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

ΣΧΟΛΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

 

Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΠΟΔΙΑ!

Πριν από περίπου 30 χρόνια, καταργήθηκε το βασικότερο αξεσουάρ του σχολείου, η ποδιά την οποία φορούσαν αγόρια και κορίτσια.
φωτο απο το  costumeandtime.gr
Τέτοιες μέρες, οι αρχισυντάκτες ζητούσαν οπωσδήποτε ρεπορτάζ για τις τιμές των σχολικών ποδιών. Οι περισσότεροι αγόραζαν από βιοτεχνίες. Οι έχοντες και κατέχοντες φορούσαν Τseklenis, που κόστιζαν τα διπλά χρήματα...

Το ρεπορτάζ που ακολουθεί είναι απο την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ κι έγινε το 1980

Oι ποδιές καταργήθηκαν το 1982. Τα σχολεία έπαψαν να μοιάζουν με στρατόπεδο και σταδιακά το προαύλιο έγινε πασαρέλα. Πολλές φορές έγινε συζήτηση- ακόμη και στις μέρες μας για επαναφορά του μέτρου -αλλά η πολιτεία ουδέποτε ασχολήθηκε σοβαρά με το θέμα. Απ΄ ότι θυμάμαι η ποδιά καταπίεζε πολλές κοπέλες αλλά  και η καταργησή της δημιούργησε ένα καθημερινό πονοκέφαλο για το σωστό σχολικό LOOK. Η αλήθεια είναι ότι δεν καταργήθηκε αλλά έπαψε να είναι υποχρεωτική,οπότε όποια κοπέλα θέλει μπορεί ακόμη να τη φορέσει, ειδικά τις απόκριες!


Και πάλι καλή σχολική χρονιά κι όσοι ξέρετε ενημερώστε μας γιατί κάποιοι λένε ότι η δωρεάν παιδεία δεν είναι ούτε δωρεάν ούτε παιδεία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου