Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Σχετικά με τον τον χαρακτηρισμό του Λιμένος Βαθέως Ιθάκης ως αγκυροβόλιο

Σχετικά με τον τον χαρακτηρισμό του Λιμένος Βαθέως Ιθάκης ως αγκυροβόλιο.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ http://kefalonianews.gr
Προς: Mελετητικό Γραφείο Χωροδυναμική κα Έφη Καραθανάση
Κυρία Καραθανάση,
Σε συνέχεια της χθεσινής τηλεφωνικής μας επικοινωνίας σχετικά με την αναθεώρηση του χωροταξικού Ιονίων Νήσων και τη Διημερίδα που πραγματοποιείται σήμερα στην Κέρκυρα, έχω να σας θέσω τα εξής:

Κατά τη συζήτηση του Περιφερειακού Συμβουλίου σχετικά με το χωροταξικό της Π.Ι.Ν. που πραγματοποιήθηκε το Μάρτιο του 2013 στη Λευκάδα σας είχαμε εκφράσει τις αντιρρήσεις μας, οι οποίες σας στάλθηκαν και εγγράφως, σχετικά με τον χαρακτηρισμό του Λιμένος Βαθέως Ιθάκης ως αγκυροβόλιο. Επίσης σας εκφράσαμε την έκπληξή μας όταν είδαμε στη αναθεώρηση ξανά τον ίδιο χαρακτηρισμό. Τηλεφωνικώς με πληροφορήσατε ότι άμεσα θα ενημερώσετε τον Λιμενολόγο της εταιρείας σας για την απαιτούμενη διόρθωση.
Λόγω της εξαιρετικής σοβαρότητας του θέματος για την Ιθάκη και της αυτονόητης απαιτούμενης διόρθωσης από εσάς, σας θέτουμε και εγγράφως το αίτημά μας, αναφέροντάς σας ότι οποιαδήποτε άλλη τροποποίηση ή αλλαγή θα επιφέρει μεγάλη ανατροπή στον αναπτυξιακό χαρακτήρα του νησιού. Σας παρακαλώ επίσης αν έγινε οποιαδήποτε αλλαγή – παρέμβαση, κατόπιν ειδικών κατευθυντήριων γραμμών από θεσμικούς ή υπηρεσιακούς παράγοντες, να μας την κοινοποιήσετε.
Ο λιμένας Πίσω Αετού στο νέο Χωροταξικό χαρακτηρίζεται ως Εθνικής Σημασίας Λιμάνι ενώ αυτή τη στιγμή όπως γνωρίζετε βρίσκεται στην αρχή της κατασκευής του.  Απαιτούμε λοιπόν το λιμάνι Βαθέως να διατηρηθεί ως Λιμάνι Τοπικής Σημασίας εφόσον πρόκειται για φυσικό λιμάνι ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους.
Επίσης σας επισημαίνουμε την αναγκαιότητα χαρακτηρισμού ως αναπτυξιακό του Λιμένος Φρικών καθώς και την απαιτούμενη για το νησί χωροθέτηση προβλήτας κρουαζιεροπλοίων στο Βαθύ και επέκταση της υπάρχουσας εκεί μαρίνας.
Σας επισυνάπτουμε την απόφαση  του Περιφερειακού Συμβουλίου για τις λιμενικές ανάγκες των Μικρών Νησιών ΠΙΝ, καθώς και τις 2 προηγούμενες σχετικές με το χωροταξικό προτάσεις μας.
Με τιμή
Σμαράγδα Σαρδελή
Περιφερειακή Σύμβουλος Π.Ι.Ν.
Αρμόδια για θέματα Π.Ε.Ιθάκης
(σύμφωνα με απόφαση του Περιφερειάρχη Ι.Ν. – ΦΕΚ Β’ 1650/2013)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου