Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Έκοψαν την πίτα τους οι Εθελοντές Δασοπροστασίας-Τιμούν την Κεφαλονιά με το έργο που προσφέρουν

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΣΕΛΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ  
Έκοψαν την Πρωτοχρονιάτικη πίτα τους σήμερα το απόγευμα οι Εθελοντικές Ομάδες Δασοπροστασίας του νησιού μας που με το έργο τους τιμάνε την Κεφαλονιά. 
Η αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου “Ο Κέφαλος”, γέμισε με Πυροσβέστες, τους εθελοντές από τους τέσσερις πρώην Δήμους μας, το Αργοστόλι, την Παλική, την Πύλαρο και την Έρυσσο αλλά και πολλούς φίλους που ήρθαν για να γιορτάσουν την έλευση, μιάς ας ελπίσουμε, καλύτερης χρονιάς.

Φορώντας τις στολές τους μας θύμισαν πόσο σημαντικό είναι να προσφέρεις χωρίς να περιμένεις ανταλλάγματα, αλλά να το κάνεις γιατί πολύ απλά αγαπάς τον τόπο σου και θέλεις να συνεισφέρεις. Μας θύμισαν την έννοια των λέξεων, αλληλεγγύη και σεβασμός, που πρέπει να δείχνουμε και να έχουμε ως ένας προς τον άλλον και όλοι μαζί για την Κεφαλονιά που τόσο αγαπάμε.
Την πίτα ευλόγησε και έκοψε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Φωκάς που ευχήθηκε σε όλους Καλή χρονιά, υγεία και την συνέχιση του πολύ σημαντικού και πολύτιμου έργου που προσφέρουν οι Ομάδες Δασοπροστασίας.
Την πολύ ωραία εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Κουρής, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Τζόγια Γρουζή, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Καλούδης, ο τέως Νομάρχης Διονύσης Λευκαδίτης, οι Αντιδήμαρχοι Σάββας Σαββαόγλου, Ευάγγελος Κεκάτος, Αθηνά Αυγουστάτου και ο Σπύρος Ματιάτος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Ανουσάκης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Σπύρος Σαμούρης, Διονύσης Αραβαντινός και Κατερίνα Κουταλά, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Μιλτιάδης Τετενές, ο Αστυνομικός Διευθυντής Γιώργος Χωραϊτης, ο Λιμενάρχης Γιώργος Καλιτσουνάκης. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους επικεφαλής της Νέας Εποχής, Μάρκος Κοτσιλίνης, ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αγαπημένης Κεφαλονιάς, Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Γκισγκίνης, ο Προϊστάμενος του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Άγης Κονιδάρης, μέλη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και πολλοί και εκλεχτοί καλεσμένοι.
Μετά τους χαιρετισμούς των επισήμων και των υπεύθυνων των Εθελοντικών Ομάδων, φοιτητές του ΤΕΙ Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας, παρουσίασαν την εργασία τους πάνω στον Εθελοντισμό και την Πολιτική Προστασία.
Αμέσως μετά το βήμα πήρε ο συνεργάτης και εθελοντής της Παγκόσμιας Οργάνωσης WWF, για την Αθήνα, Ηλίας Ζηρίτης, Περιβαλλοντολόγος, όπου έκανε αναφορά στο έργο και στις δράσεις των ομάδων Δασοπροστασίας, αλλά και άλλων εθελοντικών ομάδων και τη στήριξη που τους παρέχουν στο δύσκολο έργο τους. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι η Κεφαλονιά βρίσκεται στην πρώτη θέση με τις περισσότερες εθελοντικές ομάδες, αλλά δυστυχώς και το μεγαλύτερο δείκτη όσον αφορά στις πυρκαγιές από εμπρησμό.
Μάθαμε ότι σύμφωνα με τροπολογία που αναμένεται να περάσει τις επόμενες ημέρες από την Βουλή, οι συμμετέχοντες σε εθελοντικές ομάδες, θα έχουν ασφαλιστική κάλυψη, σε περίπτωση που χρειαστεί να νοσηλευτούν, καθώς μέχρι σήμερα αυτό δεν ήταν εφικτό. Ακόμα θα δικαιούνται και άδεια από την εργασία τους, έτσι ώστε να μπορούν να προσφέρουν έργο, χωρίς να ανησυχούν για το αν θα απολυθούν.
Ακολούθησε η βράβευση των εθελοντικών ομάδων από τον κ. Ζηρίτη και τον κ. Ματιάτο, αλλά και η βράβευση του Διοικητή του Πυροσβεστικού Σώματος Μιλτιάδη Τετενέ από τις Εθελοντικές Ομάδες Δασοπροστασίας για την βοήθεια και συνεργασία που έχει προσφέρει.
Μετά το τέλος έγινε το αδιαχώρητο στο φουαγιέ του Θεάτρου με τους καλεσμένους και τους παρευρισκομένους να διεκδικούν ένα κομμάτι από την νόστιμη βασιλόπιτα.
Και του Χρόνου, καλή χρονιά!
SONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου