Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΕΤΑΞΑ,,ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ


  • Η πρώτη γενική συνέλευση του κ. Αντιδημάρχου Βασίλη Καμπίτση με θέμα τουρισμού, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ 22/01/2014 στο πολιτιστικό κέντρο του Πόρου, καθώς συγκεντρώθηκε 80% των επιχειρηματιών που τίμησαν με την παρουσία τους συμμετέχοντας σε μια γόνιμη συζήτηση.

  • Καλεσμένη στην ομιλία ήταν Ο κ. Αντιπεριφερειαρχης Σωτήρης Κουρής.
    Ο κ. Αντιδήμαρχος Ευάγγελος Κεκάτος υπεύθυνος της τουριστικής επιτροπής του νησιού μας.
    Ο πρόεδρος τοπικού συμβουλίου Επαμινώντας Κουστουμπάρδης.
    Ο επ/ πρόεδρος Γεώργιος Μεταξάς του Σωματείου ενοικιαζομένων δωματίων & διαμερισμάτων ‘’οιΠροννοι ‘’
    Ο κ.Βασίλης Καμπίτσης, έθεσε τα θέματα αναλυτικά ,
    Συγκοινωνίες , την μαρίνα του Πόρου , να ολοκληρωθούν τα ελλιπείς έργα στο λιμάνι , τα πλωτά , το δρόμο προς το μοναστήρι της Ατρος και άλλα πολλά που απασχολούν τους πολίτες και τους επιχειρηματίες της περιοχής , ζητώντας από τους αντιπροσώπους του νησιού μας κ. Σ. Κουρή, και κ. Κεκάτο να μεσολαβήσουν για την άμεση επίλυση τους,
    Ο κ.Κουρης αφού τοποθετήθηκε και εξέφρασε θετικά στα προβλήματα, όπου και τα περισσότερα ήταν εις γνώση του, υπεσχέθη ότι θα κάνει ότι περνά από το χέρι του για να βοηθήσει την περιοχή μας .
    Ο κ.Κεκάτος απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις, που έθεσε ο επ/πρόεδρο του Σωματείο, καθώς και στης διάφορες μαζικές ερωτήσεις από τους επιχειρηματίες του πόρου, και από τον πρόεδρο, κ. Κουστουμπάρδη λέγοντας ότι μια λύση θα ήταν για τον Πόρο η μεγαλύτερη διάρκεια τουρισμού με εναλλακτικές μορφές,
    Ο κ. Χαράλαμπος Σιμωτάς ανέφερε τα προβλήματα με της συγκοινωνίες με το ΚΤΕΛ, καθώς και ο κ. Δ. Θεοδωράτος ,και άλλοι επιχειρηματίες, ανέφεραν τον προβληματισμό τους για τον μοναδικό οδικό άξονα Πόρο- Αργοστόλι που παραμένει σε κακή κατάσταση.
    Εμείς απαιτούμε τόνισε ο κ. Κώστας Ρασιάς την αναγκαιότητα για την ασφάλεια των πολιτών να διορθωθούν οι λακκούβες και να μπουν μπάρες ασφαλείας, καθώς και για άλλα διάφορα που αφορά την περιοχή μας . Γενικά επάνω στα ίδια θέματα τοποθετήθηκαν οι περισσότεροι επιχειρηματίες, όπως Παναγής Σιμωτάς, Αντρέας Πετρατος, κ.Χαρήτος ,και άλλοι πολίτες.
    ο κ. Μεταξάς ανέφερε τα αιτήματα του Σωματείου αναλυτικά .

    Τουριστική Προβολή και Διαφήμιση
    Είναι απαραίτητο για τον τόπο μας να γίνουν ευρέως γνωστές οι τόσες φυσικές ομορφιές αλλά και η σημαντική κληρονομιά του Πολιτισμού και της Ιστορίας.

    Συγκοινωνίες

    Να αναβαθμιστούν όλες οι συγκοινωνίες τουλάχιστο στην θερινή περίοδο που σημαντικό είναι η διελεύσεις τουρισμού από την Ιταλία.
    Και το γεγονός είναι ότι δεν υπάρχει ανταπόκριση του ΚΤΕΛ Σάμη – Πόρο – Σκάλα , Κατελειό .
    Δρόμος Αργοστόλι – Πόρος
    Ο μοναδικός οδικός άξονας προς στην πρωτεύουσα αλλά και στα περισσότερα χωριά παραμένει σε κακή κατάσταση. Σε πολλά σημεία είναι ελλιπές οι προστατευτικές μπάρες
    Νομίζουμε ότι πρέπει να κοιτάξουμε και λίγο τα απομακρυσμένα χωριά .
    Αρχαιολογικοί Χώροι
    Ζητάμε την οικονομική υποστήριξη για την αξιοποίηση στους αρχαιολογικούς χώρους, την αναστήλωση αυτών καθώς και χώρο στέγαση για των αρχαιολογικών ευρήματα της περιοχής, όπως τα ευρήματα της Δράκαινας , και άλλα πολλά ,και να μας εξηγήσει ο κ. Κουρής τι γίνεται με την εγκατάσταση και τοποθέτησης βιτρίνες στο εκθεσιακό κέντρο .
    Τοπικά Προϊόντα
    Να δοθούν κίνητρα και να υποστηρίζονται οι διάφορες δραστηριότητες γύρω από τα αγροτικά προϊόντα για την προβολή και προώθηση αυτών, και κατά συνέπεια την καλύτερη ανάπτυξη της Κεφαλονιάς. Ζητάμε να μας δοθεί άδεια και χώρο για λαϊκή αγορά στον Πόρο .
    Η βιολογικές καλλιέργειες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν παράλληλα με τον τουρισμό τους νέους αγρότες για να μην εγκαταλείψουν το νησί μας.

    Η Γέφυρα του Πόρου
    Η μοναδική γέφυρα που ενώνει το κέντρο του Πόρου με τον υπόλοιπο οικισμό
    Όπως είναι γνωστό σε άλλα τα αίτημά μας ζητούσαμε και ζητάμε την κατασκευή μιας καινούριας τσιμεντένια γέφυρας.

    Φαράγγι Πόρου
    Το Φαράγγι του Πόρου, ένα φανταστικό τοπίο και δεν του έχουμε δόση την αξία που του αξίζει .
    Και τι γίνετε με το πλέγμα ασφαλείας για της κατολίσθηση που μας είχε υποσχεθεί ο κ. Κουρής
    Δρόμος προς το μοναστήρι της Ατρος

    Ένα από το παλαιότερα μοναστήρια του νησιού μας και δυστυχώς δεν έχουμε τον κατάλληλο δρόμο
    Πεζοπορικά Μονοπάτια

    Τα υπάρχουσα πεζοπορικά μονοπάτια συνιστάτε κόπια συντήρηση κάθε χρόνο
    Τα οποία τα έχουμε διαφημίσει σε όλα τα περιοδικά και στης Ιστοσελίδες Παραλίες

    Θα θέλαμε να προγραμματιστούν από τώρα η ημερομηνίες για την καθαριότητα της παραλίας του Πόρου με τα κατάλληλα μηχανήματα. Όλα αυτά συμπίπτουν και έχουν μεγάλη σχέση με τον τουρισμό .

    Ο κ.Κεκατος έδηξε πρόθυμος όπως πάντα να βοηθήσει όσο μπορεί στον τομέα του τουρισμού.
    Κάλεσε τον κ. Μεταξά και τον κ. Καπμίτση για περεταίρω συζήτηση και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, που η περιοχή μας μπορεί να προσφέρει.
    Γ.Μ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου