Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Το κοινωνικό πρόσωπο του ΟΚΑΠ

ΠΗΓΗ   on December 10, 2013
Ο Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Παιδείας είναι το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Κεφαλονιάς, που ασχολείται με την φροντίδα και υποστήριξη των ηλικιωμένων, των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και των οικογενειών που αντιμετωπίζουν σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα.
Πέρα από τους Παιδικούς σταθμούς, φροντίζει σε καθημερινή βάση ηλικιωμένα και μοναχικά άτομα, μέσω του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» από την μία άκρη του νησιού ως την άλλη, μοιράζει φαγητό σε άτομα που έχουν μεγάλη ανάγκη, στο Αργοστόλι, στο Ληξούρι, στη Σάμη και στην Πύλαρο. Με τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου καλύπτει βασικές ανάγκες σε τρόφιμα ατόμων και οικογενειών και κυρίως λειτουργεί υποστηρικτικά και συμβουλευτικά μέσω της Κοινωνικής του Υπηρεσίας για άτομα και οικογένειες με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Φέτος στην προσπάθειά μας να έρθουμε ακόμη πιο κοντά στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη θα προφέρουμε γιορτινό γεύμα, την ημέρα των Χριστουγέννων, την ημέρα της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων, σε ηλικιωμένα και μοναχικά άτομα, σε συνεργασία με εστιατόρια, στο Αργοστόλι και στο Ληξούρι. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην Κοινωνική Υπηρεσία του ΟΚΑΠ, Λ. Βεργωτή 131, τηλ. 26710 22425, κα Γαρμπή Κατερίνα.
Δωρεά τροφίμων έτους 2013

Εντωμεταξύ, ο ΟΚΑΠ είναι δικαιούχος για δεύτερη συνεχή χρονιά, όπου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας, θα ξεκινήσει την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013 τη διανομή τροφίμων, που μέχρι τώρα έχουν παραληφθεί, στο πλαίσιο του προγράμματος «Δωρεάν Διανομής Τροφίμων στους απόρους της χώρας έτους 2013». Πρόκειται για ένα πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε, που λαμβάνει χώρα σε ετήσια βάση και είναι συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα. Στα πλαίσια αυτά η διανομή των τροφίμων (ζυμαρικά, γραβιέρα ) θα ξεκινήσει στην περιοχή της Δ.Ε. Αργοστολίου, Δ.Ε. Λειβαθούς και θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα στις υπόλοιπες Δ.Ε. του Δήμου Κεφαλονιάς. Οι δικαιούχοι θα παραλάβουν τα τρόφιμα, που δικαιούνται με τη συνδρομή των Μονάδων «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Κεφαλονιάς.
Ο Πρόεδρος
Διονύσης Κοκόσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου