Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

ΝΕΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017
Δελτίο Τύπου
Στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ΕΣΠΑ και RIS3  στη συνάντηση Απ. Κατσιφάρα και Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων

Η Περιφερειακή Στρατηγική Ευφυούς Εξειδίκευσης (RIS3), η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, το φυσικό αέριο και η πορεία του ΕΣΠΑ 2014-2020, ήταν τα θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση που είχε στην Αθήνα, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων Παναγιώτη Κορκολή.

Αναφορικά με την Περιφερειακή Στρατηγική Ευφυούς Εξειδίκευσης (RIS3), στόχος ήταν η στενότερη συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας και Υπουργείου, ώστε να «τρέξουν» όσο το δυνατόν ταχύτερα οι διαδικασίες και οι προκηρύξεις για να κατορθώσουμε να στηρίξουμε εμπράκτως την επιχειρηματικότητα και ιδίως τις νεοφυείς επιχειρήσεις και τους νέους επιστήμονες να μείνουν στη χώρα μας.
«Η αξιοποίηση γνώσεων και άλλων εργαλείων μπορεί να ανοίξει νέες προοπτικές στην ανάπτυξη καινοτομιών. Αυτό που θέλουμε είναι να γίνουν οι πόλεις της Δυτικής Ελλάδας έξυπνες, πράσινες και καινοτόμες, ενισχύοντας την ελκυστικότητα τους σε όρους αγοράς και κοινωνίας» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας.
Παράλληλα, τέθηκε το θέμα έλευσης του φυσικού αερίου στη Δυτική Ελλάδα, το οποίο είναι μείζονος σημασίας, όπως τόνισε ο κ. Κατσιφάρας, αφού αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ταχύτερη ανάπτυξη της Περιφέρειάς μας. Και από τις δύο πλευρές συμφωνήθηκε η οικονομική υποστήριξη του εγχειρήματος, όταν θα έχει ολοκληρωθεί το αντικείμενο της Προγραμματικής Σύμβασης που έχει συμφωνηθεί μεταξύ Περιφέρειας και των τμημάτων του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας και Αιτωλοακαρνανίας και έχουμε τα τελικά πορίσματα.
Στη συνάντηση συζητήθηκε, επίσης, η πορεία υλοποίησης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», ενώ παρουσιάστηκαν οι στρατηγικές των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων και της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, στις οποίες, μαζί με την καταπολέμηση της φτώχειας και της άρσης κοινωνικών ανισοτήτων, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει θέσει ως βασικές προτεραιότητες.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε, στο πρόγραμμα στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω του ΠΕΠ, ύψους 60 εκατ. ευρώ, καθώς και η «Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα», που περιλαμβάνει σχέδιο δράσεων για την ενίσχυση των επιχειρήσεων.
«Προσπαθούμε να στηρίξουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη μικρή και μικρομεσαία επιχείρηση, που πλήττεται βάναυσα από την κρίση τα τελευταία χρόνια, δίνοντας μια ‘ανάσα’ μέσα από τις δράσεις μας» κατέληξε ο Απ. Κατσιφάρας.
Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, η διευθύντρια της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» Άλκηστις Σταθοπούλου,  ο προϊστάμενος της Μονάδας Β1’ Διαχείρισης Πράξεων Αξόνων Προτεραιότητας 1,3,4 του Ε.Π. 2014-2020 Νίκος Θωμόπουλος,  η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Διονυσία Μαράτου, ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών Δημήτρης Καραβίδας, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Λυκούργος Σταματελάτος, το στέλεχος της Μονάδας Α’ Προγραμματισμού και Αξιολόγησης του Ε.Π. 2014-2020 Αριστείδης Μαμασιούλας, καθώς και συνεργάτες του Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου