Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

ΠΩς ΜΑς ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ

H E L L A S

Τιμη κ δοξα σε αυτους που αλλαξαν το ονομα της χωρας μας στη σωστη του αποδοση στα Αγγλικα στις εμφανισεις των αθλητων και των εθνικων μας ομαδων με πρωτοστατη ολων αυτων τον Παναγιωτη Γιαννακη το 2005 την πρωτη φορα που ηταν προπονητης της Εθνικης μπασκετ..και στα γραμματοσημα ετσι ειναι γραμμενο..κατι ελεεινοι σε κατι ΕΡΤ κλπ συνεχιζουν να αποδιδουν το ονομα της χωρας μας με τον ορο που θελουν καποιοι να μας αποκαλουν ..δηλ.."Γραικους" κι οχι Ελληνες...
Ειναι κατανοητο ποιοι και απο πιο χωρο στεναχωριουνται κ αφριζουν οταν ακουν το ονομα "Ελλαδα"..ειναι αυτοι που σωνει και καλα μας βαφτισαν "Ρωμιους" με ολα της τα παραγωγα ("Ρωμιοσυνη" κλπ)..ειναι κατανοητο οτι εχουν μελλοντικα οφελη απο αυτο..οποιος ειναι Ρωμιος ας παει στη Ρωμη.




Τρίτη, 7 Μαΐου 2013

Νίκος Γκάλης: Ο τελευταίος Έλληνας που ένωσε όλους τους Έλληνες.
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΟΥ  
 Ε Δ Ω  Ο  ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ  ΜΟΥ  ΣΕ  ΑΡΧΙΚΕΣ ΜΟΥ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ,
ΝΙΚΟΣ  ΓΚΑΛΗΣ  ΑΠΛΑ  Ο  ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ!


20 ονόματα με τα οποία αποκαλούν την Ελλάδα οι άλλες χώρες

ΚΑΙ ΜΕ  ΠΗΓΗ  ΤΑ  mikropragmata.lifo.gr

Κι όμως, σχεδόν κανείς δεν αποκαλεί τη χώρα μας με το όνομά της!

Όπως όλοι (ελπίζω) γνωρίζουμε, το επίσημο όνομα της χώρας μας είναι «Ελληνική Δημοκρατία«. Αναγνωρισμένο διεθνώς, και erga omnes, που λέει ο λόγος. Η επίσημή του μετάφραση στην αγγλική γλώσσα είναι «Hellenic Republic», στην δε γαλλική «Republique Hellenique».
Κι όμως, αυτή την επίσημη ονομασία της χώρας μας, που δεν είναι τυχαία (εκφράζει την ιστορική συνέχεια του ελληνικού έθνους, αλλά και μια ακόμα σχέση με την κλασική αρχαιότητα, το δημοκρατικό πολίτευμα), δεν την χρησιμοποιεί κανένας, μα κανένας στον κόσμο, πέραν των επίσημων εγγράφων. Πώς μας αποκαλούν πέρα από τα συνορά μας;

Ο δυτικός κόσμος, αλλά και οι σλαβικές χώρες, προτιμούν να χρησιμοποιούν παράγωγα του λατινικού Graecia.
Οι Άγγλοι μας αποκαλούν Greece, οι Γάλλοι (που κι εμείς τους «ξεβαφτίσαμε» για να είμαστε δίκαιοι) Grèce, οι Γερμανοί Griechenland, οι Αλβανοί Greqi, οι «αδελφοί» Σέρβοι  Grčka, το ξανθό γένος των Ρώσων που μονίμως αναμένουμε να μας σώσει Gretsiya. Οι δε Φυρομίτες γείτονες Grcija.
Αλλά ας πιάσουμε και άλλες διαλέκτους, οι οποίες μας περιποιούνται καταλλήλως: Οι Άραβες μας λένε yunan. Οι λατρεμένοι μας γείτονες Τούρκοι Yunanistan. Αλλά και οι Ινδοί μας λένε grees, οι Αρμένιοι Hunastan, οι Τσέχοι Řecko, οι Γιαπωνέζοι Girisha, οι Εσθονοί Kreeka, οι Γεωργιανοί saberdzneti, ο γλυκούλης Κιμ Γιονγκ Ουν μας λέει geuliseu, ακόμα και στα σουαχίλι μας φωνάζουν Ugiriki. Και οι Ισραηλίτες grikhnland. Οι Ουαλλοί πάλι, εντελώς στον κόσμο τους, μας αποκαλούν Gwlad Groeg. Ακόμα και οι Μαορί μας φωνάζουν Kariki. Ορίστε μας…
Θα έγραφα κι άλλα, αλλά θα με χαστουκίσετε. Πάμε στοίχημα ότι αν πάτε σε οποιαδήποτε από αυτές τις χώρες και τους πείτε «Είμαι από την Hellenic Republic», θα σας ρωτήσουν σε ποιον πλανήτη βρίσκεται και πότε προσγειώθηκε το διαστημόπλοιό σας..
Η Ελληνική Δημοκρατία, αλλά και παλαιότερα η «Ελληνική Πολιτεία», και το «Βασίλειον της Ελλάδος» δεν κατάφεραν ποτέ το επίσημο όνομα της χώρας να χρησιμοποιείται διεθνώς στις συναλλαγές, στο εμπόριο, ούτε καν στα ιστορικά βιβλία, ούτε καν στους άτλαντες της γεωγραφίας. Ούτε καν το «Ελλάδα» δεν μπορέσαμε να δούμε να χρησιμοποιείται.
Τί θέλω να πω;  Όποια κι αν είναι τελικά η επίσημη ονομασία «erga omnes» του γειτονικού κράτους, όσο κι αν όλοι μας θα προτιμούσαμε να μην υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» στο όνομά του, ας αναρωτηθούμε, με ειλικρίνεια. Πώς θα το αποκαλούν όλοι; Όπως, δυστυχώς, το αποκαλούν από την ίδρυσή του. Κι έχουν περάσει εικοσιπέντε χρόνια.
Ασφαλώς και δεν χαίρομαι γι’ αυτό.  Νιώθω όμως ότι αυτό το ζήτημα… το χάσαμε εδώ και καιρό. Και ελπίζω τουλάχιστον κάποιος κάποτε εκεί έξω να μάθει πως τη χώρα μου δεν τη λένε Greece αλλά Ελλάδα.

3 σχόλια:

  1. Χα χα χα
    Εδώ με τα εθνικά ονόματα έχει γίνει το μεγάλο τουρλουμπούκι, κοινώς χάβρα.
    Κάποια στιγμή εκεί κατά την εποχή του Ομήρου ονομαστήκαμε Έλληνες (από το Συνέλληνες – Πανέλληνες) μέχρι που πλακώσανε οι Ρωμαίοι και γίναμε Ρωμαίοι – Ρωμιοί μετά την επικράτηση του Χριστιανισμού κατά το 500 μχ. Το Έλληνας ήταν του κλώτσου και του μπάτσου γιατί σήμαινε καθαρά Ειδωλολάτρης! Χα χα χα.
    Με το σχίσμα μείναμε οι Έλληνες σαν Ρωμαίοι και οι Ρωμαίοι στο Δυτικό κομμάτι γίνανε Φράγκοι - Λατίνοι. Αυτό και αν είναι μπέρδεμα!
    Τί να πει ο έρημος ο Διάκος ότα τόνε παλουκώνανε οι τούρκοι, ότι είναι Έλληνας δηλαδή ειδωλολάτρης, και κληρικός γαρ?
    Πότε σταμάτησε η χριστιανική Εκκλησία μας τη «κόντρα» προς τη λέξη Έλληνας?
    Είναι πάνω - κάτω 100 χρόνια??
    Μα και ο Κοραής, ο Μαβίλης και άλλοι, το Γραικός προτιμούσαν μια και έτσι πλέον είχαμε πλασαριστεί για 1500 χρόνια και βάλε στους «απόξου».
    Δηλαδή στη σύνοδο τση Φλωρεντίας τί θα έλεγε ο Πάπας, μαζευτήκαμε εδώ χριστιανοί Λατίνοι και Έλληνες δηλαδή ειδωλολάτρες??
    Στην ουσία κατά τη δεκαετία του 60΄ πρακτικά ξεκίνησε η προσπάθεια να μας μάθουν οι απέξω σαν ΕΛΛΗΝΕΣ.
    Μέχρι και η δικτατορία προσπάθησε με το γνωστό ΕΛΛΑΣ – ΕΛΛΗΝΩΝ – ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ.
    Άλλο μπέρδεμα και αυτό πάλε, δηλαδή ΕΛΑΔΑ – ΕΙΔΩΛΩΛΑΤΡΩΝ – ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ, σύμφωνα με το «παλιό» !! χα χα.

    Οπότε πώς να μη θυμηθώ κάτι τέτοιες ώρες το νόνο μου που αμολάριζε ώρες - ώρες το φιλοσοφημένο «ΠΑΡΤΕ ΔΙΑΟΥΛΟΙ ΒΑΓΙΑ» ???
    Ρόκκος Σπ.

    Κά κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το Ελλας φιλε ειναι τεραστια λεξη και γι αυτο προσπαθησαν να την εξαφανισουν.Νομιζω η επιλογη εθνικης μπασκετ τοτε που το επανεφερε στις μπλουζες μας εδωσε αυτο το κατι που μας ελειπε σαν εθνος. Την περηφανια και αναγνωριση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι φίλε μου!
    Βαριά λέξη το «είμαι Έλληνας».
    Αν και δεν είμαι σοβινιστής η καθαρά ρεαλιστική πλευρά είναι ότι η ΕΛΛΑΔΑ προστάτεψε και (με μια καθαρά Ελληνική λέξη) στην ουσία έδωσε ΥΠΟΣΤΑΣΗ στο σημερινό Δυτικό κόσμο και αντ΄ αυτού προς απόδοση ευγνωμοσύνης προφανώς, εισέπραξε και εισπράττει συνεχείς «σφαλιάρες».
    Τί φταίει για τη κατάντια μας?
    Οι Νεοέλληνες δεν μάθανε ποτέ τη πραγματική ιστορία τους.
    Φούμαρα και μεταξωτές κορδέλες μαθαίνουν με αποτέλεσμα την έλλειψη ΠΑΙΔΕΙΑΣ και την συντήρηση της διχόνοιας.

    Φανταστικό είναι ότι τη μόνη αληθινή και πραγματική έκφραση για το έθνος μας τη συναντάμε στην άλλη άκρη του πλανήτη:
    ΕΛΛΑΔΑ
    « ΣΙ–ΛΑ» (希臘)
    (μετάφραση):
    «Ο άλλος μεγάλος πολιτισμός»!!

    Υ.Γ.
    Αυτά τα ολίγα για να μη μας κοροϊδεύουν και να μην αυτοκοροϊδευόμαστε.
    Ρόκκος Σπύρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή