Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

νεα ΤΗΣ ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Ι.  «ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ» - ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ

         Συνεχίζεται με επιτυχία στην Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη το πρόγραμμα της Εθνικής Βιβλιοθήκης «Κάθε μήνα έχει θέμα» με θέμα «Οι  μάσκες, το σύμβολο του Καρναβαλιού», που ετοιμάστηκε σε συνεργασία με το Β΄ Νηπιαγωγείο Ληξουρίου και την εκπαιδευτικό κ. Διαμαντίνα Σταθάτου. Πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες συναντήσεις με τους μικρούς μαθητές στις 6, 9 και 15 Φεβρουαρίου και απομένει η τελευταία, την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018.

II.   ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΝΑ ΓΑΪΤΑΝΙΔΟΥ

           Πρόσφατα από τις εκδόσεις «Γλαύκη» κυκλοφόρησε το βιβλίο της συμπατριώτισσάς μας Άννας Γαϊτανίδου με τίτλο «Μια φορά κι έναν καιρό ήταν η ορθογραφία». Πρόκειται για ένα βιβλίο, που εφαρμόζει μια βιωματική μέθοδο διδασκαλίας της ορθογραφίας με οπτικοποιημένα παραμύθια και ασκήσεις για κάθε κανόνα, ώστε τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης αλλά και αυτά που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες, να μπορούν να αλληλεπιδράσουν και να παίξουν μαθαίνοντας ορθογραφία.
           Η συγγραφέας Άννα Γαϊτανίδου θα είναι μαζί μας στο γραφείο της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης το Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018, 10.30 το πρωί, για να δημιουργήσει με μαθητές βιωματικές ομάδες εκμάθησης ορθογραφίας μέσα από θεατρικά και κιναισθητικά παιχνίδια.
ΙΙΙ.   ΜΕ ΤΟ ΚΕΔΔΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

         Την Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη δεν την ενδιαφέρει μόνο η διακίνηση λογοτεχνικών, επιστημονικών, πολιτικών κ. ά. βιβλίων, δεν ενδιαφέρεται μόνο για τη διαδικασία και την αποδοτικότητα της ανάγνωσης  αλλά στρέφει την προσοχή της και στη σχολική μελέτη. Η μελέτη των σχολικών μαθημάτων στο σπίτι απασχολεί εκπαιδευτικούς, γονείς και οπωσδήποτε τους μαθητές κάθε ηλικίας. Πρόκειται για μια διαδικασία που έχει τους δικούς της κανόνες, τις δικές της πρακτικές μεθόδους, αλλά και τις δικές της δυσκολίες.
         Για όλα αυτά θα μιλήσουμε με γονείς σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το επιστημονικό προσωπικό του ΚΕΔΔΥ. Θα υπάρξει νεότερη και πιο συγκεκριμένη ανακοίνωση για τους ομιλητές, τη θεματολογία και τον τόπο της συνάντησης, η οποία προγραμματίζεται για το Σάββατο, 9 Μαρτίου, 5.30 το απόγευμα.
  ΙV.   EYXAΡΙΣΤΙΕΣ
         Η Διευθύντρια και το Εφορευτικό Συμβούλιο νιώθουν την υποχρέωση να ευχαριστήσουν και δημόσια την ιατρό μικροβιολόγο κ. Έλενα Καραφυλλιά-Βουτσινά για τη χρηματική δωρεά της προς την Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη στη μνήμη του άνδρα της Άγγελου Βουτσινά. Πρωτοβουλίες τέτοιου είδους αποκτούν ιδιαίτερη αξία τη σημερινή εποχή της κρίσης. Τα χρήματα θα διατεθούν για συγκεκριμένες δραστηριότητες της Βιβλιοθήκης.

                                                  ΤΟ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
                                               ΤΗΣ ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου