Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

ΑΦΙΕΡΟΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΡΙΣΙΑΝΟ ΟΜΗΡΙΣΤΗ ΣΠΥΡΟ ΡΟΚΚΟ,, ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΡΙΟΤΗ ΟΜΗΡΙΣΤΗ-ΚΑΛΙΤΕΧΝΗ ΑΒΡΑΑΜ ΠΑΝΑΓΑΤΟ


3  φρεσκα  σχόλια σε

https://porosnews.blogspot.gr/2018/02/blog-post_195.html…

ΝΕΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΜΕ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΗ
POROSNEWS.BLOGSPOT.PE

  1. Άααααααα φχαριστήθηκα διαδιχτυακή αποτοξίνωση !!!!
    Και λαγάνα Πελοποννησιακή φυσικά.! 


    Λοιπόνε φίλε «Poros» επειδή το παλεύεις να βρεις προβλήματα για τη θεωρία Άσσος = Ομ. Ιθάκη, γνωρίζεις νομίζω πως ο Όμηρος γράφει ότι το νησί τση Ιθάκης ήταν στη σκιά «προς ζόφον», είτε του Καλού όρους, είτε γενικώς προς τα Δυτικά. Τα άλλα νησιά ήταν προς Ανατολή (ι – 25) «αὐτὴ δὲ χθαμαλὴ πανυπερτάτη εἰν ἁλὶ κεῖται
    πρὸς ζόφον, αἱ δέ τ᾽ ἄνευθε πρὸς ἠῶ τ᾽ ἠέλιόν τε»,…
    Οπότε ποιό το πρόβλημα? Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι δε μ΄ αφήνεις να αγιάσω ορέ! Χα χα.
    Τώρα η παραλία της σημερινής Άσσου δεν είναι η Ομηρική η οποία ήταν μπορεί και 200 μέτρα πιο πίσω και προφανώς μεγαλύτερη μια και η κοιλάδα (τρόπον τινά ) του σημερινού νησιού έχει σχηματιστεί από τις προσχώσεις του εκεί χειμάρρου (Ρυάκας).
    Η οποία παραλία πλέον σταμάτησε να είναι ενεργή, γιατί σταμάτησαν να κατεβαίνουν φερτά υλικά μέσω της ροής του χειμάρρου και μάλλον πάει για εξαφάνιση.
    Έπειτα ωραία η άμμος αλλά έχεις δοκιμάσει να τραβήξεις μεγαλούτσικο πλοίο πάνω της εκεί που είναι μάλιστα βρεγμένη? Στο βότσαλο όμως δεν υπάρχουν μεγάλα προβλήματα.
    Τρίτο τι πιο εύκολη απεικόνιση της επιστροφής του Τηλέμαχου υπάρχει, από το να κατέβη από το πλοίο ακόμα και στην Αγιαθυμιά ή πάρα πάνω στου Correli και να πάει πάνω στο Καλό Όρος να συναντήσει τον πατέρα του, ενώ οι σύντροφοί του κάνανε το γύρο της Ερίσσου περνώντας από τη Πανεπιστημιούπολη τση Αστερίδας? (Καθότι κατά τσου Νοτίους, Αστερίς = Διδασκαλείο)!

    Δε ψάχνουμε τώρα μια και αρχίνησε η νηστεία να βρούμε και να ξεμπλέξουμε με το Δουλίχιο για να ξεχνάμε και την πείνα μας? Κα κα κα κα κα κα.
    Εκειό το σιτοφόρο το» Πολύπυρον» ντέεεε.
    Λοιπόνε όλα τα περίμενα αλλά να διαβάζουνε τόσα χρόνια το πεδίον του Σκάμανδρου σα πολύπυρο (Ιλιάδα ραψωδία Φ, μια από τσι πιο επικές ραψωδίες) και να το μεταφράζουνε πεδίο με τα πολλά στάρια δε το περίμενα ποτές των ποτών… Και αλλαχού όμως βεβαίως – βεβαίως!!
    Όλοι πεινασμένοι ήτανε τότενες ορέ???
    Εγώ το πάλεψα λιγάκι στο https://www.portoassos.gr/δουλίχιον- το- πυροφόρον/

    Κά κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχω προλαβει το να βγαζουμε καικια με τα βαζα και εν μερη για το βοτσαλο εχεις λιγο δικιο ,αλλα επειδη το καικη βγαινει σε φαλαγγια στημ αμμο επειδη ειναι και πιο ομαλη παει καλυτερα. Ο πορος να θυμισω πριν τσου σεισμους 53 ειχε περισσοτετη αμμο και απο την σκαλα αλλα ανοικοδομηθηκε ολο το νησι.τσαμπα νταμαρι τοτε. Δεν ξερω μην την πουλαγανε και αοεναντι οπως τον ασβεστη
    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί ορέ εμείς πήαμε πίσω?
    Είχανε φέρει με αρματαγωγό ένα σπαστήρα έδεκει στη γλίστρα για τα σκάφη αν τη πρόσεξες αφού μας επισκέφτηκες και δεν άφησε γουλί για γουλί. Αμμοχάλικο γίνηκε η μισή παραλία. Βγάζανε για χρόνια και μέσα από τη θάλασσα την άμμο και τη ξεπλένανε μάλιστα με νερό «γλυκό», γιατί η αρμύρα ήτανε πρόβλημα στα χαρμάνια.

    Χα χα.
    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ  ΣΤΟ  ΦΙΛΟ ΜΑς  ΡΟΚΚΟ,, 
Πως  ο Οδδυσσεας  δεν ηταν Ασιοττης (ΟΥΤΕ  ΠΡΟΝΑΣΟΥς)
Αλλα Ποριότης,, πιθανον  ειχε  εξωχικό  εδεκει στην Ομορφη Ασσο για τσι
φιλεναδουλες του (ΚΙΡΚΗ-ΚΑΛΥΨΩ κ.α)και τον εμπερδεψε  που  βρηκε τα ιχνη του! χαχαχα

KAI  ΠΟΛΛΑ σχολιακια στον ταφο Οδυσσεα.
Ειναι λεπτο (think)το θεμα

9 σχόλια:  ε δ ω


  1. Εκτός από σας τους Κεφαλονίτες, έχει πει κανένας αρχαιολόγος ποτέ ότι αυτός είναι ο τάφος του Οδυσσέα;
  2. Φοίβο, θα πρέπει να είναι κανείς πολύ αφελής για να περιμένει ότι κάποιος αρχαιολόγος θα έλεγε έτσι απλά ότι αυτός είναι ο τάφος του Οδυσσέα. Τουλάχιστον όχι πριν επεκταθούν οι έρευνες και ανασκαφθεί το παλάτι και ο οικισμός. Η ύπαρξη όμως του συγκεκριμένου τάφου άνακτος στην περιοχή, σαφώς και δίνει το προβάδισμα σήμερα στην Κεφαλονιά και σαφώς οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια εκεί, την τοποθέτηση της Ομηρικής Ιθάκης δηλαδή την ύπαρξη του επίκεντρου της εξουσίας όχι μόνο για το νησί της Κεφαλονιάς, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή του κεντρικού Ιονίου, όπως αναφέρει ο Κολώνας. Για ενημέρωση σου ο Δρ. Λάζαρος Κολώνας δεν είναι Κεφαλονίτης.

    Το ίδιο ισχύει και για τον αρχαιολόγο Δρ.Αντώνη Βασιλάκη (Κρητικός), που μετά το τέλος του πρώτου έτους της ανασκαφής ενός μεγάρου κοντά στον τάφο ανέφερε επιγραμματικά με δημόσια δήλωσή του:

    «Τώρα πια η Κεφαλληνία μπορεί να 'ναι περήφανη που διαθέτει ένα εμφανίσιμο καθαρό μυκηναϊκό οικισμό, τον πρώτο που ανασκάφτηκε μετά από 200 χρόνια έρευνας, και που μπορεί να θέσει την μόνη σοβαρή υποψηφιότητα - για... τους αμφισβητίες, γιατί για μας είναι περισσότερο από ξεκάθαρο ότι: Ναι, εδώ ήταν η πρωτεύουσα της επικράτειας των "μεγάθυμων" Κεφαλλήνων (σημερινά νησιά Κεφαλληνία, Ιθάκη, Λευκάδα και Ζάκυνθος, αλλά και τμήματα της απέναντι στεριάς), στους οποίους "άναξ", σύμφωνα με τον Όμηρο, ήταν ο Οδυσσέας!»

    Το σοβαρό ερώτημα που θα έπρεπε να σε απασχολεί είναι γιατί κρατάει ο Κολώνας το στόμα του κλειστό και όχι (επίτρεψε μου) το αφελές ερώτημα αν εκτός από τους Κεφαλονίτες, έχει πει κανένας αρχαιολόγος ποτέ ότι αυτός είναι ο τάφος του Οδυσσέα;

  3. ο Δρ. Λάζαρος Κολώνας δεν είναι Κεφαλονίτης.ΑΥΤΟ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ,,ΑΝ ΘΕς ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ! Εχω ξανει στο ποροσβρεςς νομιζω ,ή στους Πρόννους αναφορα στο Κολωνα,, εχω φωτορεπορταζ με ολα οσα εχει σε πελλοπονησο αξιοπιησει,αφηνωντας στην μοιρα του τον ταφο στα Τζαννατα! Τελος καπάκι,, (ισως μην ανακατεψει καταστάσεις) του δωθηκε υψηλη θεση σε αθήνα, και τέλος ο γιος του ειναι μαλλον υπευθυνοις του Μουσειου Πατρας! δεν εχω να σχολιασω κατι αλλο,, επειδη τυχανει να εχω μιλησει με αρκετους αρχαιολογου, μιας και κανουν ανα καιρους "πασαρελα " στο Χωριο μου,, ο καθένας εχει την δική του θέληση για προβολή στις δικές του αναζητησεις, και πανω κάτω,, το οτι εδω ηταν η Ιθακη,, σε διαβεβαιω πρεπει οσοι βρεθηκαν εδω να το πιστευουν σιγουρα

  4. νομιζα οτι απαντουσα στον συχνο σχολιαστη από Ασσο Σπύρο Ροκκο,, και σας ευχαριστω για την διευκρινηση κυριε Γιανκο,αναδημισιευσα το σχολιο σας, σε νεα αναρτηση με υποσυνδεσμους ενημερωσης με κύριο κολώνα στο http://porosnews.blogspot.com/2018/01/blog-post_14.html

  5. Έ τώρα αφού με έπρηξες εσείς εκειάπουκά του κρατάτε τσι κουκάλες του Δυσσέα και εμείς εδάηπάνου την Ομηρική Ιθάκη.
    Να τι γράφουνε οι Βενετσιάνοι που γύρευε τι βρήκανε στο νησί τση Άσσου και δε το ψάχνει κανένας:


    (V΄ ha [Vi è] nel distretto di quest Isola [Cefalonia] la Fortezza di Nasso o Asso, era la celebre antica Itaca: edificata nell anno 1595. a valida difesa di quelle spiaggie.).

    Μετάφραση:
    [Υπάρχει στην περιοχή αυτού του νησιού (Κεφαλονιά], το Φρούριο της Νάξου ή το Άσσο, (που) ήταν η περίφημη αρχαία Ιθάκη: χτίστηκε (το φρούριο) το έτος 1595, μια έγκυρη υπεράσπιση αυτών των παραλιών.].

    Αγιοβαλεντίνικο στο φίλο μου το Γιώργη.

    Μάκια – μάκια –μάκια. 

  6. Φιλε Νασιοτη εγω θα το φωναζω μεχρι να μου αποδειξει καποιος οτι κανω λαθος χαχα.ευκινοι οι βενετσιανοι απλα καταλαβανε μιας και ειναι εξυπνος λαος οτι η Ιθακη ειναι η κεφαλονια αλλα επειδη φατδα Ιταλια εισαστε εσεις γι αυτο και την πατησανε. Τωρα οσοι ερχονται Πορο και βλεπουν και τον ταφο του Οδυσσεα καταλαβαινουν τι εχει παιχτει.

  7. Εμείς πάντως ετοιμάζουμε δύο νήες μιλτοπάρειες και θα λοχεύουμε
    ἐν πορθμῷ Ἰθάκης τε Σάμοιό τε παιπαλοέσσης, άμα σας κουτάει βγείτε και θα γένει τσή Μακεντόνιας.
    Λέαμε να βάλουμε άλλες δύο έδεκει στον Αθέρα, αλλά αποκείθε μεριά φυλάνε οι Παλιξιάνοι με κάτι φελούκες και είναι και μοβόροι!

    Κά κα κα κα κα κα κα κα κα κα

  8. Προσοχη εδεκει με τσου γειτονες σας θα παρει φορες ο Καμπανης. Η θηναια γη (λεππτη απο το θηνκ think. η απο μερος τσι θεας Αθημας, η τελος λογο των Αθηναιωνε χαχα.Ο αθερας μας κοπαναει ο καμπανης πως ειναι ο Φωρκυνας. Στεκει;

  9. ΟΥ ΘΗΝ, δηλαδή, ΒΕΒΑΙΩΣ ΟΧΙ !!

    Τώρα γιατί με εμπλέκεις σε εμπόλεμη κατάσταση εκεί που πάμε για αποκλιμάκωση??
    Πρώτα πρώτα δεν υπάρχει Ελληνική λέξη «θην» εκτός από κάποιο μόριο (ού θην-βεβαίως όχι) ή Ομηρικό επίρρημα άσχετο με το προσδιοριζόμενο από τον κ Καμπάνη. Υπάρχει βέβαια και το «Θήνιον» αλλά για να μη χαρεί και πάθει τίποτα, έχει σχέση με τον θηλασμό, θηλάστρια, θηλώ, θήνιον (λ>ν) , κα κα κα κα.
    Εκεί που μπορεί να σταθεί η θεωρία κόλπος Αθέρα = Φόρκυνας είναι το σημείο όπως λέει ο Όμηρος, που όταν η Αθηνά σκόρπισε την ομίχλη και έφυε η θαμπούρα ο Οδυσσέας πήδαε από τη χαρά του και φώναζε, "νάααα το Αθερονήσι μου" !!! Και δι΄ αυτού και μόνο επείσθη ότι ήτανε στα πάτρια εδάφη.

    Κα κα κα κα κα κα κα
    Ρόκκος Σπύρος

3 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χα χα ωραίος ο φίλος Αβραάμ, καλλιτέχνης !
    Αρχίζει να μπερδεύει και μένανε με τσι «μαγικές» εικόνες του και καμιά ώρα που θα έχω κατεβάσει λίγη ρομπολίτσα πάρα πάνω, θα ψάχνω να εύρω που είναι το σπίτι μου! Να με χωρίσεις θέλεις αφέντη μου??
    Τώρα εφκείνη τη θεωρία δηλαδή τον Οδυσσέα και από εδώ και από εκεί, δε την είχα σκεφτεί, έχει όμως μια σοβαρή βάση:
    Τση Πενέλοπε πού τση άρεσε να κοιτάει και να αναπολεί τα παιδικά τση χρόνια και τσι τσιλιπουρδιές τση? Προς Ανατολή βέβαια που ήτανε και το πατρικό τση.
    Πώς να τση χάλαε το χατίρι ο Δυσσέας? Βρήκε τη λύση λοιπόνε και την σπίτωσε έδεκει στα Τζαννάτα και άστη σου λέει να κοιτάει όσο θέλει, άλλα πράματα μη κάνει μονάχα.
    Τσι άλλες θεές τσι έφερνε από Δυτικά και φυσιολογικά είχανε κουρλαμάδα με τα ηλιοβασιλέματα οπότε να και η βιλίτσα στο κάστρο τσή Άσσου και όλα μέλι γάλα που έλεε κι ο νόνος μας.
    Εδώ ολόκληρη Τροία κυρίεψε μέσα σε μισή μέρα, σιγά μπας και δε μπορούσε να σμίξει Δύση με Ανατολή!
    Κα κα κα κα κα κα κα.

    Υ.Γ.
    Ένα μικρό λαθάκι γλέπω όμως καλλιτέχνη μου.
    Ενώ τη βιλίτσα τση φιλοξενίας για τσι θεές την έχεις πετύχει αν και δεν είναι υπαρκτή πλέον , ξέχασες τον υπαρκτό Λουτρώνα (πως λέμε Παρθενώνα) απάνου στο λαιμό τση Άσσου (ερειπωμένο τουρ. περίπτερο), που έδεκει δίπλα ακριβώς προς το Μύρτο, υπήρχε η «ιερή λίμπα» που εκάνανε οι θεές το μπάνιο τσου στο ζεστό νερό τση.
    Η ιερότητα τση λίμπας δε, απόλυτα πιστοποιημένη αφού μέχρι τώρα όσες γριές εμπανιάριζαν το καλοκαίρι δεν είχανε ανάγκη από ντοτόρους και φάρμακα για τα αρθριτικά τσου!
    Και με βάζει σε υποψίες εναντίον σου αυτό, γιατί ταυτόχρονα με τη δική σου παράλειψη σταμάτησε και η νυχτερινή φωταγώγηση του αρχαίου κτηρίου.
    Διαολική σύμπτωση τάχα ή υπονόμευση???
    Καλές απόκριες και εκειός ο Ινδιάνος φύλαρχος στο Πόρο μη σε ξεγελάει, καπετάνιος ήτανε…

    Χα χα χα χα χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αστα μου τονρ σχολιασε ιταλος τον καπταιν απατσι.Ινδιανο μου λεει με μουδια δεν εχω ξαναδει χαχα.Του Αβρααμ του το εγραψα ,το πολυ σε καμοισ ωρα σιγουρα θα σου απαντησει ο Ρισσιανος. Μεσα επεσα. Κοιτα να δεις πως τα ειχεειχεε ιργανωσει ο Αναξ των Κεφαλληνων .Την πηνελοπιτσα την ειχε μσ κοιταει ανατολη και τα μερη που εμενε το Σοι της , και τσι φιλεναδες την Δυση και να βλεπουν προς τον δικο τους κοσμο. Ειχε και για καλυψη τα βουνα Αινο και καλο ορος και που να πατει η μια χαμπαρι την αλλη χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή