Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΑΣΤΡΑΣ

Εχω την τυχη,, να ημουν απο εκεινους τους μαθητές που το πρωτοεγκαινιασαν!! Ο αρ. μελους μαθητη εχει πια  ξεπερασει  το  300,, εγω στις 2 πρωτες ταξεις αλαξα τρεις διαφορετικες αιθουσες ,, μεχρι Β Γυμνασιου που κατέληξα στο νεο οικημα!!! ,, Η Γ"  τοτε τάξη Γυμνασίου,, ηταν και η πρωτη που  ξεκινησε  σαν Α Λυκείου,, ενω εγω όταν εφτασε εκεινη η ωρα,, προτιμησα,,οικονομικα μαθηματα και πηγα Τεχνικο Επαγγελματικο Λυκειο  Αργοστολιου.  ΤΕΛ.
Συνεχεια  όμως   με πληροφόρηση από την σελίδα  του σχολειου,, ενω σε μελλοντικη αναρτηση θα ασχοληθούμε και με τις πολλες αλαγες  που   ισχυουν ηδη  και  από φετος,
και προσφατα μας ενημέρωσε κατα τους βαθμους "τετραμηνου πια",, η Γυμνασιαρχης!






Μια σύντομη ματιά στην ιστορία του σχολείου...........

Οι πρώτες ενέργειες για την ίδρυση Γυμνασίου στην περιοχή της Πάστρας άρχισαν το 1976. Ένα χρόνο αργότερα οι προσπάθειες εντάθηκαν με αλλεπάλληλες ανταλλαγές υπομνημάτων και προτάσεων μεταξύ των αρμόδιων φορέων και κυρίως της (τότε) Κοινότητας Πάστρας, της Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Μέσης Εκπαίδευσης και του ΥΠΕΠΘ. Η ίδρυση του Γυμνασίου θα κάλυπτε τις εκπαιδευτικές ανάγκες της Νοτιοανατολικής Κεφαλονιάς και πιο συγκεκριμένα τις περιοχές της Σκάλας, Κατελειού, Ελειού, Πάστρας, Μαρκόπουλου, Πόρου και άλλων
όμορων περιοχών..
Η Πάστρα επιλέχθηκε, επειδή ήταν το γεωγραφικό κέντρο της περιοχής, αλλά και γιατί παλαιότερα (μέχρι το 1938) λειτούργησε εκεί το Ημιγυμνάσιο (Σχολαρχείο).
Καθοριστικής σημασίας για την ίδρυση του σχολείου ήταν το μέρος που θα στέγαζε το σχολείο και τα μαθητικό δυναμικό των δημοτικών σχολείων της περιοχής.
Έτσι με το Προεδρικό Διάταγμα 626/22-8-1978 ιδρύθηκε στην Πάστρα Σχολείο με την επωνυμία΄΄Γυμνάσιο Πάστρας΄΄. Την 1η Σεπτεμβρίου 1978 τοποθετήθηκαν οι πρώτοι καθηγητές. Ο Νικόλαος Σδριν ως Διευθυντής, ο φιλόλογος Γρηγόρης Τασούλας, ο μαθηματικός Αβραάμ Πούλος, ο γυμναστής Θανάσης Μαστρονικολάου και η καθηγήτρια Αγγλικών Μαρία Καλαμπουκά. Το σχολικό .έτος 1981-82 ανέλαβε τη διεύθυνση του σχολείου ο Νικόλαος Κρεμμυδάς, ο οποίος παρέμεινε στη θέση
αυτή μέχρι το 1991.
Τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του το Γυμνάσιο Πάστρας στεγάστηκε στο κτίριο του δημοτικού και σε ενοικιαζόμενο οίκημα δίπλα στο σχολείο. Έπρεπε όμως να αποκτήσει το δικό του κτίριο, που θα κάλυπτε τις ανάγκες του σε αίθουσες διδασκαλίας, αλλά και να διαθέτει και χώρους που θα κάλυπταν όλες τις ανάγκες μιας σύγχρονης εκπαιδευτικής μονάδας. Οι εργασίες ανέγερσης του κτιρίου τελείωσαν τα Χριστούγεννα του 1985 και στις 8 Ιανουαρίου έγινε η μεταστέγασή του στο νέο κτίριο στην περιοχή του Άη- Γιώργη στην Πάστρα.
Σύντομα έγινε αντιληπτό από όλους και ειδικά από τους καθηγητές που υπηρετούσαν στο σχολείο, ότι όλο και μεγαλύτερος αριθμός μαθητών συνέχιζε τις σπουδές του στο Λύκειο, με κοντινότερη περιοχή το Αργοστόλι. Ωρίμασε λοιπόν η ιδέα της δημιουργίας Τάξεων Λυκείου. Με την σωστή και καλή συνεργασία των αρμόδιων φορέων δεν άργησε ή ιδέα να γίνει πράξη. Το σχ. Έτος 1985-86 ιδρύθηκε και λειτούργησε η Α΄ Λυκείου με 23 μαθητές. Το σχ.έτος 2006-07 το Λύκειο χωρίστηκε από το Γυμνάσιο και από τότε έως σήμερα συνεχίζουν να λειτουργούν με διαφορετική Διεύθυνση και Σύλλογο Διδασκόντων.
Από το σχ.έτος 1986-87, άρχισε να λειτουργεί στο Γυμνάσιο η Ενισχυτική Διδασκαλία. Η εφαρμογή και υλοποίηση του μέτρου, ένεκα ιδιαιτεροτήτων, που αφορούν την έλευση και αποχώρηση των μαθητών, που γινόταν και γίνεται αποκλειστικά με λεωφορεία, δυσχέραιναν τη λειτουργία της πολλές φορές.
ΠΗΓΗ


Description
GYM-PASTR.KEF.SCH.GR

ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ  ΤΗΝ  ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΟΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου