Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ


         Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να πληροφορήσουμε την τοπική κοινωνία ότι το βιβλιοαυτοκίνητο της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης είναι έτοιμο για τα ταξίδια του.
         Ενημερωτικά αναφέρουμε ότι η Βιβλιοθήκη μας διέθετε σύστημα Κινητής Βιβλιοθήκης, το οποίο λειτούργησε με θετικότατα αποτελέσματα μέσα από ένα πρόγραμμα από το 2003 μέχρι το 2010. Από τη στιγμή όμως που ολοκληρώθηκε το συγκεκριμένο πρόγραμμα τo 2010 και το Υπουργείο Παιδείας δεν είχε τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσει τη συνέχισή του, το βιβλιοαυτοκίνητο και γενικότερα όλο το σύστημα της Κινητής Βιβλιοθήκης έπαυσε από τότε να λειτουργεί.

         Από τις προτεραιότητες, ωστόσο, του σημερινού Εφορευτικού Συμβουλίου ήταν η επαναλειτουργία της Κινητής Βιβλιοθήκης – μια διαδικασία όμως που διάρκεσε πολύ και για γραφειοκρατικούς αλλά και οικονομικούς λόγους. Και τούτο γιατί το βιβλιοαυτοκίνητο μετά από έξι και πλέον χρόνια ακινησίας αντιμετώπιζε σοβαρά μηχανικά προβλήματα. Η επισκευή είχε υψηλό κόστος, το οποίο δεν μπορούσε να εξολοκλήρου να επωμιστεί η Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη. Τελικά, σε αυτήν μας την προσπάθεια αρωγός ήρθε η εταιρεία «Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς» και έτσι εξοικονομήθηκε το απαραίτητο κονδύλι για την επισκευή.

●ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΣΤΑ «ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ»
         Συγκεκριμένα, ο διευθυντής των «Ιχθυοτροφείων Κεφαλονιάς» κ. Ευάγγελος Βολτέρας ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά μας να συμβάλει στις δαπάνες επισκευής του βιβλιοαυτοκίνητου και μάλιστα τη χρονική στιγμή που ακόμη δε γνωρίζαμε το ποσοστό συμμετοχής του Υπουργείου Παιδείας. Γι’ αυτό ακριβώς κρίναμε σωστό να αναγραφεί στο βιβλιοαυτοκίνητο η παραπάνω οικονομική στήριξη, ανταποδίδοντας έτσι ανοικτά και μόνιμα τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη μας στα «Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς» για την άμεση και καθοριστική συμβολή τους στην επανακυκλοφορία του βιβλιοαυτοκίνητου και άρα στην επαναλειτουργία της Κινητής Βιβλιοθήκης.
      
●ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΗΣ ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΟΥ  ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ
«ΒΙΒΛΙΑ ΠΑΝΤΟΥ – ΓΝΩΣΗ ΠΑΝΤΟΥ»
         Το βιβλιοαυτοκίνητο θα κυκλοφορεί με οδηγό από το Δήμο Κεφαλονιάς, τον οποίο (Δήμο) και δημόσια ευχαριστούμε που ανταποκρίθηκε στο σχετικό αίτημά μας. Θα επισκεπτόμαστε τα περιφερειακά Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νησιού μας καθώς και όσες Δημοτικές Κοινότητες ανταποκριθούν στην πρόσκλησή μας.
         Η επίσκεψη θα γίνεται με βάση συγκεκριμένο προγραμματισμό, γνωστό εκ των προτέρων και στις δυο πλευρές. Το βιβλιοαυτοκίνητο, «φορτωμένο» εκατοντάδες βιβλία και εξοπλισμένο με σύγχρονο ηλεκτρονικό υπολογιστή – δωρεά του ζεύγους Σπύρου και Στέλλας Μαγουλά, το οποίο για άλλη μια φορά δημόσια ευχαριστούμε - με την άφιξή του στο Σχολείο ή στα γραφεία της Δημοτικής Κοινότητας θα ανοίγει τις πόρτες του σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και συμπολίτες, οι οποίοι θα επιλέγουν τα βιβλία, και εμείς θα καταγράφουμε τα δανειζόμενα βιβλία και στην επόμενη ή στις επόμενες επισκέψεις θα επιστρέφονται αυτά αλλά και θα γίνεται δανεισμός νέων τίτλων.
         Με τη λειτουργία της η Κινητή Βιβλιοθήκη θα δώσει τη δυνατότητα σε πολύ μεγαλύτερο αριθμό μικρών και μεγάλων συμπολιτών μας, που δεν κατοικούν στην έδρα της Βιβλιοθήκης, στο Ληξούρι, να δανείζονται και να διαβάζουν βιβλία, συμβάλλοντας έτσι στην εξοικείωση διαφόρων κοινωνικών ομάδων με το βιβλίο και τη βιβλιοθήκη, στην αύξηση της φιλαναγνωσίας και στη διάχυση της γνώσης σε ευρύτερα κοινωνικά στρώματα.
         Σύνθημά μας είναι: «Βιβλία παντού – Γνώση παντού».


                                                  ΤΟ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
                                               ΤΗΣ ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου