Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

Ρεπορταζ απο Ασσο, και σχολιασμοι με Παυσανια





Πηγα για μια εξακριβωση αν μπορουν να ισψυουν οι θεωριες του καλου μας ομηριστη Ασσιοτη φιλο μας Σπ.Ροκκο. Εμεις εχουμε καταπληκτικη ανατολη κειθε μερια φανταστικο ηλιοβασιλεμα.Το προβλημα στο θεμα μας ειναι οτι κιο πισω ειναι παντελως απομονομενοι και το σημαντικο της περιοχης εκτος της φανταστικης αγριας ομορφια της θεωρειτε προστατευμενο λιμανι-κολπος.Μειονεκτημα ομως μεγαλο οτι δεν υπαρχουν αμμωδης παραλιες βασικο για εκεινης της εποχης πλοια που επρεπε να μπορουν να βγουν εξω.Επισης δεν υπαρχει εικονα προς Ανατολη οπου θα επρεπε για πολλους λογους να τον ενδιεφερε..
Υποθετικα αν δεχομασταν οτι εκει ηταν η Ιθακη εχουμε προβλημα με τον Φορκυνα και ρπισης στην επιστροφη αλλα και στον πηγαιμο Τηλεμαχου επισηςπροβλημπροβληματακια. τρεις εναλακτικες διαδρομες αλλα δυσκολες.μεσω Βορρα ,μια μεσω νοτου και.   μεσω.  Αγ.ευφημιας και πεζοπορια απο την ρεματια προς Μυρτο. Σπ. Αναμενω να με διορθωσεις οπου με βρισκεις λαθος

Με τον Φορκυνα τονιζει τον αυγερινο ,πρεπει να ψαξω αν. Ο μεγαλος .ποιητης απο Ιθακη μας αναφερει πουθενα ανατολη η ηλιοβασιλεμα να λυσουμε. Την .υποθεση χαχα







και χρησιμοι σχολιασμοι με φιλο Παυσανια  σε αλλη αναρτηση!
ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΑΜΗΣ ΚΑΙ  ΙΘΑΚΗς,, Αλλά στην προκειμένη περίπτωση Σάμη οπως κοιταμε στα Αριστερά μας ,, και  Ιθάκη στα Δεξια μας,, για να σας ξεμπερδεψω  λίγο!!
H ANΩ ΦΩΤΟ  ,ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΒΟΜΥΛΟ,, ΣΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΤΟ ΝΗΣΙ ΟΞΕΙΕς ΦΑΙΝΕΤΕ ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΝΗΣΙΩΝ,,  ΚΑΙ  ΤΟ ΠΛΟΙΟ  ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ   ΑΠΟ ΠΑΤΡΑ  (ΣΕ ΕΥΘΕΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΟΥ   ) ΚΑΙ  ΣΤΑ ΔΕΞΙΑ  ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΟΞΕΙΕς!

οξεία
  • θηλυκό του οξύς
  • ΚΑΙ  
  • Οξεία γωνία λέγεται κάθε γωνία με μέτρο μικρότερο των 90ο

2 σχόλια:


ΝΕΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΜΕ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΗ
POROSNEWS.BLOGSPOT.PE
  1. Οι περίεργοι τύποι που ελέγχουν το συγκεκριμένο μπλογκ που αντιγράφεις ούτε απαντούν στα ερωτήματα που στέλνω μέσω email ούτε και επιτρέπουν σχόλια. Αυτό δείχνει το πόσο σίγουροι είναι για όσα λένε, που είναι αστεία βέβαια, αλλά και το ήθος. Προσοχή: Ο τύπος που γράφει το κείμενο είναι αδερφός του έταιρου Μεταξά που χρησιμοποιεί ως δήθεν αλάθητη νέα πηγή. Τί να πει κανείς. Νέοι καιροί νέα ήθη.

  2. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΦΙΛΕ ΠΑΥΣΑΝΙΑ,, ΤΟ http://homericithaca.blogspot.gr ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΜΑΚΗ ΜΕΤΑΞΑ,, ΔΕς ΜΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΠΙΣΗς http://porosnewstv.blogspot.com/2018/02/1991.html

  3. ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ, ΚΑΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ,ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ,ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ
    POROSNEWSTV.BLOGSPOT.PE

  4. Η υποθεση σεναριου Ομηρικης Ιθακης ξεκινησε αποκλειστικα απο αυτόν,, ,μετα την ανακάλυψη του Ταφου (κατα εμε σιγουρα του Οδυσσεα) Τοτε ημουν φανταρος οταν πρωτακουσα αυτες τις θεωρειες,, και ειλικρινα το αυτονοητο για καποιον που δεν ασχολειτε ,,ειναι να τα θεωρησει "βλακείες" οπως δυστηχως ακομη ισχυει με μεγάλο ποσοστο κοσμου!Εγω ανοιξα τα ματια μου,, διαβασα πολλα πανω στο θεμα,, και σιγουρα ειτε βρεθει ειτε οχι η Ομηρικλη ιθακη,, αυτο το ταξιδι αναζήτησης,, μου επεφερε τρομερες γνωσεις γενικα για την Ιστορια μας,, και ειδικα του τοπου μου!Το οτι δεν απαντούν στα ερωτήματα μαλλον εχει να κανει με καποια πιθανη λανθασμενη ρυθμιση στο μπλοκ του! Αυτα που σιγα σιγα ανεβάζει,, ειναι παραγματα που γνωρίζω μέσα απο συζητησεις που εχουν γινει, και το λογικο ειναι οτι καποια θεματα πρεπει να αναιβουν οποτε και αμα αυτος θελησει να το κανει!Εγω διατηρω ενα διαλογο συζητησεων πανω στο θεμα,, αλλα δεν πρεπει να σου κρυψω οτι πια ειμαι σιγουρος που ηταν η Ομηρικη Ιθακη.

3 σχόλια:

  1. Άααααααα φχαριστήθηκα διαδιχτυακή αποτοξίνωση !!!!
    Και λαγάνα Πελοποννησιακή φυσικά.!

    Λοιπόνε φίλε «Poros» επειδή το παλεύεις να βρεις προβλήματα για τη θεωρία Άσσος = Ομ. Ιθάκη, γνωρίζεις νομίζω πως ο Όμηρος γράφει ότι το νησί τση Ιθάκης ήταν στη σκιά «προς ζόφον», είτε του Καλού όρους, είτε γενικώς προς τα Δυτικά. Τα άλλα νησιά ήταν προς Ανατολή (ι – 25) «αὐτὴ δὲ χθαμαλὴ πανυπερτάτη εἰν ἁλὶ κεῖται
    πρὸς ζόφον, αἱ δέ τ᾽ ἄνευθε πρὸς ἠῶ τ᾽ ἠέλιόν τε»,…
    Οπότε ποιό το πρόβλημα? Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι δε μ΄ αφήνεις να αγιάσω ορέ! Χα χα.
    Τώρα η παραλία της σημερινής Άσσου δεν είναι η Ομηρική η οποία ήταν μπορεί και 200 μέτρα πιο πίσω και προφανώς μεγαλύτερη μια και η κοιλάδα (τρόπον τινά ) του σημερινού νησιού έχει σχηματιστεί από τις προσχώσεις του εκεί χειμάρρου (Ρυάκας).
    Η οποία παραλία πλέον σταμάτησε να είναι ενεργή, γιατί σταμάτησαν να κατεβαίνουν φερτά υλικά μέσω της ροής του χειμάρρου και μάλλον πάει για εξαφάνιση.
    Έπειτα ωραία η άμμος αλλά έχεις δοκιμάσει να τραβήξεις μεγαλούτσικο πλοίο πάνω της εκεί που είναι μάλιστα βρεγμένη? Στο βότσαλο όμως δεν υπάρχουν μεγάλα προβλήματα.
    Τρίτο τι πιο εύκολη απεικόνιση της επιστροφής του Τηλέμαχου υπάρχει, από το να κατέβη από το πλοίο ακόμα και στην Αγιαθυμιά ή πάρα πάνω στου Correli και να πάει πάνω στο Καλό Όρος να συναντήσει τον πατέρα του, ενώ οι σύντροφοί του κάνανε το γύρο της Ερίσσου περνώντας από τη Πανεπιστημιούπολη τση Αστερίδας? (Καθότι κατά τσου Νοτίους, Αστερίς = Διδασκαλείο)!

    Δε ψάχνουμε τώρα μια και αρχίνησε η νηστεία να βρούμε και να ξεμπλέξουμε με το Δουλίχιο για να ξεχνάμε και την πείνα μας? Κα κα κα κα κα κα.
    Εκειό το σιτοφόρο το» Πολύπυρον» ντέεεε.
    Λοιπόνε όλα τα περίμενα αλλά να διαβάζουνε τόσα χρόνια το πεδίον του Σκάμανδρου σα πολύπυρο (Ιλιάδα ραψωδία Φ, μια από τσι πιο επικές ραψωδίες) και να το μεταφράζουνε πεδίο με τα πολλά στάρια δε το περίμενα ποτές των ποτών… Και αλλαχού όμως βεβαίως – βεβαίως!!
    Όλοι πεινασμένοι ήτανε τότενες ορέ???
    Εγώ το πάλεψα λιγάκι στο https://www.portoassos.gr/δουλίχιον- το- πυροφόρον/

    Κά κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχω προλαβει το να βγαζουμε καικια με τα βαζα και εν μερη για το βοτσαλο εχεις λιγο δικιο ,αλλα επειδη το καικη βγαινει σε φαλαγγια στημ αμμο επειδη ειναι και πιο ομαλη παει καλυτερα. Ο πορος να θυμισω πριν τσου σεισμους 53 ειχε περισσοτετη αμμο και απο την σκαλα αλλα ανοικοδομηθηκε ολο το νησι.τσαμπα νταμαρι τοτε. Δεν ξερω μην την πουλαγανε και αοεναντι οπως τον ασβεστη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί ορέ εμείς πήαμε πίσω?
    Είχανε φέρει με αρματαγωγό ένα σπαστήρα έδεκει στη γλίστρα για τα σκάφη αν τη πρόσεξες αφού μας επισκέφτηκες και δεν άφησε γουλί για γουλί. Αμμοχάλικο γίνηκε η μισή παραλία. Βγάζανε για χρόνια και μέσα από τη θάλασσα την άμμο και τη ξεπλένανε μάλιστα με νερό «γλυκό», γιατί η αρμύρα ήτανε πρόβλημα στα χαρμάνια.

    Χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή