Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Απάντηση της ΝΟΔΕ Κεφαλλονιάς στον ΣΥΡΙΖΑ

Δελτίο Τύπου

“Το κέρας της αμάλθειας…”

Απαιτεί περίσσεια θράσους και υποκρισίας η απονενοημένη προσπάθεια του Τομέα Υγείας της Ν.Ε. Σύριζα Κεφαλονιάς να βαφτίσει το κρέας ψάρι και να παρουσιάσει μια εικονική πραγματικότητα της κατάστασης της Υγείας στο νησί μας. Προφανώς η επίσκεψη του Τομεάρχη Υγείας και Ιονίων Νήσων, Βουλευτή Επικρατείας, κου Βασίλη Οικονόμου προκάλεσε ανησυχία στις τάξεις του κυβερνώντος κόμματος, αφού τόλμησε να βάλει το δάκτυλο επί τον τύπον των ήλων και να μιλήσει με αφοπλιστική ειλικρίνεια,καθιστώντας σαφές ότι δεν ήρθε να κατακρίνει αλλά  να βοηθήσει και να συνδράμει τους πολίτες της Κεφαλονιάς μέσω του Κοινοβουλευτικού Έργου και Ελέγχου.

Μάλλον οδυνηρή έκπληξη σας προκάλεσε το γεγονός ότι ήταν ενδελεχώς  ενημερωμένος για τα προβλήματά μας, ότι αφουγκράστηκε με προσοχή το προσωπικό και τους ασθενείς σε όλες τις δομές τις οποίες με μεθοδικότητα επισκέφτηκε, ότι ανέδειξε στην συνέντευξη τύπου όλα εκείνα τα φλέγοντα θέματα υγείας της κοινωνίας του νησιού μας που όλοι καθημερινά συζητούμε και που εσείς αποσιωπάτε ή συσκοτίζετε συστηματικά.
Είναι  το λιγότερο προκλητικό να περιγράφεται  το κέρας της Αμάλθειας που «βρέχει» προσλήψεις στα δύο νοσοκομεία μας. Οι Κεφαλλονίτες καθημερινά έρχονται σε επαφή με την ζοφερή πραγματικότητα και θα σας καταδικάσουν σύντομα για την ψευδολογία και την αμετροέπειά σας: Οι ιατροί , το νοσηλευτικό και το λοιπό προσωπικό φεύγουν κύριοι, δεν έρχονται. Απολύονται σε λίγους μήνες οι επικουρικοί, συνταξιοδοτούνται ιατροί, αποσπώνται νοσηλευτές και διοικητικοί, αρνούνται τις προσλήψεις, μετατίθενται με τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου, καταλήγουν παντού αλλού εκτός των νοσοκομείων μας. Υπερσύγχρονες μονάδες , όπως η ΜΕΘ Αργοστολίου, αραχνιάζουν, δωρεές σπαταλούνται ή μένουν στα αζήτητα.
Ο Υποδιοικητής του Μαντζαβινάτειου προσελήφθη, αλλά σε λίγο θα διοικεί ένα άδειο νοσοκομείο, αφού και η έσχατη κλινική που απέμεινε, η Παθολογική, θα κλείσει λόγω συνταξιοδότησης των τελευταίων ιατρών της. Αν είχατε την στοιχειώδη παρρησία θα παίρνατε σαφή θέση ευθύνης για την διατήρηση και ενδυνάμωση του Νοσοκομείου στο Ληξούρι. Αλλά δεν το κάνετε: το αφήνετε να παρακμάζει, να φθίνει σταδιακά και να οδεύει προς την ανυπαρξία.  Όπως το πάτε το Νοσοκομείο του Ληξουρίου θα κλείσει «μόνο του» και εσείς θα σφυρίζετε αδιάφορα…
Δεν είστε συνηθισμένοι κύριοι του Σύριζα ούτε στην ουσιαστική δουλειά, ούτε στην γόνιμη κριτική. Καλά θα κάνετε να τα συνηθίσετε γιατί η Νέα Διακυβέρνηση πολιτεύεται με πρόταγμα την σκληρή συστηματική και εμπεριστατωμένη δουλειά, την αξιολόγηση παντού, την ειλικρίνεια στην σχέση της με τον πολίτη τον οποίο εσείς επί τρία χρόνια αγνοείτε, υποτιμάτε, παραπλανάτε καιπαραπληροφορείτε ανερυθρίαστα.
Η Νέα Δημοκρατία αντιθέτως δίνει τον λόγο στον Πολίτη αλλά και λογοδοτεί σε αυτόν. Ακούμε με προσοχή τις ανησυχίες, τους προβληματισμούς και τις προτάσεις των πολιτών και συνδιαμορφώνουμε  με τους πολίτες το ουσιαστικό, πλήρες και ρεαλιστικό κυβερνητικό μας πρόγραμμα. Θα έχετε την ευκαιρία πολύ σύντομα να κάνετε τις σχετικές διαπιστώσεις κατά την διάρκεια του Αναπτυξιακού Συνεδρίου στο νησί μας, τον Απρίλιο που έρχεται. Εις το επανιδείν.

Ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ
Αντώνης Κατσιγιάννης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου